Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:35, 06.03.2024

Vrei să ai o viață lungă și împlinită? Citește cartea Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului

Vrei să ai o viață lungă și împlinită? Citește cartea Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului

În ultimii ani, interesul pentru longevitate și calitatea vieții a captat atenția tot mai multor oameni. Având în vedere accesul facil la informație, oamenii sunt din ce în ce mai interesați de secretele unei vieți…




15:06, 02.02.2024

Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgiliu Stroescu. Trebuie sau nu consumată grăsime animală

Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgiliu Stroescu. Trebuie sau nu consumată grăsime animală

Neurochirurgul Leon Dănăilă spune că grăsimea animală este foarte importantă pentru creier și le dă sfaturi oamenilor, dar îl contrazice pe un alt doctor celebru, Virgiliu Stroescu.În cartea „Neuroplasticitatea.…




12:35, 14.12.2023

Medicul Leon Dănăilă, despre fast-food-uri și dieta vegetariană

Medicul Leon Dănăilă respinge dieta vegetariană și despre regimul occidental cu fast-food-uri la tot pasul spune că ”este cel mai prost”. ”Sunt niște regimuri alimentare care sunt foarte benefice: regimul mediteranean,…




09:40, 27.11.2023

Acad. Leon Dănăilă – moment emoționant la lansare cărții „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului”

„Cartea lansată astăzi este mai mult un strigăt decât o șoaptă, care dezvăluie pilonii esențiali ai îmbătrânirii sănătoase și active”, a transmis acad. Leon Dănăilă, subliniind că aceasta este prima sa lucrare…




15:10, 03.11.2023

Medicul Leon Dănăilă, sfaturi pentru dezvoltarea creierului: „Cum să stimulezi neuroplasticitatea”

Reputatul medic Leon Dănăilă a publicat pe contul său de Facebook câteva sfaturi pentru dezvoltarea creierului uman. Specialistul în neurochirurgie a împărtășit modalități simple de a stimula neuroplasticitatea…




22:15, 24.08.2023

La Gala ”Seniori de colecţie”. Rugăciunea are rol de cerere, de mulţumire, de laudă pentru Dumnezeu

Academicianul Leon Dănăilă a spus, prezent fiind la Gala ”Seniori de colecţie”, că nu a venit pentru glorie, ci pentru oameni.  Le-a explicat ce pot face pentru a ajuta creierul să funcționeze cât mai bine. Credinţa …




14:10, 01.03.2023

Sfatul psihologului. Ne putem reconfigura creierul?

Neuroplasticitatea este capacitatea creierului de a forma noi conexiuni și căi și de a schimba modul în care sunt conectate circuitele sale; neurogeneza este capacitatea și mai uimitoare a creierului de a crește…




03:10, 01.04.2022

Psih. Cătălina Anastasescu: Copilul cu autism trebuie integrat social, nu exclus

În ultimii ani, semnele autismului au fost în prim-plan în cadrul campaniilor de conştientizare ale acestei afecţiuni, pentru a-i ajuta pe părinţi să depisteze precoce tulburările de spectru la propriii copii şi…




09:30, 15.12.2021

Prof. dr. Dafin Mureşanu, reales preşedinte al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare

În prezent acesta mai îndeplinește funcțiile de director al Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca și preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei…




16:55, 28.11.2021

Prof. dr. Dafin Mureşanu: Recuperarea neurologică post-AVC a pacienţilor este complexă şi durează 3-4 luni. În ce constă prevenţia

Peste 1.000 de medici şi cercetători de top din 16 ţări participă astăzi la cea de-a 17-a ediţie a Congresului Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) care are loc la Cluj-Napoca.




15:20, 01.05.2021

Gândurile negative ne afectează grav creierul

Pe tot parcursul zilei experimentăm mii de gânduri negative. ”Nu sunt destul de bun pentru asta.” ”Cred că partenerul mă înșală.” ”Nu-mi ajung banii nici de data asta.” ”Ce nașpa se văd acele riduri…nu mai zic…




16:36, 09.11.2020

Ștefan Dărăbuș: Viață de orfan. Despre iadul de pe pământ, sau la câte suntem noi primii în Europa

De 22 de ani sunt martor direct al ororilor pe care instituționalizarea le produce asupra copiilor orfani și o spun fără vreo urmă de echivoc: instituționalizarea e o formă de teroare de stat asupra copiilor orfani,…




10:40, 07.09.2020

Prof.dr. Dafin Mureşanu: ”Ne rămâne obligaţia de a duce mai departe munca prof.dr. Ovidiu Băjenaru”

Prof.dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru s-a stins din viaţă joi, 3 septembrie. Într-un comunicat, Comitetul ştiinţific al Societăţii pentru Studiu Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, împreună cu Institutul RoNeuro…




09:28, 02.03.2020

Traumatismul Cranio-Cerebrale, principala cauză de deces a populaţiei tinere

La nivel mondial, peste un milion de tineri mor anual din cauza Traumatismelor Cranio-Cerebrale, iar alte aproximativ 27 milioane sunt supravieţuitori ai unor astfel de traume, dar rămân prizonierii unor dizabilităţi…




09:16, 18.02.2020

O carte pe zi: 'Creierul vindecător. Miracolul neuroplasticității', de dr. Norman Doidge

