Ghiudem - Stiri si informatii despre Ghiudem | prima pagina Ultima actualizare: 09:46:25, 03.05.2024
14:05, 12.10.2023
Babic versus ghiudem. Ce diferențe există între ele, de fapt. Mulți români le confundă
Ce diferențe există între babic și ghiudem. Românii se dau în vânt după aceste produse de ani și ani de zile. Mulți și-l preparau acasă, pe vremea lui Ceaușescu, iar rezultatul era unul foarte bun. Ei bine, mulți…
20:25, 11.10.2023
Care este diferenţa dintre babic şi ghiudem
Babicul și ghiudemul sunt două preparate destul de asemănătoare, astfel că mulți dintre noi nici nu știm care este diferența. Totuși, babic și ghiudem sunt două produse care diferă atât din punct de vedere al ingredientelor,…
22:06, 30.03.2023
Producătorii încep demersurile pentru atestarea Babicului de Buzău ca produs cu denumire şi indicaţie geografică protejată
Mai mulţi producători din industria alimentară vor depune la Comisia Europeană documentaţia pentru înregistrarea Babicului de Buzău ca produs cu denumire şi indicaţie geografică protejată, anunță Agerpres . Potrivit…
11:05, 29.04.2022
Caleidoscop gastrono-umoristic. Ghiudem
Supraviețuiri. Un neamț a venit în România la niște cunoștințe și au mers împreună la un restaurant. Ca să testeze bucătăria autohtonă, au mâncat ciorbă de burtă, iar neamțul a fost de-a dreptul extaziat de gustul…
09:05, 04.04.2022
Vreau din România: Vezi ce produse 100% autohtone, după rețete neaoșe poți cumpăra din Kaufland
Oricât de mult ne place să experimentăm și să încercăm diverse bucătării ale lumii, trebuie să recunoaștem că ce e al nostru e pus deoparte. Fie sushi-ul cât de bun, paella sau foie gras-ul, altfel îți potolește…
05:35, 27.10.2019
Babicul şi ghiudemul, produsele surori pe care românii le-au importat şi adaptat de la sârbi şi tătari
Babicul şi ghiudemul sunt două produse diferite, dar care au multe puncte comune. Ambele sunt afumate şi uscate, sunt intens condimentate şi au gust puternic. Diferă însă originile şi amestecul de carne, spune…
22:44, 27.04.2018
Ghiudemul tătăresc, produs tradițional românesc
În Dobrogea, singurul care a primit recunoaşterea de produs tradiţional românesc este un preparat specific bucătăriei unei minorităţi. Este vorba despre ghiudemul tătăresc, adus la noi în ţară din stepele Asiei,…
13:40, 26.04.2018
Ghiudemul tătăresc, singurul produs tradiţional atestat de la malul mării. E realizat în făbricuţa unui fost navigator
Un locuitor din Constanţa a pus bazele unei fabrici care face ghiudem tătăresc, după o reţetă veche. Delicatesa a primit din partea Ministerului Agriculturii atestatul de „produs tradiţional românesc“.
13:14, 19.04.2018
Produsul „Ghiudem tătăresc Moș Iosif” fabricat în comuna Cumpăna a fost înscris în Registrul Național al Produselor Tradiționale
În urma participării delegației din comuna Cumpăna, in data de 20 februarie 2018, la Parlamentul României – în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii Specifice, a fost…
22:48, 17.04.2018
Produsul Ghiudem tataresc Mos Iosif“, fabricat in Cumpana, inscris in Registrul National al Produselor Traditionale (galerie foto)
In urma participarii delegatiei din comuna Cumpana, in data de 20 februarie, la intrunirea Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice, ce a avut loc la Parlamentul Romaniei,…
22:46, 17.04.2018
Constanta. Produs fabricat in comuna Cumpana, inscris in Registrul National al Produselor Traditionale
Produsul "Ghiudem tataresc Mos Iosif" fabricat in comuna Cumpana, a fost inscris in Registrul National al Produselor Traditionale. In urma participarii delegatiei din comuna Cumpana in data de 20 februarie 2018,…
11:02, 01.04.2017
GALERIE FOTO Magiunul de Topoloveni si Povila de Bargau, dulce ca pe vremea bunicii. Ghiudemul, preferat dobrogean
Magiunul de prune de Topoloveni este mândria argeşenilor, produsul care stă pe masa familiei regale, dar Povila de Bâgău este preferat în Ardeal, făcut din miez de prune cărnoase din Bârgău. Dobrogenii se laudă…
21:38, 26.05.2016
A inceput cu 60.000 de euro o afacere cu preparate traditionale din Dobrogea
Marius Iosif, un fost navigator, a investit in urma cu patru ani 60.000 de euro intr-o afacere prin care promoveaza preparate traditionale din zona Dobrogei. Pe lista se afla si ghiudemul tataresc, un preparat…
13:10, 27.05.2015
Produsele carmangeriilor din Pleşcoi, reatestate de Direcţia Agricolă. Pot fi comercializate în continuare ca produse tradiţionale
În judeţul Buzău au fost reatestate în acest an 16 produse tradiţionale. Toate sunt din carne şi sunt fabricate în zona Pleşcoi. Este vorba despre cârnaţi de oaie buzoieni uscaţi şi afumaţi, Babic de Pleşcoi, Ghiudem…
11:30, 12.02.2015
BUCĂTĂRIILE LUMII Ghiudemul tătăresc, pe cale de a deveni oficial produs tradițional dobrogean
Ghiudemul tătăresc, un preparat crud-uscat gustos și cu savoare aparte, făcut după o rețetă simplă - folosită de sute de ani de tătarii stabiliți în Dobrogea, este pe cale de a deveni, oficial, un produs tradițional…
14:55, 17.12.2014
UN PRODUCĂTOR DIN TUZLA ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ ATESTE GHIUDEMUL TĂTĂRESC. POVESTEA SA, LA ASTA-I VIAȚA!
Plăcinta dobrogeană sau brânza frământată de Independența nu mai sunt considerate rețete originale de către oficialii Ministerului Agriculturii. Ca să corespundă noilor norme, toate produsele tradiționale…
00:06, 30.05.2014
INTERVIURI CU SCRIITORI. Mircea Dinescu: „Chelnerul lui Labiș, ajuns Erou al Muncii Socialiste, era să fie lichidat de Securitate din pricina unui ghiudem”
După ce miercurea trecută am vorbit despre întoarcerea lui la literatură, moartea lui Marin Preda sau discreta familie a poetului, discuţia cu Mircea Dinescu merge mai departe. În curtea unui conac al familiei…