Mircea Groza - Stiri si informatii despre Mircea Groza | pagina 2 Ultima actualizare: 06:06:24, 20.05.2024
06:35, 21.03.2019
Reţeta simplă a ciorbei de fasole. Ingredientul adăugat la final pentru un gust desăvârşit
Acest fel de ciorbă este deosebit de aromat şi hrănitor, simplu şi ieftin în acelaşi timp. Urmând paşii reţetei lui gastronomului sălăjean Mircea Groza, veţi obţine cu siguranţă un preparat delicios.
17:22, 22.10.2018
O surpriză de la I wonder pentru Adrian Hădean
Toate gesturile frumoase încep cu o intenție bună. Pentru cadoul dăruit lui Adrian Hădean, primul pas a fost făcut de un pasionat de gastronomie din Constanța. Cadourile așteptate sunt plăcute, însă cadourile-surpriză…
00:43, 19.09.2018
„Vrei să mănânci sănătos? Cumpără de la cea mai necăjită băbuță din piață!”
Gandurile unui maestru bucatar transmise cu cea mai pura sinceritate. De câțiva ani, maestrul bucătar adună materiale pentru o carte ce va trasa harta culinară a județului: cercetare la „firul ierbii” prin cele…
04:16, 23.06.2018
Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat
O mâncare uşoară şi rapid de preparat, ce îmbină savoarea cărnii, cu gustul legumelor şi aroma plantelor-condiment, este propunerea cunoscutului bucătar Mircea Groza pentru meniul acestui sfârşit de săptămână.
07:31, 26.03.2018
Cum faci cea mai bună supă de chimen. Reţeta unui cunoscut bucătar ardelean
Uşor şi rapid de preparat, supa de chimen este extrem de aromată, iar în alături de crutoane ori de pâine prăjită cu usturoi vă va surprinde în mod plăcut. Iată varianta cunoscutului bucătarul sălăjean Mircea Groza.
04:39, 17.03.2018
Reţeta delicioasă a sarmalelor împrăştiate. Ingredientele secrete care dau gust incredibil preparatului
Pentru acest preparat puteţi folosi fie varză proaspătă, fie murată. Indiferent de alegerea făcută, dacă respectaţi reţeta bucătarului Mircea Groza, veţi obţine o delicatesă cu care vă veţi impresiona musafirii.
04:43, 31.10.2017
Pörkölt, deliciul culinar din bucătăria maghiară. Cum prepari gustoasa tocăniţă
O mâncare delicioasă şi săţioasă, perfectă pentru zilele friguroase de toamnă, îşi are originea în bucătăria tradiţională maghiară. Este vorba despre Pörkölt, o tocăniţă a cărei reţetă este oferită cititorilor…
04:33, 27.10.2017
Cum faci mâncarea de orez cu carne de raţă. Reţeta unui cunoscut bucătar român
Cunoscutul bucătar sălăjean Mircea Groza vine în această săptămână cu o propunere culinară interesantă, în care ingredientul de bază, care dă savoare preparatului, este carnea de raţă.
06:14, 28.09.2017
De ce să nu arunci cotoarele ardeilor. Reţeta inedită a unui bucătar sălăjean
Pentru gospodinele care au pus pe iarnă ardei, Mircea Groza, cunoscutul bucătar sălăjean, vine cu o reţetă interesantă pentru pregătirea căreia puteţi folosi cotoarele rămase după tăiere.
04:20, 15.09.2017
Reţeta ciorbei de fasole verde: secretele unui fel de mâncare simplu şi delicios
Pentru că pe tarabele din piaţă se mai găseşte fasole verde, probabil ultima recoltă din acest an, gastronomul sălăjean Mircea Groza propune o ciorbă gustoasă cu păstăi, parfumată cu o crenguţă de cimbru.
04:13, 28.05.2017
Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat
Salata de ouă este o gustare ieftină, săţioasă, uşor de pregătit şi extrem de gustoasă. Vă puteţi convinge de acest lucru încercând reţeta maestrului bucătar Mircea Groza. Pentru a o pregăti, avem nevoie doar de…
11:42, 25.05.2017
Ultimul clopoţel pentru absolvenţii Colegiului Naţional “Silvania”
Ploaia şi vremea mohorâtă nu au putut diminua, joi dimineaţă, emoţiile aproape palpabile ale absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional “Silvania” (CNS) Zalău, care într-o atmosferă de reală sărbătoare…
10:38, 05.05.2017
Plăcintele de Bădăcin, element de identitate locală perpetuat peste generații
Clasicele plăcinte cu brânză și mărar sau mai puțin obișnuitele plăcinte cu lucernă, lobodă sau urzici sunt preparate, cu sfințenie, sâmbătă de sâmbătă, în Bădăcin, un sat din județul Sălaj cunoscut mai degrabă…
19:29, 22.04.2017
Iubitorii tradițiilor populare au participat la șezătoarea de la Bădăcin
Alexandru Moldovan Zeci de iubitori ai tradițiilor populare din Sălaj au participat, sâmbătă, la Bădăcin, la un inedit eveniment ce și-a dorit să refacă, într-o manieră contemporană, șezătorile organizate în trecut,…
13:04, 14.04.2017
Probleme la zi: Frumusetea sarbatorilor Pastelui
Probleme la zi: Frumusetea sarbatorilor Pastelui Foto: Arhivă. 13.20 PROBLEME LA ZI. Producător Magda Zavoianu. Realizator: Victor Caraculacu Tema: Frumusetea sarbatorilor Pastelui - in…
16:04, 21.03.2017
Concurs de gătit la Inspectoratul de Poliţie Sălaj