Milioane de pacienți din întreaga lume au demonstrat deja că suferințele cauzate de afecțiuni grave - scleroza în plăci, Parkinson, atacurile cerebrale, tulburările din spectrul abilităților cognitive, pot fi înlăturate…




13:18, 07.01.2020

Editura săptămânii: Creierul vindecător. Miracolul neuroplasticității

Autor:  Stelian ȚURLEA Dr. Norman Doidge este psihiatru, psihanalist și cercetător în cadrul Departamentului de Psihiatrie al Universității din Toronto și al Universității Columbia din New York, unul dintre liderii…




15:39, 11.04.2019

Neurolog clujean, semnal de alarmă: Traumatismele cranio-cerebrale sunt în creştere

Numărul traumatismelor cranio-cerebrale este în creştere în România, în principal din cauza infrastructurii deficitare, iar pacientul este în general neglijat din punctul de vedere al recuperării cognitive, a declarat,…




10:12, 28.01.2019

VEZI AICI ce spune specialistul: cum ne influențează viața neuronii-oglindă

Creierul nostru are proprietatea de neuroplasticitate, respectiv capacitatea de schimbare fizică a sa (noi conexiuni neuronale) atunci când se confruntă cu informație mai mult sau mai puțin diferită sau complet…




09:52, 28.01.2019

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru. 5 moduri în care “neuronii-oglindă” acționează în viața noastră

Creierul nostru are proprietatea de neuroplasticitate, respectiv capacitatea de schimbare fizică a sa (noi conexiuni neuronale) atunci când se confruntă cu informație mai mult sau mai puțin diferită sau complet…




09:13, 28.01.2019

5 moduri în care "neuronii-oglindă" acționează în viața noastră

Creierul nostru are proprietatea de neuroplasticitate, respectiv capacitatea de schimbare fizică a sa (noi conexiuni neuronale) atunci când se confruntă cu informație mai mult sau mai puțin diferită sau complet…




18:22, 03.11.2018

Stresul poate provoca un accident vascular cerebral. Care sunt simptomele unui AVC

Schimbările reale, inclusiv „bombardamentul" senzorial la care suntem supuși, modul în care lucrăm și faptul că interacționăm 'mult mai mult cu creierul, ne „încinge" circuitele cerebrale, mai ales în contextual…




09:24, 10.10.2018

Medicii avertizează: schimbările climatice tot mai agresive cresc îngrijorător bolile neurologice

Numărul afecţiunilor neurologice înregistrează creșteri îngrijorătoare la nivel mondial. Statisticile arată că aceste creșteri alarmante sunt direct proporţionale cu multiplicarea factorilor de risc, produsă de…




12:29, 05.09.2018

Prof.dr. Dafin Mureşanu: „Bolile neurologice rare nu sunt aşa de rare. Ele ne provoacă să definim exact unde este defectul“

Prof. Dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi al Institutului de cercetare ştiinţifică RoNeuro, Dafin Mureşanu, a declarat că bolile rare îi provoacă…




12:09, 05.09.2018

Neurologul clujean Dafin Mureşanu: Bolile rare ne provoacă să ne întoarcem spre rădăcinile cunoaşterii

Preşedintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), Dafin Mureşanu, a declarat, miercuri, că bolile rare îi provoacă pe specialişti să se întoarcă spre rădăcinile cunoaşterii şi…




13:15, 03.07.2018

Stresul este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral. Metoda FAST de depistare a unui AVC

Stresul este un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, iar vârsta la care poate apărea boala a scăzut foarte mult în ultimele decenii, din cauza presiunii profesionale, sociale, psihologice și mentale…




01:21, 03.07.2018

Dr. Dafin Mureşanu: În ultimii 25 de ani, vârsta la care poate apărea un accident vascular a scăzut semnificativ

Preşedintele Fundaţiei Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, Dafin Mureşanu, a declarat în urmă cu câteva zile că, în ultimii 25 de ani, vârsta la care poate apărea un accident vascular…




17:46, 02.07.2018

Prof. dr. Dafin Mureşanu, medic neurolog: „În ultimii 25 de ani, vârsta la care poate apărea un AVC a scăzut semnificativ“

Prof.dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Fundaţiei Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, a declarat recent  că, în ultimii 25 de ani, vârsta la care poate apărea un accident vascular a scăzut…




15:12, 02.07.2018

Un medic AVERTIZEAZĂ - Boala care îi pândeşte pe tinerii din România

Preşedintele Fundaţiei Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, Dafin Mureşanu, a declarat vineri că, în ultimii 25 de ani, vârsta la care poate apărea un accident vascular a scăzut semnificativ,…




12:27, 02.03.2018

România intră în elita neurologiei mondiale, român ales membru al WFNR

Prof.dr. Dafin Mureșanu a fost ales, recent, membru al Consiliului de Conducere al Federației Mondiale pentru Neuroreabilitare, World Federation for NeuroRehabilitation (WFNR). Decizia, care a venit ca urmare a…




20:27, 22.11.2017

Numărul supravieţuitorilor a crescut

Evenimentul medical de top a reunit vârfuri ale neurologiei şi neurochirurgiei mondiale într-o amplă dezbatere a ceea ce înseamnă proiecţia tratamentelor şi tehnicilor de neurorecuperare inovative în domeniul leziunilor…