Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:32, 29.01.2017

Otzi, celebrul ”om al ghețurilor”, surprinde din nou. Ce a mâncat înainte de a muri

Oamenii de știință au făcut noi cercetări asupra rămășițelor mumiei din Epoca Cuprului descoperite în 1991 într-un ghețar din Alpii Otztal. În urma analizării conținutului stomacului său, cercetătorii au descoperit…




20:44, 24.03.2016

Gata cu spălatul hainelor! Nanostructurile 3D curăță îmbrăcămintea în timp ce o purtăm

Cercetatorii, a caror studiu este publicat în revista Advanced Materials Interfaces, au creat trei nanostructuri pe care le-au integrat mai apoi în tesaturile de bumbac. Experimentul a demonstrat faptul ca noua…




17:09, 05.09.2014

Prestigioasa revistă științifică Journal of Molecular Structure, dedică un volum unui profesor de la UBB

Prestigioasa revistă științifică Journal of Molecular Structure va publica, cu ocazia ediției din acest an a Conferinţei internaţionale „Advanced Spectroscopies on Biomedical and Nanostructured Systems” – BioNanoSpec-5,…




12:39, 05.09.2014

Conferință internațonală în Bio – Nano – Ştiinţe la UBB Cluj

Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio – Nano – Ştiinţe al Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu facultăţile de Fizică, Biologie şi Geologie şi Chimie şi Inginerie Chimică, organizeză, în perioada…




17:09, 31.07.2013

Supraviețuiește mai mult decât RASA UMANĂ. Britanicii au creat CD-ul INDESTRUCTIBIL

Este ceva din straturi de sticlă nanostructurate. Poate rezista la temperaturi de până la 1000°C, ceea ce îl face, practic, indestructibil!   Britanicii au creat CD-ul care va supravieţui mai mult decât rasa umană.…




22:24, 26.07.2013

Britanicii au creat CD-ul care va supravieţui mai mult decât rasa umană. "Este indestructibil"

Cu ani în urmă, foloseam dischete, apoi am trecut la CD-uri şi DVD-uri. Acum, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Southampton au creat un nou suport pentru stocarea informaţiilor, un suport creat din straturi…




18:08, 10.07.2013

Tărâţele de orez, folosite pentru crearea unor bacterii cu o capacitate de 10 ori mai mare decât a celor clasice

Oamenii de ştiinţă încearcă de ceva timp să mărească capacitatea de stocare a bateriilor, înlocuind anodul de carbon cu unul de silicon, care oferă o capacitate de zece ori mai mare. Totuşi, încercările au…




17:38, 10.07.2013

Tărâţele de orez, folosite pentru crearea unor baterii cu o capacitate de 10 ori mai mare decât a celor clasice

Oamenii de ştiinţă încearcă de ceva timp să mărească capacitatea de stocare a bateriilor, înlocuind anodul de carbon cu unul de silicon, care oferă o capacitate de zece ori mai mare. Totuşi, încercările au…