Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:35, 21.03.2019

Reţeta simplă a ciorbei de fasole. Ingredientul adăugat la final pentru un gust desăvârşit

Acest fel de ciorbă este deosebit de aromat şi hrănitor, simplu şi ieftin în acelaşi timp. Urmând paşii reţetei lui gastronomului sălăjean Mircea Groza, veţi obţine cu siguranţă un preparat delicios.




17:22, 22.10.2018

O surpriză de la I wonder pentru Adrian Hădean

Toate gesturile frumoase încep cu o intenție bună. Pentru cadoul dăruit lui Adrian Hădean, primul pas a fost făcut de un pasionat de gastronomie din Constanța. Cadourile așteptate sunt plăcute, însă cadourile-surpriză…




00:43, 19.09.2018

„Vrei să mănânci sănătos? Cumpără de la cea mai necăjită băbuță din piață!”

Gandurile unui maestru bucatar transmise cu cea mai pura sinceritate. De câțiva ani, maestrul bucătar adună materiale pentru o carte ce va trasa harta culinară a județului: cercetare la „firul ierbii” prin cele…




04:16, 23.06.2018

Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat

O mâncare uşoară şi rapid de preparat, ce îmbină savoarea cărnii, cu gustul legumelor şi aroma plantelor-condiment, este propunerea cunoscutului bucătar Mircea Groza pentru meniul acestui sfârşit de săptămână.




07:31, 26.03.2018

Cum faci cea mai bună supă de chimen. Reţeta unui cunoscut bucătar ardelean

Uşor şi rapid de preparat, supa de chimen este extrem de aromată, iar în alături de crutoane ori de pâine prăjită cu usturoi vă va surprinde în mod plăcut. Iată varianta cunoscutului bucătarul sălăjean Mircea Groza.




04:39, 17.03.2018

Reţeta delicioasă a sarmalelor împrăştiate. Ingredientele secrete care dau gust incredibil preparatului

Pentru acest preparat puteţi folosi fie varză proaspătă, fie murată. Indiferent de alegerea făcută, dacă respectaţi reţeta bucătarului Mircea Groza, veţi obţine o delicatesă cu care vă veţi impresiona musafirii.




04:43, 31.10.2017

Pörkölt, deliciul culinar din bucătăria maghiară. Cum prepari gustoasa tocăniţă

O mâncare delicioasă şi săţioasă, perfectă pentru zilele friguroase de toamnă, îşi are originea în bucătăria tradiţională maghiară. Este vorba despre Pörkölt, o tocăniţă a cărei reţetă este oferită cititorilor…




04:33, 27.10.2017

Cum faci mâncarea de orez cu carne de raţă. Reţeta unui cunoscut bucătar român

Cunoscutul bucătar sălăjean Mircea Groza vine în această săptămână cu o propunere culinară interesantă, în care ingredientul de bază, care dă savoare preparatului, este carnea de raţă.




06:14, 28.09.2017

De ce să nu arunci cotoarele ardeilor. Reţeta inedită a unui bucătar sălăjean

Pentru gospodinele care au pus pe iarnă ardei, Mircea Groza, cunoscutul bucătar sălăjean, vine cu o reţetă interesantă pentru pregătirea căreia puteţi folosi cotoarele rămase după tăiere.




04:20, 15.09.2017

Reţeta ciorbei de fasole verde: secretele unui fel de mâncare simplu şi delicios

Pentru că pe tarabele din piaţă se mai găseşte fasole verde, probabil ultima recoltă din acest an, gastronomul sălăjean Mircea Groza propune o ciorbă gustoasă cu păstăi, parfumată cu o crenguţă de cimbru.




04:13, 28.05.2017

Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat

Salata de ouă este o gustare ieftină, săţioasă, uşor de pregătit şi extrem de gustoasă. Vă puteţi convinge de acest lucru încercând reţeta maestrului bucătar Mircea Groza. Pentru a o pregăti, avem nevoie doar de…




11:42, 25.05.2017

Ultimul clopoţel pentru absolvenţii Colegiului Naţional “Silvania”

  Ploaia şi vremea mohorâtă nu au putut diminua, joi dimineaţă, emoţiile aproape palpabile ale absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional “Silvania” (CNS) Zalău, care într-o atmosferă de reală sărbătoare…




10:38, 05.05.2017

Plăcintele de Bădăcin, element de identitate locală perpetuat peste generații

Clasicele plăcinte cu brânză și mărar sau mai puțin obișnuitele plăcinte cu lucernă, lobodă sau urzici sunt preparate, cu sfințenie, sâmbătă de sâmbătă, în Bădăcin, un sat din județul Sălaj cunoscut mai degrabă…




19:29, 22.04.2017

Iubitorii tradițiilor populare au participat la șezătoarea de la Bădăcin

Alexandru Moldovan Zeci de iubitori ai tradițiilor populare din Sălaj au participat, sâmbătă, la Bădăcin, la un inedit eveniment ce și-a dorit să refacă, într-o manieră contemporană, șezătorile organizate în trecut,…




13:04, 14.04.2017

Probleme la zi: Frumusetea sarbatorilor Pastelui

Probleme la zi: Frumusetea sarbatorilor Pastelui    Foto: Arhivă. 13.20 PROBLEME LA ZI. Producător Magda Zavoianu. Realizator:  Victor Caraculacu Tema: Frumusetea sarbatorilor Pastelui - in…




