Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:58, 13.06.2018

(P) eTorturi susţine alimentaţia sănătoasă şi propune produse dulci cu ingredient 100% naturale

Nu există eveniment important la care să nu se servească în final şi un dulce delicios, doar că timpul în care gospodinele căutau febril reţete pentru torturi şi prăjituri a trecut, prepararea acestora intrând…




11:04, 01.06.2018

Prăjitura cu dovleac, fără zahăr, gluten şi aditivi a studenților USV, premiată la Galați

„Douce Citrouille", prăjitura cu dovleac, fără zahăr, fără gluten şi fără aditivi, concepută de studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară (Universitatea „Ștefan cel Mare" Suceava) a obţinut premiul al III-lea…




08:33, 19.04.2018

Instigare contra vaccinării

„Vaccinurile nu sunt sigure.” „Sănătatea nu vine din seringă.” „Tu știi ce conține un vaccin? Niciunul dintre acestea nu ar trebui să ajungă în corpul tău!” „Multe vaccinuri sunt produse pe celule de fetuși avortați…




20:06, 02.04.2018

InfoCons: Atenţie la vopselele de ouă. Aproape jumătate din produse au cel puțin 5 aditivi alimentari

Asociația pentru protecția consumatorilor InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 – 2018 pe 53 de produse tip vopsea de ou. Potrivit datelor prezentate, aproape jumătate din produsele studiate…




19:37, 02.04.2018

Atenţie ce puneţi în coşul de cumpărături: Numai 8% din cârnații de pe piaţă nu conțin aditivi alimentari!

În această perioadă vănzările la carne şi produsele din carne au explodat. Experţii avertizează însă, mare atenţie la ceea ce cumpăraţi! Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor…




17:34, 28.03.2018

Patru români au inventat parizerul bio, din care au scos aditivul dovedit cancerigen

Patru profesori de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati au inventat un parizer bio, cu care au cucerit medalia de aur si premiul special al juriului la Salonul International al Cercetarii de la Cluj-Napoca.…




12:18, 27.03.2018

Banala cătină elimină un aditiv cancerigen din industria cărnii

Parizerul din carne de porc conservat cu șrot de cătină i-a adus unei echipe de cercetători români medalia de aur la Salonul “Pro Invent 2018” de la Cluj. Invenţia, care urmeză să fie brevetată, va elimina...




09:22, 27.03.2018

Premiera! Romanii au inventat un parizer care inlocuieste complet aditivul cancerigen!

Patru profesori de la Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galati au inventat parizerul fara adaos de nitrit. Alimentul facut cu carne de porc si srot de catina a fost premiat deoarece in compozita sa nu se mai gaseste…




20:55, 02.03.2018

Nu-ți mai hrăni copilul cu așa ceva! Mic-dejunul, un amestec de E-uri şi aditivi: Ce conțin, de exemplu, crenvurștii

În ultimii zece ani, alimentele pe care le punem pe masă nu au devenit neapărat mai sănătoase. Iar crenvurştii sunt cel mai bun exemplu. Un studiu realizat în perioada 2009 - 2017 arată că aceste mezeluri conţin…




16:10, 01.02.2018

Așa îți dai seama că bucata de carne pe care ai cumpărat-o este veche și plină de aditivi

Toată lumea își dorește să cumpere carne de porc, pui sau vită pentru a o prepara la mesele în familie. De aceea, comercianții profită de neatenția multora dintre noi și vând carne veche…




23:34, 13.12.2017

S-a decis: aditivii sunt permiși în carnea de shaorma

Parlamentul European a esuat miercuri, la limita, în a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe baza de fosfati, considerati esentiali în tratarea carnii pentru kebab si shaorma. Opozantii aditivilor aveau…




19:16, 13.12.2017

Parlamentul European a eşuat: Aditivii sunt permiși în carnea de shaorma

Parlamentul European a eşuat miercuri, la limită, în a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe bază de fosfaţi, consideraţi esenţiali în tratarea cărnii pentru kebab şi shaorma, informează AFP.




11:16, 12.12.2017

Cum deosebim carnea afumată natural de cea injectată cu SUBSTANŢE NOCIVE pentru sănătate

În ultimii ani, fumul lichid a devenit foarte utilizat pentru afumarea produselor din carne, a mezelurilor, scrie adevarul.ro. Este o substanţă cu care se injectează atât membrana produsului din carne cât şi interiorul…




04:09, 12.12.2017

VIDEO Cum deosebim carnea afumată natural de cea injectată cu arome şi aditivi. „Primul indiciu într-o carmangerie este mirosul de fum“

Specialiştii au descoperit că multe preparate din carne conţin doar arome de fum şi o serie de conservanţi periculoşi. Pentru a cîştiga timp şi bani, unii procesatori de carne folosesc fumul artificial în locul…




11:09, 09.12.2017

Tot ce trebuie să ştii despre produsele de post. Cât de nocive sunt unele ingrediente

"Pateul și cașcavalul de post conțin foarte multe E-uri și grăsimi hidrogenate, foarte dăunătoare și plus de asta, au în compoziția lor albumină sau coloranți de origine animală", explică prof. Dr. Mencinicopschi,…




12:13, 03.12.2017

Parlamentul European ar putea interzice luna aceasta vanzarea de shaorma si kebab din cauza aditivilor cu fosfati

Parlamentul European ar putea bloca propunerea Comisiei Europene de a permite folosirea fosfatilor, esentiali in tratarea carnii pentru kebab si shaorma. Fosfatii sunt cei mare mentin aromele si umezeala in carnea…




09:07, 29.11.2017

Cum să-ți deschizi o afacere cu preparate tradiționale din carne?

