Leguminoaselor - Stiri si informatii despre Leguminoaselor | pagina 2 Ultima actualizare: 05:26:14, 08.05.2024
12:05, 19.01.2021
Cinci alimente pentru o bună stare de spirit în sezonul rece
Sezonul rece vine cu o scădere a luminozității și a temperaturilor, iar acest fenomen îți poate influența negativ starea de spirit, pe o perioadă de chiar câteva luni, până la revenirea primăverii. Pentru a-ți…
16:41, 10.02.2020
Ziua mondială a leguminoaselor: România ocupă locul 7 în topul Uniunii Europene în ceea ce privește această producție
Ziarul Unirea Ziua mondială a leguminoaselor: România ocupă locul 7 în topul Uniunii Europene în ceea ce privește această producție Ziua mondială a leguminoaselor: România ocupă locul 7 în topul Uniunii Europene…
15:04, 10.02.2020
România - al şaptelea producător de leguminoase din UE
România - al şaptelea producător de leguminoase din UE România este al şaptelea producător de leguminoase din Uniunea Europeană, cu o producţie de 191.000 de tone. Pe primele cinci locuri se situează Franţa,…
12:33, 26.11.2019
STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Starea de bine vine (și) din farfurie
Nu este nicio noutate că alimentele pe care le consumăm influențează nu doar sănătatea fizică, cât și pe cea psihică. Ceea ce mâncăm își pune amprenta asupra modului în care ne simțim, iar vestea bună este că starea…
20:27, 30.09.2019
Cât de importanți sunt macronutrienți în dietele de slăbit. Tot ce trebuie să știi despre o alimentație sănătoasă
Glucidele, lipidele și proteinele fac parte din categoria macronutrienților și asta pentru că au valoare energetică și sunt necesare organismului zilnic într-o cantitate mare. Puțini sunt cei care știu cât de importanți…
08:36, 10.02.2019
Astăzi este Ziua mondială a leguminoaselor
Ziua mondială a leguminoaselor a fost iniţiată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru a recunoaşte importanţa acestor plante ca surse de alimentaţie la nivel mondial, scrie…
17:27, 14.06.2018
Spanacul urcător, salata picantă, crizantema comestibilă, printre leguminoasele aduse în ţară de Cercetătorii Staţiunii Buzău
Cercetătorii Staţiunii legumicole Buzău au aclimatizat în această primăvară peste 10 noi plante legumicole aduse din China, India şi Coreea, folosite în gastronomia vegetariană. "Anul acesta am îmbogăţit sortimentul…
10:39, 05.05.2018
Cele mai periculoase alimente pentru gastrită. Cum stingem arsurile la stomac şi ce semnale dă organismul
Inflamaţie a mucoasei stomacului, gastrita este una dintre cele mai frecvente afecţiuni provocată de stres, tulburări de somn, tensiune psihică, dar şi de utilizarea prelungită a antiinflamatoarelor. Disconfortul…
15:36, 16.04.2018
Cum alegi corect alimentele eco pentru un stil de viață sănătos? Diferența dintre eco, bio și 100% natural
Din ce în ce mai mulți români au ajuns în punctul în care nu își mai doresc să consume produse pline de aditivi alimentari. Din acest motiv, alimentele eco au luat un avânt surprinzător, în detrimentul celor procesate.…
13:05, 30.03.2018
Proteinele vegetale, un plus pentru sănătate
O dietă echilibrată se bazează în primul rând pe varietatea de alimente care să ofere corpului nostru vitaminele, fibrele și proteinele de care are nevoie. Proteinele joacă un rol extrem de important în buna funcționare…
14:03, 04.12.2017
Cu ce puteţi înlocui carnea în zilele de post
Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care…
10:36, 01.12.2017
Reţetă de 1 Decembrie: Până acum ai fiert greşit fasolea. Iată cum se prepară corect
Leguminoasele - fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, însă, potrivit dr. Amanda Rose, psiholog şi cercetător din SUA, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din…
23:44, 06.09.2017
Alimente care previn formarea pietrelor la rinichi
Formarea pietrelor la rinichi se poate preveni prin consumul zilnic suficient de apa, printr-un consum mai mic de sare, dar si de carne rosie, care creste nivelul de aciditate al urinei. Sunt si alimente care prin…
13:12, 21.08.2017
10 ani de integrare europeană – cultura leguminoaselor pentru boabe (VI)
La 10 ani de integrare europeană a României, ne-am propus să analizăm impactul acestui fapt asupra diferitelor filiere de produse agricole şi agroalimentare. În acest sens am analizat variaţia datelor statistice…
12:06, 05.07.2017
Alimente care-ţi menţin senzaţia de saţietate
Imediat cum vei termina dieta, kilogramele pierdute se vor reinstala și tot efortul depus va fi în zadar. Cea mai bună soluție este să îți schimbi complet stilul de viață, mai ales cel alimentar, să apelezi la…
11:19, 16.02.2017
STIL DE VIAŢĂ. Adela Cilocoi, nutriţionist, dietetician: Fericirea din farfurie
