Munteneasca - Stiri si informatii despre Munteneasca | prima pagina Ultima actualizare: 13:11:25, 02.05.2024
11:05, 31.08.2019
De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea încă 300 de ani în urmă ca limba noastră este ROMÂNĂ?
"Hronicul vechimii a romano-moldo-vlahilor" este ultima operă a lui Dimitrie Cantemir, scrisă între anii 1719 și 1722 în care autorul explică de ce moldovenii sunt români... Hronicul…
11:53, 18.07.2018
Rețetă: Tocană muntenească
Ingrediente: 3-4 cartofi, 500 g. carne de porc, 2 morcovi, 2 ardei grași, 100 g. ciuperci, 2 cepe mari, sare și piper dupa gust, untură. Mod de preparare: Carnea se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper,…
20:53, 12.04.2018
„IOANA Şi PRIETENII“ - Gabriel Dumitru, un nume care s-a impus în muzica popularã munteneascã
Folclorul din Argeş are un urmaş demn de luat în seamã - Gabriel DUMITRU, un tânãr talentat, cu o voce bine timbratã, preocupat de cântecul tradiþional şi perseverent în ceea ce priveşte promovarea valorii.Vineri…
20:52, 27.02.2018
De ce facem mucenici pe de 9 martie? Uite cea mai simplă rețetă muntenească
Mucenicii se fac cu ocazia zilei de 9 martie, zi în care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Sfinţi Mucenici. Aceștia, soldaţi creştini ce făceau parte din Legiunea a XII-a Fulminată din Armenia, au fost…
08:15, 20.02.2018
Moldova este Valahia Mare
Dimitrie Cantemir în repetate rînduri scrie şi argumentează denumirea Valahia Mare pentru Moldova. El sublinia: „Partea Valahiei, cea Mare, de pe apa Moldova, numele a toată ţara mutînd, s-au numit Moldova... Între…
06:33, 13.01.2018
Răcitura muntenească de porc. Secretele piftiei, dezvăluite de un maestru al artei culinare
Preparatul este o reţetă tradiţională şi se realizează repede, nu necesită multe ingrediente, dar cere răbdare şi respectarea anumitor paşi. Pentru amatorii de mâncăruri tradiţionale româneşti, răcitura muntenească…
00:07, 31.08.2017
Mulțumirea sufletească și-a găsit-o doar acasă. Daniel Stanciu, bărbatul care a renunțat la Italia pentru iia muntenească
Și-a căutat fericirea peste hotare, dar tot acasă i-a fost inima. Acum cinci ani, deși o ducea bine în Italia, unde lucra la un institut de renume mondial, prahoveanul și-a luat nevasta și s-au întors acasă. Aveau…
22:04, 07.12.2016
PUCIOASA: Petrecere muntenească de Sfântul Nicolae pentru ultima serie, din acest an, de pensionari aflaţi la tratament,
Distracţie pentru persoanele de vârsta a treia aflate la tratament în staţiunea balneoclimaterică de la Pucioasa. Pe lângă tratamentul de Post-ul PUCIOASA: Petrecere muntenească de Sfântul Nicolae pentru ultima…
14:42, 05.10.2016
FOTO: Seară muntenească cu joc și voie bună pentru pensionarii care se tratează la Pucioasa
Staţiunea balneoclimaterică Pucioasa este recunoscută în toată ţara pentru rezultatele curelor de tratament unice, în apele sulfuroase, cu cea mai Post-ul FOTO: Seară muntenească cu joc și voie bună pentru pensionarii…
00:00, 15.01.2015
GALERIE FOTO: Tocană muntenească
www.traditiiculinareromanesti.roIngrediente:3-4 cartofi 500 g. carne de porc 2 morcovi2 ardei grași 100 g. ciuperci 2 cepe mari sare și piper dupa gustuntură Ferma noastrămălai Gold Maya Mod de preparare: Carnea…
19:10, 09.01.2015
O noua mancare traditionala. Iti prezentam reteta: ”Tocana munteneasca”
Reteta “Tocana munteneasca” este folosita in Muntenia si va este prezentata de resita.ro cu sprijinul partenerilor. Tocana munteneasca este o mancare usor de preparat si va este prezentata in cadrul Campaniei ”Descopera…
09:00, 27.12.2014
Reteta munteneasca: Praznicul porcului / FOTO+VIDEO
Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete din cele nouă…
17:05, 26.12.2014
Rețetă muntenească: Praznicul porcului
Rețeta „Praznicul porcului” este folosită în Muntenia. Ingrediente necesare: 500 g carne slabă; un rinichi de porc; 100 g slănină; 100 g inimă; 100 g limbă; 100 g ficat; 200 g piept; o ceapă; un... ----
13:00, 25.10.2013
REŢETA ZILEI: Tochitură muntenească
Ingrediente: 1 kg carne de porc (macra)50 ml ulei100 ml apa 10 catei usturoisare si piper dupa gust1 lingurita boia de ardei dulce Mod de preparare: Carnea se taie in bucati si se pune la prajit intr-o tigaie…
13:06, 17.09.2013
Bustul lui Cantemir va fi instalat la Comrat. Găgăuzii nu știu că domnitorul MOLDOVEAN se considera ROMÂN?
Bustul domnitorului şi savantului moldovean Dimitrie Cantemir a fost executat la comanda administraţiei din UTA Gagauz-Yeri şi transportat deja la Comrat, unde va fi instalat în luna octombrie curent,…
15:45, 01.08.2013
Cantemir va avea un MONUMENT la Moscova. De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea că e ROMÂN?
Despre aceasta au discutat ministrul culturii, Monica Babuc, care a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin, transmite IPN cu referire…
14:10, 18.07.2012
Sânziana, Andreea și Simona au testat sauna muntenească - FOTO
Aflate la Chiojdu, Sânziana, Andreea și Simona sunt dispuse să încerce toate tradițiile locului. După hrănirea animalelor fetele au testat celebra saună muntenească. Chiar dacă au fost puțin temătoare la început,…