Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:28, 14.02.2017

Dependenţa de cumpărături: cum se explică şi cum se tratează

Dependenţa de cumpărături este relativ recentă în sociatetate şi s-a dezvoltat odată cu explozia marketingului şi a strategiilor de publicitate a marilor magzine. Există mai multe definiţii pentru dependenţa de…




04:37, 10.02.2017

Care este diferenţa dintre psiholog şi psihiatru. Unul lucrează cu psihicul omului sănătos, celălalt cu boala gravă

Apropierea termenilor „psiholog“ şi „psihiatru“, precum şi preconcepţiile cu privire la psihiatri şi munca acestora a făcut ca dezvoltarea psihologiei şi încrederea în psihologi să fie deficitară în România, chiar…




06:17, 03.02.2017

Când suntem cu adevărat stresaţi şi care sunt situaţiile în care stresul poate deveni pozitiv

Stresul este definit ca fiind produsul unei interacţiuni persoană-situaţie, care evocă cogniţii negative despre sine şi lume, care conduc la ancorarea de semnificaţii ameninţătoare situaţiilor de viaţă şi în consecinţă…




04:14, 03.01.2017

De ce este gelozia dintre fraţi necesară şi nu trebuie privită ca un comportament agresiv la copii

„Meseria” de părinte nu este una deloc uşoară, cei care au cel puţin un copil ştiind asta. Cei care sunt pentru prima dată părinţi se lovesc de necunoscut, ceea ce dă un sentiment de greutate când vine vorba de…




06:13, 18.12.2016

Cum să evităm cumpărăturile în exces în perioada sărbătorilor de iarnă

Perioada sărbătorilor de iarnă este una în care toată lumea devine mai sensibilă, doar că această sensibilitate nu are doar părţi bune, ci se manifestă şi în mod negativ asupra unor persoane. Cei care se simt singuri…




06:23, 02.12.2016

Sfatul psihologului: când spunem copilului că nu există Moş Crăciun

Pentru unii părinţi perioada sărbătorilor de iarnă este o bucurie pentru că văd fericire pe chipurile copiilor lor, mai ales atunci când aceştia primesc cadouri de la Moşul. Dar pentru fiecare părinte există un…




04:24, 07.11.2016

Cât de des e normal să-ţi complimentezi partenerul de viaţă. Punctul în care măgulirile devin hrană-surogat toxică

Complimentele sunt părţi dulci şi romantice ale oricărui cuplu. Momente care se întâmplă mai rar în cazul unora, poate doar o data pe săptămână, într-un moment de relaxare, sau poate de câteva ori pe zi, în cazul…




06:13, 23.09.2016

Tu cât te implici în temele copiilor tăi? Ce spun psihologii despre interacţiunea părinte-copil în rezolvarea temei pentru acasă

Implicarea părinţilor în realizarea temelor de casă, a studiului pentru acasă este foarte sănătoasă şi benefică pentru copil deoarece îl ajută să iubească şcoala şi totodată dezvoltă relaţia părinte-copil. Aceast…




04:22, 11.09.2016

Cum se naşte „Bau-Bau” din visul copiilor şi ce indică acesta despre mediul în care creşte cel mic

Câţi dintre oamenii mari de astăzi nu au fost speriaţi când au fost mici cu sintagma ” acolo e bau-bau”, părinţii folosindu-se de acest personaj imaginar pentru a-i ţine departe de anumite locuri sau lucruri. Acest…




04:23, 30.08.2016

Motivul pentru care oamenii îşi cumpără maşini impunătoare, explicat de psihologi

Maşinile şi în general orice obiecte mari, voluminoase, care pe lângă utilitate au rolul şi de a atrage atenţia, sunt folosite de posesorii lor pentru alinarea unor lipsuri. Acestea ajung să fie, în universul interior…




04:13, 07.08.2016

De ce vara creşte dorinţa de a face sex şi suntem predispuşi să ne înşelăm mai mult partenerul - explicaţiile prihologilor

Vara aduce cu sine şi necesitatea oamenilor de a da jos o parte din haine, atât pentru un confort termic cât şi pentru plăcerea de a se răcori la piscină. Plăcerea unei băi răcoroase sau a unei zile petrecute pe…




04:08, 04.08.2016

Ce presupune tehnica respiraţiei în trei timpi, cea mai simplă şi eficientă metodă pentru a depăşi un atac de panică

Persoanele care suferă de un atac de panică resimt în primul rând o greutate în respiraţie. Bătăile inimii se accelerează, iar omul are senzaţia că se sufocă. Oamenii care petrec mult timp singuri sunt mai predispuşi…




08:12, 21.09.2011

Copilul simte nevoia de incurajare cand se muta de acasa

Daca in numarul trecut al Suplimentului “Sanatate&Frumusete” psihologul Calin Secan nota anumite aspecte legate de viata de cuplu a parintilor ai caror copii parasesc caminul familial pentru a merge la scoala sau…