16:04, 21.03.2017

Concurs de gătit la Inspectoratul de Poliţie Sălaj

Poliţiştii sălăjeni au participat marţi, 21 martie, la a patra ediţie a concursului de gătit, competiţie organizată şi găzduită de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj pentru a marca Ziua Poliţiei Române. În…




15:23, 21.03.2017

Specialiştii atrag atenţia asupra alimentelor artificiale "de post"

Specialiştii atrag atenţia asupra alimentelor artificiale "de post" Arhivă foto: Ionuț Iamandi. Specialiştii în industria alimentară atenţionează populaţia să verifice cu atenţie produsele de post, care…




14:57, 21.03.2017

Concursul de gătit pentru polițiștii sălăjeni

Poliştii sălăjeni au participat marţi, 21 martie, la a patra ediţie a concursului de gătit, competiţie organizată şi găzduită de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj pentru a marca Ziua Poliţiei Române, din…




14:08, 21.12.2016

Sălajul a reprezentat România la Târgul de Crăciun din Anderlecht

Micii producători și meșteșugari din Sălaj, sub îndrumarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Sălaj Plus”, au participat la Târgul de Crăciun organizat de către primăria Anderlecht, în perioada 16- 18 decembrie,…




23:54, 20.12.2016

VIDEO Sălăjenii i-au cucerit pe belgieni. În centrul istoric din Anderlecht s-a cântat şi s-a dansat ca în Ţara Silvaniei

Sălaj Shop, Colţul Românesc, Sănătate Dulce, Siciliana, DoraCakes, Rotin Bădăcin, Coşul cu lavandă, Ioan Mangău, Csibi Csaba şi Ferma Căţean, producători şi meşteşugari ce fac cinste zonei din care provin, au reprezentat…




11:17, 15.12.2016

Sălajul, promovat la Bruxelles cu pălincă de Zalău, slănină afumată şi cioplituri în lemn

Producători şi meşteşugari de seamă ai Sălajului ne vor reprezenta judeţul, în perioada 16-18 decembrie, la Târgul de Crăciun organizat la Anderlecht, una dintre cele 19 comune din regiunea capitalei belgiene.…




15:40, 25.11.2016

Abuzurile unor milițieni de la Secția 2, demontate în instanță

La 27 de ani de la Revoluție, mai există încă polițiști care se cred milițieni. Culmea este că, deși unii dintre ei nici nu erau născuți în Decembrie ’89 sau se jucau, cel mult, cu lopăţica în nisip, îi copiază…




05:02, 15.09.2016

Secretele preparării silvoiţei. Cum făceau bunicii produsul tradiţional din prune bistriţe, o delicatesă puţin promovată

Iz, liptar, macun, măgiun, mniere de prune, picmez, picnez, povidlă, silvoiţă, silvoiz, szilvaiz  ori ţiribic... oricum le-ar fi denumirea, toate se referă la acelaşi produs: magiun de prune. În Sălaj, cei…




20:52, 01.08.2016

Istoric zălăuan, la moartea Reginei Ana: “Familia regală a avut un sfetnic bun în Sălaj: pe Corneliu Coposu”

Regina Ana a murit luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, într-un spital din Elveţia. Vestea i-a întristat pe sălăjenii simpatizanţi ai Casei Regale. După cum susţine istoricul Marin Pop, cercetător ştiinţific…




10:08, 31.07.2016

Mireasă la 94 de ani

Mireasă la 94 de ani Foto: Adrian Lungu Mireasă la 94 de ani. Nu, nu este o glumă, ci iniţiativa tinerei Patricia Toma care a dorit cu orice preţ să le arate tinerilor de vârsta sa cum erau nunţile acum 70…




23:52, 30.06.2016

Savorile bucatelor romane, redescoperite la Porolissum Fest 2016. Programul complet al festivalului de reconstituire istorică

Publicul de toate vârstele este invitat, în sâmbătă, 2 iulie, şi duminică, 3 iulie, la castrul roman de la Porolissum, unde specialiştii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJAI) Zalău, împreună cu tinerii voluntari…




16:07, 30.06.2016

Războaie, jocuri şi savori, în acest weekend, la Porolissum

Cea de-a şasea ediţie a Porolissum Fest va avea loc, la finalul acestei săptămâni, la castrul roman de la Porolissum. Cu aceste prilej, publicul de toate vârste este invitat să ia parte la o serie de activităţi…




17:59, 18.06.2016

Mâncăruri după rețete din cea mai veche carte de bucate, la Porolissum Fest, lângă Zalău

Mâncăruri gătite după rețete din cea mai veche carte de bucate din lume, cea a gastronomului antic Apicius, preparate de celebrul chef Antonio Passarelli și maestrul bucătar Mircea Groza, în cadrul unei bucătării…




11:23, 16.06.2016

Concurs de gastronomie antică. La Porolissum Fest 2016 se va găsit după reţete din Roma Antică, preparate de un chef celebru

Porolissum Fest 2016 vine în acest an cu o surpriză pentru grumanzi. În cadrul festivalului va avea loc un concurs de gastronomie antică cu preparate făcute de un chef celebru.  Mâncăruri gătite după rețete din…




20:14, 08.05.2016

Măsurișul oilor, o tradiție înviată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Una dintre cele mai vechi tradiții românești a fost celebrată duminică la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj. Este vorba de măsurișul sau de sâmbra oilor. Această tradiție marchează în…