Poliţiştii sălăjeni au participat marţi, 21 martie, la a patra ediţie a concursului de gătit, competiţie organizată şi găzduită de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj pentru a marca Ziua Poliţiei Române. În…
15:23, 21.03.2017
Specialiştii atrag atenţia asupra alimentelor artificiale "de post"
Specialiştii atrag atenţia asupra alimentelor artificiale "de post" Arhivă foto: Ionuț Iamandi. Specialiştii în industria alimentară atenţionează populaţia să verifice cu atenţie produsele de post, care…
14:57, 21.03.2017
Concursul de gătit pentru polițiștii sălăjeni
Poliştii sălăjeni au participat marţi, 21 martie, la a patra ediţie a concursului de gătit, competiţie organizată şi găzduită de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj pentru a marca Ziua Poliţiei Române, din…
14:08, 21.12.2016
Sălajul a reprezentat România la Târgul de Crăciun din Anderlecht
Micii producători și meșteșugari din Sălaj, sub îndrumarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Sălaj Plus”, au participat la Târgul de Crăciun organizat de către primăria Anderlecht, în perioada 16- 18 decembrie,…
23:54, 20.12.2016
VIDEO Sălăjenii i-au cucerit pe belgieni. În centrul istoric din Anderlecht s-a cântat şi s-a dansat ca în Ţara Silvaniei
Sălaj Shop, Colţul Românesc, Sănătate Dulce, Siciliana, DoraCakes, Rotin Bădăcin, Coşul cu lavandă, Ioan Mangău, Csibi Csaba şi Ferma Căţean, producători şi meşteşugari ce fac cinste zonei din care provin, au reprezentat…
11:17, 15.12.2016
Sălajul, promovat la Bruxelles cu pălincă de Zalău, slănină afumată şi cioplituri în lemn
Producători şi meşteşugari de seamă ai Sălajului ne vor reprezenta judeţul, în perioada 16-18 decembrie, la Târgul de Crăciun organizat la Anderlecht, una dintre cele 19 comune din regiunea capitalei belgiene.…
15:40, 25.11.2016
Abuzurile unor milițieni de la Secția 2, demontate în instanță
La 27 de ani de la Revoluție, mai există încă polițiști care se cred milițieni. Culmea este că, deși unii dintre ei nici nu erau născuți în Decembrie ’89 sau se jucau, cel mult, cu lopăţica în nisip, îi copiază…
05:02, 15.09.2016
Secretele preparării silvoiţei. Cum făceau bunicii produsul tradiţional din prune bistriţe, o delicatesă puţin promovată
Iz, liptar, macun, măgiun, mniere de prune, picmez, picnez, povidlă, silvoiţă, silvoiz, szilvaiz ori ţiribic... oricum le-ar fi denumirea, toate se referă la acelaşi produs: magiun de prune. În Sălaj, cei…
20:52, 01.08.2016
Istoric zălăuan, la moartea Reginei Ana: “Familia regală a avut un sfetnic bun în Sălaj: pe Corneliu Coposu”
Regina Ana a murit luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, într-un spital din Elveţia. Vestea i-a întristat pe sălăjenii simpatizanţi ai Casei Regale. După cum susţine istoricul Marin Pop, cercetător ştiinţific…
10:08, 31.07.2016
Mireasă la 94 de ani
Mireasă la 94 de ani Foto: Adrian Lungu Mireasă la 94 de ani. Nu, nu este o glumă, ci iniţiativa tinerei Patricia Toma care a dorit cu orice preţ să le arate tinerilor de vârsta sa cum erau nunţile acum 70…
23:52, 30.06.2016
Savorile bucatelor romane, redescoperite la Porolissum Fest 2016. Programul complet al festivalului de reconstituire istorică
Publicul de toate vârstele este invitat, în sâmbătă, 2 iulie, şi duminică, 3 iulie, la castrul roman de la Porolissum, unde specialiştii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJAI) Zalău, împreună cu tinerii voluntari…
16:07, 30.06.2016
Războaie, jocuri şi savori, în acest weekend, la Porolissum
Cea de-a şasea ediţie a Porolissum Fest va avea loc, la finalul acestei săptămâni, la castrul roman de la Porolissum. Cu aceste prilej, publicul de toate vârste este invitat să ia parte la o serie de activităţi…
17:59, 18.06.2016
Mâncăruri după rețete din cea mai veche carte de bucate, la Porolissum Fest, lângă Zalău
Mâncăruri gătite după rețete din cea mai veche carte de bucate din lume, cea a gastronomului antic Apicius, preparate de celebrul chef Antonio Passarelli și maestrul bucătar Mircea Groza, în cadrul unei bucătării…
11:23, 16.06.2016
Concurs de gastronomie antică. La Porolissum Fest 2016 se va găsit după reţete din Roma Antică, preparate de un chef celebru
Porolissum Fest 2016 vine în acest an cu o surpriză pentru grumanzi. În cadrul festivalului va avea loc un concurs de gastronomie antică cu preparate făcute de un chef celebru. Mâncăruri gătite după rețete din…
20:14, 08.05.2016
Măsurișul oilor, o tradiție înviată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Una dintre cele mai vechi tradiții românești a fost celebrată duminică la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj. Este vorba de măsurișul sau de sâmbra oilor. Această tradiție marchează în…