Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:59, 07.11.2016

Gratiile nu îi fac să renunțe la PLĂCERILE INTERZISE. CE a ascuns o expedietoare, printre colțunașii gătiți (VIDEO)

Gratiile nu îi fac să renunțe la plăcerile interzise. Deținuții le cer apropiaților tot felul de favoruri, chiar dacă acestea sunt pe lista lucrurilor interzise în penitenciar. Rudele şi prietenii ignoră legea…




20:42, 26.10.2016

Un nou magazin social, inaugurat în oraşul Ceadîr-Lunga

Motiv de bucurie pentru vârstnicii din oraşul Ceadîr-Lunga. În localitate a fost deschis primul magazin social, iar zeci de bătrâni au făcut coadă, din prima zi, pentru a cumpăra produse mai ieftine. Proiectul…




14:34, 28.09.2016

Desertul Zilei: Colţunaşi cu nuci

Ingrediente Pentru aluat 6 gălbenuşuri 3 ouă întregi 200 g zahăr 1 pahar ulei 50 g rom 2 pliculeţe zahăr vanilat făină cât cuprinde Pentru umplutură 400 g miez de nucă tăiat cu cuţitul 250 g miere Citeşte mai mult…




13:34, 30.08.2016

Colţunaşi cu carne. Reţetă rusească (pelmeni)

Colţunaşi cu carne. Reţetă rusească (pelmeni) – Ingrediente Pentru umplutură 250 g carne tocată de vită 250 g carne tocată de porc 2 cepe, tocate fin sau date prin răzătoare 2-3 căţei usturoi, pisaţi sare piper…




14:23, 27.03.2016

Prăjitură de post, colțunași cu magiun

Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente: 300 g făină, 200 g magiun de casă, 100 g zahăr, 50 g margarină, 10 g sare Cum procedăm Se face un aluat mai consistent din...




14:38, 14.03.2016

Aşa ceva nu ai mai mâncat! Reţetă "Colţunaşi speciali". Nu cu brânză, ci cu pastă de ardei

Nu, nu e vorba despre colţunaşii cu brânză care ne aduc aminte de copilărie, ci de unii speciali Ingrediente: 300 gr faina 2 ouă sare apă ardei graşi (roşii, verzi, galbeni) ardei kapia (verzi, roşii) ardei…




09:58, 08.02.2016

Rețeta zilei de luni. Colțunași (sau vareniki) ca la Ulma (rețete românești pe gustul tău)

Bucate ucrainene după retete romanesti. Adicătelea, împământenite la noi și asimilate de întregul sat, de întreaga comună. Pe Maria Gorban am întâlnit-o cu ani în urmă la festivalul ProEtnica de la...




12:33, 18.11.2015

Cornel Dinu a pus tunurile pe Budescu, după amicalul cu Italia: "A avut un ritm între bucătărie și sufragerie. E de la paste sau colțunași"

Fostul internațional și selecționer al României Cornel Dinu l-a criticat pe atacantul Constantin Budescu, pentru jocul slab din meciul României cu Italia. Jucătorul legitimat la Astra a fost titular,…




13:13, 05.09.2015

Secretul unei siluete ca în anii '30. Ce mâncau şi cum reuşeau femeile să-şi păstreze silueta

În perioada interbelică, românii consumau trei mese pe zi, însă destul de sărace pentru organism. În familiile cu o situaţie materială precară, carnea se consuma în special de sărbători, pe când familiile înstărite…




11:12, 26.08.2015

Ce mâncau românii în anii ’30. Cum reuşeau femeile să-şi păstreze formele apetisante

În perioada interbelică, românii consumau trei mese pe zi, însă destul de sărace pentru organism. În familiile cu o situaţie materială precară, carnea se consuma în special de sărbători, pe când familiile înstărite…




06:17, 26.08.2015

Sexul frumos în anii '30. Cum luptau româncele să-şi păstreze formele voluptoase în perioada interbelică

În perioada interbelică, românii consumau trei mese pe zi, însă destul de sărace pentru organism. În familiile cu o situaţie materială precară, carnea se consuma în special de sărbători, pe când familiile înstărite…




18:04, 05.08.2015

Deliciul gospodinelor! Cel mai îndrăgit desert de post: COLȚUNAȘI cu vișine

Suntem în Postul Sfintei Maria iar o rețetă de post este binevenită pentru întreaga familie Iată de ce ingrediente ai nevoie: 300 grame de făină albă de calitate superioară, atent filtrată 500 grame de vişine fără…




16:00, 15.06.2015

REȚETA ZILEI: Colțunași moldovenești

colțunași moldovenești cu brânză Pentru a prepara cei mai buni colțunați moldovenești ai nevoie de următoarele ingrediente... Citește mai mult pe EVZ Monden Tag-uri: DECIZIA UNGURILOR care ÎNFIOARĂ TOATĂ EUROPA!…