O afacere cu preparate din carne este o idee foarte bună mai ales că există oameni care preferă să plătească niște bani pentru a cumpăra un produs natural, tradițional. Când spunem produs natural ne referim la…




18:44, 28.11.2017

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pateu la conservă. Acum că ştii, mai cumperi?

Cati dintre noi nu mananca pateu de ficat pe paine? Este un aliment foarte popular in Romania, insa nu este deloc atat de sanatos precum va gandeati. Acesta are efecte nocive asupra corpului. Nicolae Hincu, presedintele…




10:33, 18.11.2017

CRĂCIUN 2017. Cele mai PERICULOASE produse de post. Iată alternative SĂNĂTOASE recomandate de nutriţionişti

Postul Crăciunului începe miercuri şi durează 40 de zile, printre care sunt multe cu dezlegare la peşte, ulei şi vin, până în Ajunul Crăciunului, când se ţine post negru şi este aşteptat preotul să aducă vestea…




09:34, 04.10.2017

Aditivii alimentari: cum sîntem induși în eroare

Victor Surugiu Acum patru ani, pe 5 octombrie, a intrat în vigoare Regulamentul sanitar privind aditivii alimentari, elaborat de Ministerul Sănătății, Familiei și Protecției sociale, împreună cu Centrul Național…




13:43, 12.09.2017

PERICOLUL din PUFULEŢI. Aditivii care pot provoca alergii, stări de greaţă sau carii

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor a realizat un studiu privind calitatea pufuleţilor care se comercializează în România. Aceştia au enumerat şi aditivii pe care îi conţin şi care reprezintă…




12:08, 10.09.2017

Ce le punem copiilor în farfurie? Riscurile aditivilor din alimente

România este pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă. Iar un copil din doi are probleme cu greutatea. Din lipsă de timp sau bani, părinţii cumpără adevărate bombe, ce-i drept ambalate frumos. Asta şi…




14:52, 05.09.2017

Copilului tău îi place parizerul? Iată 10 mărci pline de aditivi

  Din pacate, parizerul comercializat în hipermarketuri nu mai are nimic din consistenta, savoarea, gustul si elementele nutritive ale acestui tip de preparat asa cum era fabricat în urma cu cateva decenii. Dintr-un…




12:43, 05.09.2017

Înghețată cu mai puține calorii, dar mai multe E-uri. Studiu comparativ 2014 – 2017

Înghețată cu mai puține calorii, dar mai multe E-uri.  InfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip înghețată în perioada 2014 – 2017…




12:08, 05.09.2017

Cât de nociv este parizerul din supermarketurile româneşti. Mai cumperi?

O asociație de protecție a consumatorilor din România a analizat ce conține de fapt parizerul din supermarketurile româneşti.Jumătate din parizerul analizat conţine piele de pasăre, emulsie din şorici,…




00:20, 30.08.2017

16 tipuri de E-uri regăsite în produse tip brânză topită

InfoCons - Asociaţie pentru Protecţia Consumatorilor a organizat un studiu cu privire la aditivii alimentari ce se regăsesc în produsele tip Brânză topită. În cadrul studiului au fost analizate 14 produse produse…




06:32, 24.07.2017

Atenţie la ciocolata Milka cu lapte alpin! Concluziile unui studiu

În cazul băuturii răcoritoare, în urma analizei produselor din trei țări, au fost sesizate diferențe cu privire la conținutul de suc de fructe: România: minim 5% suc de portocale, din concentrat; Marea Britanie:…




16:08, 23.07.2017

Dublu standard al calității: În România se comercializează Fanta cu mai puțin suc de fructe și Milka cu mai multe E-uri

Un studiu realizat de InfoCons arată că în România există două produse cu diferențe în lista de ingrediente și valori nutriționale, respectiv Fanta Portocale – Băutura răcoritoare carbogazoasă cu suc de portocale și…




11:55, 23.07.2017

Dublu standard: la Fanta stăm mai bine, la Milka mai rău ca în Vest. Studiu de ultimă oră

 În cazul băuturii răcoritoare, în urma analizei produselor din trei ţări, au fost sesizate diferenţe cu privire la conţinutul de suc de fructe: România: minim 5% suc de portocale, din concentrat; Marea Britanie:…




18:42, 18.07.2017

Accident grav în judeţul Sălaj. O cisternă plină cu 10 tone de aditiv pentru combustibil s-a răsturnat

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea, a declarat că şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. „Din primele cercetări rezultă că o cisternă care circula pe direcţia Zalău…