Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:40, 14.03.2024

Ce mâncau românii acum 100 de ani. De ce nu existau țărani grași: explicația uluitoare

Ce mâncau românii acum 100 de ani. De ce nu existau țărani grași: explicația uluitoare

În lucrarea sa din 1895, intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedică un întreg capitol alimentației țăranului român.Autorul menționează că hrana obișnuită a românilor era, în general, pregătită…




00:37, 01.02.2019

Povestea de vineri: Teoria opincilor

Pe la 1895, un anume doctor Gheorghe Crăiniceanu publica o lucrare numită „Igiena țăranului român”. Lucrarea ne prezintă o imagine a traiului locuitorilor din mediul rural al zonelor locuite de români și este interesantă…




14:04, 09.10.2016

Ce mâncau românii acum 100 de ani. Mămăliga şi verdeţurile erau la ordinea zilei. De ce era pâinea considerată un lux

Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor 50, după ce, până atunci, fusese un aliment considerat aproape "de lux", scrie adevarul.ro. Verdeţurile erau omniprezente nu…




00:04, 27.08.2016

Ce mâncau oltenii cu o sută de ani în urmă

Într-o lucrare tipărită în 1895, intitulată „Igiena ţeranului român“, dr. Gheorghe Crăiniceanu s-a aplecat și asupra alimentației țăranilor români, făcând cunoscute obiceiurile culinare ale populaţiei la acea vreme.…




13:32, 12.05.2016

Ce mâncau românii, în urmă cu 100 de ani. Nu auzeai de E-uri sau coloranți. Ai putea să încerci și tu

Deși, în zilele noastre, avem prea multe aproape la discreție, nu "tot ce zboară ar trebui să se și mănânce". Supermarket-urile sunt doldora de alimente care mai de care, la care românii…




00:41, 24.05.2015

Cum trăiau argeşenii acum 100 de ani. Mâncau mămăligă din porumb stricat, beau pe rupte şi dormeau cu animalele în casă

„Igiena ţeranului român. Locuinţa. Îmbrăcămintea şi încălţămintea. Alimentaţiunea în diferite regiuni şi în diferite timpuri ale anului”, lucrare scrisă de dr. Gheorghe Crăiniceanu la 1895 şi premiată de Academia…




20:20, 03.05.2015

Carnea era motiv de sarbatoare! Ce puneau romanii pe masa in urma cu o suta de ani?

Intr-o lucrare aparuta in 1895, intitulata „Igiena teranului roman”, autorul Gheorghe Crainiceanu descria alimentatia romanilor din acea perioada. Pe atunci, taranii alcatuiau cea mai mare parte a populatiei tarii,…




13:40, 29.04.2015

Iată ce puneau românii pe masă în urmă cu o sută de ani! Nici vorbă de E-uri şi coloranţi! Nimic nu se compară cu ce avem acum

În prezent, supermarketul ne oferă posibilitatea de a cumpăra orice, oricând, de oriunde. Nu ne putem imagina viaţa fără acest tip de confort, însă lucrurile stăteau complet diferit în urmă…




02:25, 21.04.2015

Ce feluri de mâncare se găseau în meniul românilor acum 100 de ani. Mămăliga şi verdeţurile erau la ordinea zilei, carnea se consuma doar în cazuri speciale

Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor 50, după ce, până atunci, fusese un aliment considerat aproape „de lux”. Verdeţurile erau omniprezente nu pentru că românii…




13:15, 28.02.2015

FOTO Mâncăruri tradiţionale ciudate şi foarte gustoase - reţete de la străbunici: mămăliga din mei, carnea friptă pe pietre încinse şi „păpuşile” de dragavei

Mămăliga rămâne printre puţinele alimente tradiţionale ale românilor, deşi nu este atât de veche pe cât s-ar părea. Porumbul a ajuns la noi abia în secolul al XVII-lea, detronând meiul sau mălaiul, aşa cum era…




11:25, 25.12.2014

Care sunt mâncărurile tradiţionale ale românilor

Dar dacă ar fi să căutăm nişte mâncăruri &"neaoşe&", nişte bucate pe care să le putem socoti chiar tradiţional româneşti, la ce ne-am opri? Sarmalele, zic unii, le-am „luat” de la turci sau greci; ciorba…




20:15, 01.12.2014

Radu Mazăre a mâncat fasole cu cârnați de Ziua Națională

Radu Mazăre a mâncat româneşte de Ziua Naţională. Primarul Constanţei a mers în cartierul CET unde a încercat fasolea şi cârnaţii, împreună cu sute de pensionari. După primele înghiţituri, Radu Mazăre a început…




20:10, 01.12.2014

Primarul Constanței a petrecut ziua națională cu pensionarii la masă și a mâncat fasole cu cârnați. Mazăre: „Românii să fie mai relaxați”

Radu Mazăre a mâncat româneşte de Ziua Naţională. Primarul Constanţei a mers în cartierul CET unde a încercat fasolea şi cârnaţii, împreună cu sute de pensionari. După primele înghiţituri, Radu Mazăre a început…