Ce feluri de mâncare se găseau în meniul românilor acum 100 de ani. Mămăliga şi verdeţurile erau la ordinea zilei, carnea se consuma doar în cazuri speciale
Publicat:Painea a inceput sa apara tot mai des pe mesele romanilor abia de la jumatatea anilor 50, dupa ce, pana atunci, fusese un aliment considerat aproape „de lux”. Verdeturile erau omniprezente nu pentru ca romanii ar fi descoperit brusc ce bine si sanatos este sa le consumi, ci din saracie. Gradul mare de saracie al romanilor i-a obligat pe acestia sa inventeze si sa apeleze la aproape orice se putea pune intr-o cratita pentru a fi fiert si folosit ca aliment, intr-o forma sau alta.
Practic, primavara, cam de cand ieseau urzicile, loboda, stirul, pastaile, de atunci nu se mai manca…
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Cele mai bune și cele mai proaste alimente pentru dinți, potrivit University of Rochester
13:16, 07.05.2024 - Daca sunteți ceea ce mancați, acest lucru este cu atat mai adevarat pentru dinții și gingiile dumneavoastra. Atunci cand bei și mananci alimente bogate in amidon sau zaharoase, nu numai ca te hranești. Hranești și germenii (bacteriile) care pot duce la apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale…
Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare
09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…
Profesorul de economie Cristian Nasulea: Cota progresiva ar descuraja oamenii sa caștige pe cartea de munca
15:00, 01.03.2024 - Principalele declarații ale lui Christian Nasulea, profesor de economie, in cadrul unei emisiuni TV despre posibilitatea introducerii cotei progresive de impozitare:"Noi am mai avut o cota progresiva de impozitare, am mai avut impozit progresiv in Romania și cel mai important lucru care ar trebui sa…
Pericolul pe care incearca sa il ascunda producatorii: Aceasta este painea cu cel mai mult arsenic din supermarket
16:55, 26.02.2024 - Arsenicul este un element chimic prezent in mod natural in mediul inconjurator, inclusiv in sol și apa. Cu toate acestea, expunerea la cantitați excesive de arsenic poate avea consecințe grave asupra sanatații umane, inclusiv favorizarea apariției unor tipuri de cancer cum ar fi cel pulmonar sau cel…
De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana, preferata milioanelor de romani
22:10, 20.02.2024 - Cu o istorie bogata și radacini adanci in cultura romaneasca, mamaliga cu branza și smantana este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare. Pregatit din faina de porumb fiarta in apa cu sare și servit alaturi de branza, telemea sau urda, cu smantana, acest preparat simplu și delicios a fost…
Renunța la bomboane de Ziua Indragostiților. Iata cateva opțiuni mai sanatoase
10:55, 14.02.2024 - Daca doriți sa evitați bomboanele procesate și cu conținut ridicat de zahar, luați in considerare alternative mai sanatoase pentru persoana iubita in acest an. Vanzarile de ciocolata și alte dulciuri de Ziua Indragostiților s-au ridicat la 4,2 miliarde de dolari anul trecut, potrivit Asociației Naționale…
Cele mai toxice alimente pe care le pun oamenii in sandwich-uri. Trebuie evitate cu orice preț
15:55, 08.02.2024 - Iata cateva dintre cele mai nesanatoase alimente pe care oamenii le pun in sandwich-uri:Mezeluri procesate: Salamul, șunca, baconul și alte mezeluri procesate sunt bogate in grasimi saturate, sodiu și aditivi chimici. Consumul regulat al acestor alimente poate crește riscul de boli de inima, hipertensiune…
Cele mai toxice alimente pe care le pun oamenii in sandwich-uri. Trebuie evitate cu orice preț
14:21, 08.02.2024 - Iata cateva dintre cele mai nesanatoase alimente pe care oamenii le pun in sandwich-uri:Mezeluri procesate: Salamul, șunca, baconul și alte mezeluri procesate sunt bogate in grasimi saturate, sodiu și aditivi chimici. Consumul regulat al acestor alimente poate crește riscul de boli de inima, hipertensiune…