1. Semințe de in. Acizii grași Omega-3 pe care îi conțin sunt favoriții creierului pentru menținerea sănătății acestuia. Ei asigură fluiditatea membranei în creier, ceea ce permite o funcționare optimă a neurotransmițătorilor…
07:27, 12.01.2017
Ce, cum și cât trebuie să mâncăm și să bem în această perioadă cu temperaturi scăzute
Medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, dr. Nicoleta Nistor ne oferă sfaturi legate de ce, cum și cât să consumăm (alimente și lichide) în această perioadă în care frigul nu ne mai dă pace și iarna,…
18:53, 06.01.2017
Ce carbohidrați trebuie să mănânci pentru a slăbi
Se spune că ar trebui să renunți la carbohidrați dacă vrei să slăbești. Ceea ce nu știe foarte lume este că trebuie să renunți la carbohidrații răi, nu și la cei buni. O dietă echilibrată include: proteine, minerale,…
17:04, 27.11.2016
Pana acum ai fiert gresit fasolea. Iata cum se prepara corect
Leguminoasele - fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, însă, potrivit dr. Amanda Rose, psiholog şi cercetător din SUA, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate…
17:32, 02.09.2016
Caracteristicile persoanelor cu grupa sanguină 0
Grupa sanguină, deși nu este unică diferă de la persoană la persoană. Există patru grupe de sânge 0, A, B și AB. Acestea sunt determinate de prezența sau absența unor antigeni specifici (A și B) pe suprafața celulelor…
13:42, 02.08.2016
Anul International al Leguminoaselor: Baimarenii indemnati sa manance sanatos (VIDEO)
Anul International al Leguminoaselor a fost marcat in 2016 si in Baia Mare. Mai multi tineri provenind din diverse tari europene au desfasurat cateva actiuni menite a-i constientiza pe baimareni cu privire la importanta…
04:27, 02.07.2016
Alimente-medicament care tratează gastrita. Meniul care vindecă durerile de stomac, alungă rapid greaţa şi balonarea
Durere abdominală, greaţă, balonarea şi senzaţia de arsură la stomacul pot fi date uitării dacă ştim ce şi cât să mâncăm. Specialiştii spun că la baza producerii gastritei se află o mulţime de factori, însă cei…
11:03, 27.05.2016
Cum trebuie fiartă fasolea corect? Ai procedat greșit până acum. Te-ai fi putut îmbolnăvi
Leguminoasele cum ar fi fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, însă, potrivit medicilor, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienților.…
22:13, 23.05.2016
Stiati ca...?: Astazi, de Ziua Europeana a Parcurilor, sarbatorim Gustul naturii
In fiecare an, Ziua Europeana a Parcurilor este marcata la data de 24 mai si are rolul de a aduce oamenii mai aproape de natura si de a i sensibiliza cu privire la importanta conservarii ariilor protejate. In 2016,…
15:53, 11.05.2016
Recomandările specialiştilor! Ce alimente fac parte din topul celor indicate pentru diabetici
Alimentația reprezintă unul dintre factorii importanți pentru starea de bine a organismului și în mod esențial dacă ne referim la cazurile de diabetici, scrie libertateapentrufmei. Fulgii de ovăz deoarece conțin…
23:12, 02.05.2016
Tabăra de slăbit, o soluție eficientă pentru pierderea kilogramelor. Dacă vrem să slăbim, trebuie să o facem inteligent
Nu există femeie care să nu fi trecut cel puțin o dată printr-o dietă. Este însă cunoscut faptul că a ține un regim “după ureche”, aflat de la prietene sau de pe net, este o mare greșeală. Fiecare organism are…
11:44, 22.04.2016
2016 – ANUL LEGUMELOR. Cum poţi pierde o jumătate de kilogram pe zi consumând doar leguminoase
Secretul pentru a pierde aproape o jumătate de kilogram pe zi, de fapt, nu este chiar aşa de mare. Ar fi de ajuns consumul unei porţii de legume pe zi (echivalentul a 130 de grame) ca să pierdem circa 0,34 Kg /pe…
15:13, 18.04.2016
Greșeala pe care o faceți atunci când fierbeți fasolea. Cum se gătește corect
Amanda Rose este un psiholog şi cercetător din SUA, autor al volumului "Rebuild From Depression: A Nutrient Guide – Reconstruind de la depresie: Un ghid al nutrienţilor" care se axează pe legătură dintre depresie…
15:43, 05.03.2016
Toate GOSPODINELE fac GREŞEALA ASTA! Cum trebuie PREPARATĂ, de fapt, fasolea
Amanda Rose, un psiholog şi cercetător din SUA, autor al volumului &"Rebuild From Depression: A Nutrient Guide&", a explicat cum trebuie consumată, de fapt, fasolea pentru a ne bucura de toate proprietăţile sale …
23:09, 06.02.2016
La năut și linte… înainte! Leguminoasele uscate se gătesc foarte uşor, sunt gustoase şi vor fi masa ideală când va veni postul Paştelui
Perfecte pentru vegetarieni şi cei care respectă perioadele de post, leguminoasele uscate se gătesc uşor şi sunt foarte sănătoase. Dacă eşti dependent(ă) de carne, le poţi prepara cu pui, porc sau peşte şi vei…