Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:50, 03.02.2022

Intestinul „nesănătos“, risc crescut de atac de cord şi accident vascular cerebral

O echipa de cercetare europeana a descoperit ca un intestin cu niveluri echilibrate de microbiota este legat de scaderea tensiunii arteriale. Într-un studiu publicat luna trecuta în revista Hypertension, un grup…




10:05, 26.08.2021

Aceste alimente ajută foarte mult la scăderea tensiunii arteriale! Un pahar de vin roșu face minuni

Conform unui studiu efectuat de oamenii de știință irlandezi, un stil alimentar în care se regăsesc și alimente ce conțin compuși flavonoizi ajută la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea microbiomului…




01:00, 16.03.2015

Au studiat 171.940 de femei timp îndelungat. Ce au aflat

Impact important Cercetătorii de la University of East Anglia din Marea Britanie au studiat dieta a 171.940 de femei, cu vârste între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani. În urma studiului,…




13:00, 22.02.2015

Ce boala grava previi daca mananci grapefruit si portocale

Sa supravietuiesti unui atac vascular cerebral fara consecinte grave asupra sanatatii este ca si cum te-ai naste a doua oara. O astfel de sansa nu o au multi. In cele mai multe cazuri, persoanele care supravietuiesc…




13:10, 11.12.2014

Bautura pe care orice femeie trebuie sa o consume. PREVINE CANCERUL LA OVARE!

Un nou studiu publicat in &"American Journal of Clinical Nutrition&" a descoperit ca femeile care consuma cei mai multi flavonoizi, un tip de antioxidant care se gaseste in ceai, au mult mai putine sanse sa dezvolte…




23:05, 30.10.2014

De ce femeile trebuie sa consume ceai negru si suc de portocale

Consumul regulat de ceai negru si suc de portocale poate reduce riscul de imbolnavire de cancer ovarian cu pana la 31%, datorita continutului de flavonoide, compusi chimici antioxidanti, potrivit unui studiu desfasurat…




19:18, 21.01.2014

Ciocolata, vinul şi fructele de pădure ne protejează de diabetul de tip II

  Oamenii de ştiinţă britanici susţin că un consum mare de flavonoide este asociat cu o scădere a rezistenţei la insulină şi cu o îmbunătăţire a reglării nivelului glucozei din organism. Diabetul de tip II,…




16:09, 20.01.2014

Ciocolata şi vinul roşu pot preveni diabetul

Flavonoidele sunt antioxidanţi regăsiţi în plante, dar şi în ceai, vin roşu şi ciocolată, care protejează împotriva unor boli precum afecţiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer şi demenţă,…




13:06, 18.07.2013

Fructele acre previn atacurile cerebrale

"Flavonoidele sunt cunoscute pentru ca ofera o anumita forma de protectie, influentand diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea functiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator", a mai spus Cassidy, profesor…




11:00, 24.02.2012

Studiu: Femeile care mănâncă citrice prezintă un risc mai mic de atac cerebral

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani femeile care consumă regulat citrice, portocale sau grepfruit, prezintă un risc mai mic să facă atac cerebral, relatează AFP. Studiul se bazează pe cercetări…