Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:28, 29.09.2016

Specialiștii subliniaza necesitatea realizarii Registrului Național Unic de Diabet

Specialiștii atrag atenția că în România numărul persoanelor cu diabet și prediabet a crescut foarte mult iar autoritățile trebuie să ia măsuri urgente, printre acestea numărându-se realizarea Registrului Național…




14:10, 13.04.2015

Producătorii din Maramureș reînvie tradiția creșterii porcilor de Mangaliţa

Pe vremuri, Mangaliţa era specia de porc pe care o găseai în aproape orice gospodărie din Transilvania. Lăcomia oamenilor i-a fost însă fatală. Pentru că este relativ mic şi nu are foarte multă grăsime, porcul…




06:50, 19.02.2015

Pericol: Substante toxice in fructe

Fructele din producția organică sunt cu imperfecțiuni, nu au un aspect comercial, pe când cele de supermarket arată foarte frumoase, foarte apetisante. Aceasta ar fi, pe scurt, diferenţa dintre alimentele bio şi…




21:40, 18.02.2015

STUDIU. Pericolul din mâncare. Substanțe toxice în fructele cultivate în regim intensiv

Alegeți cu atenție fructele și cerealele, ne sfătuiesc nutriționiștii. Crescute industrial, acestea au de 10 ori mai multe metale grele, nitrați și pesticide decât cele cultivate prin metode bio, arată un studiu…




08:25, 02.02.2015

Pericolul din îndulcitorii artificiali

Înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali în scopul reducerii greutăţii corporale este o metodă pe cât de răspândită, pe atât de controversată. Deşi conţin mai puţine calorii, nutriţioniştii atrag atenţia…




23:25, 26.01.2015

Copii crescuți cu hormoni. Tot mai mulți ajung prea devreme la pubertate

Mare atenţie cu ce vă hrăniţi copiii! Un fenomen îngrijorător ia amploare şi în România. Din ce în ce mai mulţi copii ajung la pubertate la doar 6 ani, iar medicii spun că boala apare din cauza alimentaţiei de…




14:50, 26.01.2015

Aditivul extrem de periculos care scurteaza viata si da dependenta

Un ingredient extrem de periculos se ascunde in tot mai multe produse de pe piata, dar mai ales in cele de tip fast food. Este vorba despre glutamat, un aditiv nociv care da gust mancarii preparate rapid si stimuleaza…




09:05, 25.01.2015

Aditivul alimentar care ne scurtează viața cu câțiva ani

Un inamic nevăzut, dar extrem de periculos se ascunde în tot mai multe produse de pe piaţă şi în special în cele de tip fast food. Este vorba despre glutamat, un aditiv nociv care dă gust mâncării preparate rapid…




12:36, 05.02.2014

În România, obezitatea a crescut de trei ori în ultimii zece ani (Social)

  În ultimii zece ani, la populaţia din România obezitatea a crescut de trei ori din cauza sistemului de alimentaţie industrial şi este o cauză a epidemiei de diabet zaharat de tip II, a hipertensiunii şi bolilor…




16:27, 25.12.2013

Cea mai des intalnita complicatie la diabetici

Neuropatia diabetica afecteaza 43% dintre persoanele diagnosticate cu diabet, potrivit celor mai recente statistici. Cea mai frecventa complicatie a diabetului zaharat de tip I si II este neuropatia diabetica,…




15:24, 21.11.2013

Tu știi ce să pui în coșul de cumpărături? Ghidul tău pentru o alimentație echilibrată

Gama variată de produse care se găsesc pe rafturile supermarketurilor ne ispitește de fiecare dată când mergem la cumpărături. Este oare mai important să plecăm cu sacoșele pline decât să ne limităm la o listă…




10:42, 24.04.2013

Mielul autohton are concurenţă - oaia cameruneză şi struţul

Florin şi-a deschis ferma de struţi în urmă cu 13 ani. Lunar trimite la abatorul de la Giurgiu cel puţin 20 de struţi. Asta înseamnă două tone de carne, pe care obţine bani frumoşi. „Animalele vii pentru abator…




17:54, 27.01.2013

600.000 de români suferă de neuropatie diabetică

  Peste 600.000 din numărul pacienţilor bolnavi de diabet suferă de o complicaţie cronică numită neuropatie diabetică. Această afecţiune este cauzată de un dezechilibru metabolic şi este tratată în paralel cu boala…




10:26, 27.01.2013

Prof. dr. Amorin Popa: În România sunt 800.000 de pacienţi cu diabet, iar 600.000 au neuropatie diabetică

În România sunt înregistraţi, în prezent, 800.000 de pacienţi cu diabet, iar cel puţin 600.000 au neuropatie diabetică, susţine preşedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sănătăţii, prof. univ. dr. Amorin Popa.…




18:04, 15.11.2012

Dr. Amorin Popa: Diabetul zaharat poate fi prevenit printr-o alimentatie sanatoasa

Presedintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerul Sanatatii, prof.univ.dr. Amorin Popa, a declarat, miercuri, ca municipiul Oradea este al patrulea centru din lume evidentiat on-line de Federatia Internationala…




19:57, 21.05.2011

Prof. dr. Amorin Popa: Obezitatea a crescut de trei ori în ultimii zece ani.

Obezitatea a crescut de trei ori in ultimii zece ani la populatia din Romania si este cauza a epidemiei de diabet zaharat de tip II, a hipertensiunii si bolilor cardiovasculare care ne stapanesc in acest moment,…