Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

02:31, 22.08.2022

Festivalul Vin în Vie – prima ediție

Vin, muzica, atmosfera mirifica, spectacol culinar, zdrobitul strugurilor cu picoarele, de acestea au avut parte cei prezenti la Prima editie a Festivalului Vin In Vie.„Vinul si muzica inveselesc inima omului.…




02:29, 07.11.2015

Cum se prepară delicioasa „popârcă cu hiribe şi cu hiriboance uscate“, reţeta care necesită dicţionar ardeleano-român

Maestrul Mircea Groza şi-a făcut un renume din promovarea bucatelor tradiţionale, iar costumul popular purtat cândva de bunicul său a devenit parte integrantă din imaginea sa. ”Reţeta” gastronomului este asezonată…




08:22, 03.08.2015

Bucate “scrise” acum o sută de ani, preparate pentru zălăuani de maestrul Mircea Groza

Curtea din spatele Centrulul de Cultură al Județului Sălaj, s-a umplut duminică la prânz, de arome îmbietoare, făurite cu drag și pricepere cu ocazia evenimentului organizat de grupul Amintiri despre Zalău. Maestrul…




10:55, 22.01.2015

Brandurile care definesc Sălajul: ceapa de Pericei, pălinca şi imaginea unui mare român

Chiar dacă pentru mulţi nu este clar nici astăzi dacă Sălajul este judeţul şi Zalăul municipiul reşedinţă de judeţ sau invers, sunt lucruri care te duc, în mod automat, fără nicio confuzie, cu gândul la acest loc…




11:18, 31.03.2014

Ţuica de Zalău, „moneda de schimb” care a deschis uşi, a cumpărat bunăvoinţă şi a ţinut generaţii de tineri în facultate

Maestrul Mircea Groza, un împătimit al preparatelor tradiţionale sălăjene, spune că „pălinca” – aşa cum i se spune în Sălaj ţuicii – a devenit, în timp, un brand pentru Zalău şi pentru Sălaj tocmai datorită calităţii…