Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:05, 12.10.2023

Babic versus ghiudem. Ce diferențe există între ele, de fapt. Mulți români le confundă

Ce diferențe există între babic și ghiudem. Românii se dau în vânt după aceste produse de ani și ani de zile. Mulți și-l preparau acasă, pe vremea lui Ceaușescu, iar rezultatul era unul foarte bun. Ei bine, mulți…




20:25, 11.10.2023

Care este diferenţa dintre babic şi ghiudem

Babicul și ghiudemul sunt două preparate destul de asemănătoare, astfel că mulți dintre noi nici nu știm care este diferența. Totuși, babic și ghiudem sunt două produse care diferă atât din punct de vedere al ingredientelor,…




22:06, 30.03.2023

Producătorii încep demersurile pentru atestarea Babicului de Buzău ca produs cu denumire şi indicaţie geografică protejată

Mai mulţi producători din industria alimentară vor depune la Comisia Europeană documentaţia pentru înregistrarea Babicului de Buzău ca produs cu denumire şi indicaţie geografică protejată, anunță Agerpres . Potrivit…




11:05, 29.04.2022

Caleidoscop gastrono-umoristic. Ghiudem

 Supraviețuiri. Un neamț a venit în România la niște cunoștințe și au mers împreună la un restaurant. Ca să testeze bucătăria autohtonă, au mâncat ciorbă de burtă, iar neamțul a fost de-a dreptul extaziat de gustul…




09:05, 04.04.2022

Vreau din România: Vezi ce produse 100% autohtone, după rețete neaoșe poți cumpăra din Kaufland

Oricât de mult ne place să experimentăm și să încercăm diverse bucătării ale lumii, trebuie să recunoaștem că ce e al nostru e pus deoparte. Fie sushi-ul cât de bun, paella sau foie gras-ul, altfel îți potolește…




05:35, 27.10.2019

Babicul şi ghiudemul, produsele surori pe care românii le-au importat şi adaptat de la sârbi şi tătari

Babicul şi ghiudemul sunt două produse diferite, dar care au multe puncte comune. Ambele sunt afumate şi uscate, sunt intens condimentate şi au gust puternic. Diferă însă originile şi amestecul de carne, spune…




22:44, 27.04.2018

Ghiudemul tătăresc, produs tradițional românesc

În Dobrogea, singurul care a primit recunoaşterea de produs tradiţional românesc este un preparat specific bucătăriei unei minorităţi. Este vorba despre ghiudemul tătăresc, adus la noi în ţară din stepele Asiei,…




13:40, 26.04.2018

Ghiudemul tătăresc, singurul produs tradiţional atestat de la malul mării. E realizat în făbricuţa unui fost navigator

Un locuitor din Constanţa a pus bazele unei fabrici care face ghiudem tătăresc, după o reţetă veche. Delicatesa a primit din partea Ministerului Agriculturii atestatul de „produs tradiţional românesc“.




13:14, 19.04.2018

Produsul „Ghiudem tătăresc Moș Iosif” fabricat în comuna Cumpăna a fost înscris în Registrul Național al Produselor Tradiționale

În urma participării delegației din comuna Cumpăna, in data de 20 februarie 2018, la Parlamentul României – în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice, a fost…




22:48, 17.04.2018

Produsul Ghiudem tataresc Mos Iosif“, fabricat in Cumpana, inscris in Registrul National al Produselor Traditionale (galerie foto)

In urma participarii delegatiei din comuna Cumpana, in data de 20 februarie, la intrunirea Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice, ce a avut loc la Parlamentul Romaniei,…




22:46, 17.04.2018

Constanta. Produs fabricat in comuna Cumpana, inscris in Registrul National al Produselor Traditionale

Produsul "Ghiudem tataresc Mos Iosif" fabricat in comuna Cumpana, a fost inscris in Registrul National al Produselor Traditionale. In urma participarii delegatiei din comuna Cumpana in data de 20 februarie 2018,…




11:02, 01.04.2017

GALERIE FOTO Magiunul de Topoloveni si Povila de Bargau, dulce ca pe vremea bunicii. Ghiudemul, preferat dobrogean

Magiunul de prune de Topoloveni este mândria argeşenilor, produsul care stă pe masa familiei regale, dar Povila de Bâgău este preferat în Ardeal, făcut din miez de prune cărnoase din Bârgău. Dobrogenii se laudă…




21:38, 26.05.2016

A inceput cu 60.000 de euro o afacere cu preparate traditionale din Dobrogea

Marius Iosif, un fost navigator, a investit in urma cu patru ani 60.000 de euro intr-o afacere prin care promoveaza preparate traditionale din zona Dobrogei. Pe lista se afla si ghiudemul tataresc, un preparat…




13:10, 27.05.2015

Produsele carmangeriilor din Pleşcoi, reatestate de Direcţia Agricolă. Pot fi comercializate în continuare ca produse tradiţionale

În judeţul Buzău au fost reatestate în acest an 16 produse tradiţionale. Toate sunt din carne şi sunt fabricate în zona Pleşcoi. Este vorba despre cârnaţi de oaie buzoieni uscaţi şi afumaţi, Babic de Pleşcoi, Ghiudem…




11:30, 12.02.2015

BUCĂTĂRIILE LUMII Ghiudemul tătăresc, pe cale de a deveni oficial produs tradițional dobrogean

Ghiudemul tătăresc, un preparat crud-uscat gustos și cu savoare aparte, făcut după o rețetă simplă - folosită de sute de ani de tătarii stabiliți în Dobrogea, este pe cale de a deveni, oficial, un produs tradițional…




14:55, 17.12.2014

UN PRODUCĂTOR DIN TUZLA ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ ATESTE GHIUDEMUL TĂTĂRESC. POVESTEA SA, LA ASTA-I VIAȚA!

Plăcinta dobrogeană sau brânza frământată de Independența nu mai sunt considerate rețete originale de către oficialii Ministerului Agriculturii. Ca să corespundă noilor norme, toate produsele tradiționale…




00:06, 30.05.2014

INTERVIURI CU SCRIITORI. Mircea Dinescu: „Chelnerul lui Labiș, ajuns Erou al Muncii Socialiste, era să fie lichidat de Securitate din pricina unui ghiudem”

După ce miercurea trecută am vorbit despre întoarcerea lui la literatură, moartea lui Marin Preda sau discreta familie a poetului, discuţia cu Mircea Dinescu merge mai departe. În curtea unui conac al familiei…