14:30, 23.03.2015

De ce dau moldovenii cep la „poloboc“ şi se hrănesc cu „chişcă“. 20 de cuvinte în dulcele grai moldovenesc pe care ceilalţi români nu le înţeleg

Dezvoltarea limbii vorbite în diferitele comunităţi româneşti a dus de-a lungul timpului la apariţia regionalismelor, care sunt nişte unităţi lexicale. Acestea devin de multe ori de neînţeles de către vorbitorii…




07:40, 16.02.2015

Familiile nevoiaşe din Moldova ar putea primi gratis câte o vacă, numai cu o CONDIŢIE

Câte o vacă în fiecare familie săracă. Ideea aparţine membrilor unei organizaţii neguvernamentale din Drochia, care au lansat un proiect de susţinere a nevoiaşilor. Oamenii primesc bovina gratis cu o singură condiţie:…




10:25, 06.01.2015

Busuiocul Bobotezei și curiozitatea aflării viitorului. Nu avem nevoie să cunoaștem viitorul, nu avem nevoie să ne visăm soarta, partenerul de viață sau…

Ghicitul viitorului nu este o practică demnă de un creștin care rostește, cu toată credința, „Facă-se voia Ta". Dacă credința noastră este sinceră și totală, nu avem nevoie să cunoaștem viitorul, nu avem nevoie…




09:15, 11.10.2014

Reteta din Moldova: Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40…




18:00, 10.10.2014

Reteta traditionala moldoveneasca. Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi

resita.ro va aduce in atentie inca o reteta traditionala. In aceasta saptamana continuam seria retetelor moldovenesti cu "Tocana ca la moldoveni, cu coltunasi". Reteta este folosita in satele din Moldova de peste…




14:51, 10.10.2014

Reţetă! Tocană ca la moldoveni, cu colțunași

Ingrediente pentru colțunași: făină Gold Maya, ouă, cartofi,     puţina untură sau unt. Ingrediente tocană ca la moldoveni: ceafă de porc, ulei, ardei gras, ceapă, sare, piper,     coriandru, cimbru, vin alb, bulion,…




16:45, 20.09.2014

Rețeta Tamarei Șchiopu // Colțunași cu dovleac și frunze de salvie

Se face un aluat obișnuit pentru colțunași, cu ouă și făină albă. Se taie în formele dorite: medalioane sau pătrate. Pentru umplutură (4 persoane) 400 g dovleac preferat, fără coajă și fără semințe, tăiat în cubulețe…




23:15, 01.09.2014

Colţunaşii - planta cu proprietăţi antibiotice

Este o planta erbacee, a­nuala, cultivata prin gradini. Originara din Peru. Poate atin­ge inaltimea de 3 metri. Inflo­reste portocaliu in perioada iunie-septembrie. In Peru este consumata ca salata. Toate partile…




11:48, 20.03.2014

REŢETA ZILEI: Cannelloni cu ricotta şi spanac

Ingrediente:300 g cannelloni 50 g parmezan ras50 g unt.Pentru umplutură:400 g spanac250 g ricotta 1 ceapă 4 căței de usturoi ulei de măsline sare piper.Pentru sos bechamel:50 g unt 40 g făină 500 ml lapte 2 gălbenușuri…




14:15, 24.10.2013

Colţunaşi cu droguri și carne pentru deţinuţii din penitenciarul de la Soroca

Pe parcursul ultimilor 72 de ore, angajaţii Serviciilor regim şi supraveghere din Penitenciarele din Bălţi şi Soroca, au curmat 2 tentative de introducere pe teritoriul instituţiilor a substanţelor interzise.




10:48, 20.11.2012

Coltunasi de post cu gem

Aluat: 100 ml apa, 120 g faina, esenta de vanilie, un praf de sare, 1 lingurita zahar. gem acrisor – pentru umplutura. Glazura: 50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, scortisoara.




11:14, 01.06.2012

Coltunasi cu cirese

Se face o coca din faina, oua, putina sare si jumatate pahar de apa. Se framanta totul si se intinde o foaie subtire de 1-2 mm, se taie patrate, care se umplu apoi cu cate 2-3 cirese.




18:08, 25.02.2012

CRONICA TV. Dimensiunea lui Voiculescu. Sidonia face colţunaşi. Ghici cu cine se joacă ăla micu’?

O stea a apărut în sectorul 6: potrivit ultimului sondaj CCSB, un oarecare Ştefan Florescu de la PC calcă totul în picioare.




09:34, 20.07.2011

Coltunasi cu visine si sos

Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.