Lycopersicon - Stiri si informatii despre Lycopersicon | prima pagina Ultima actualizare: 08:51:18, 01.05.2024
09:05, 19.09.2021
Roșia – bună încă de când e verde
Tomata, pătlăgeaua roșie sau, mai scurt, roșia, denumită științific Solanum lycopersicum sau Lycopersicum esculentum, aparţine familiei solanacee, clasa legumelor solano-fructoase, alături de cartof, vinete, ardei,…
09:58, 11.10.2015
De ce roşiile nu trebuie păstrate în frigider
1444545927 Rosiile necesita un tratament special Denumirea ştiinţifică a roşiei este Lycopersicon lycopersicum, care înseamnă ”piersica lup”. Specialistii spun ca roşiile nu trebuie păstrate în frigider.…
09:51, 31.07.2014
Roşiile, aşa cum nu le-ai cunoscut niciodată
Deşi sunt printre cele mai comune alimente, pătlăgelele roşii ascund o mulţime de secrete . Roşiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume, însă cu siguranţă există numeroase lucruri pe care oamenii…
19:33, 27.07.2014
10 lucruri mai puţin cunoscute despre roşii
Roşiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume, însă cu siguranţă există numeroase lucruri pe care oamenii nu le cunosc despre acestea. Huffington Post a alcătuit o listă cu 10 lucruri mai puţin…
15:00, 26.07.2014
Cele 10 lucruri mai puţin cunoscute despre rosii
Roşiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume, însă cu siguranţă există numeroase lucruri pe care oamenii nu le cunosc despre rosii. Huffington Post a alcătuit o listă cu 10 lucruri mai puţin cunoscute…
12:44, 24.06.2013
"Merele otrăvite" de care s-au temut europenii. Timp de 200 de ani au evitat să le consume
Timp de aproximativ 200 de ani, până la finalul secolului al XIX-lea, majoritatea europenilor evitau că consume roşiile. Aceştia spuneau că sunt "merele otrăvitoare", iar oamenii credeau despre ele că provoacă…