Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua în care Ioan de Hunedoara a intrat în istorie. Portretul voievodului medieval „care a făcut cinste neamului său”

Publicat:

Zi istorica pentru Hunedoara: s-au implinit 609 ani de la prima atestare a familiei Huniazilor. In 18 octombrie 1409, ca rasplata pentru serviciile aduse regelui Sigismund, Corvinii au fost innobilati de acesta si au primit in posesie tinuturile Hunedoarei.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

Cum arata noua promenada din centrul Hunedoarei, cladita de muncitorii aduși din țari exotice VIDEO

13:00, 24.04.2024 - Muncitorii nepalezi și din alte țari din sudul Asiei au devenit prezențe obișnuite pe șantierele din centrul istoric al Hunedoarei, unde sunt reabilitate albia raului Cerna și straduțele de la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Accident produs de fostul prefect al Hunedoarei: „Situația a fost cel puțin ciudata”

10:40, 13.04.2024 - Vineri, in ziua in care a fost inlocuit din funcția de prefect al județului Hunedoara, Calin Petru Marian a fost implicat intr-un accident rutier, pe șoseaua Hațeg - Petroșani. Acesta a pierdut controlul mașinii cu care se deplasa.

Paradoxul satelor pustii din munții Hunedoarei. Casele pitorești sunt ravnite degeaba de romani VIDEO

06:45, 15.03.2024 - Deși sunt aproape pustii, o mulțime de sate de munte din Hunedoara au ramas atractive. Oamenii cauta proprietați la prețuri accesibile, insa gasirea unor astfel de gospodarii a devenit extrem de dificila

Ramașițele unui colos metalurgic devin istorie. Mici afaceri, mall-uri și parcuri vor lua locul ruinelor VIDEO

15:05, 10.02.2024 - Din anii 2000, suprafețe intinse din combinatul siderurgic Hunedoara au fost transformate in terenuri virane. Abia de cațiva ani, unele terenuri au atras interesul investitorilor, care au anunțat deschiderea unor fabrici și centre comerciale

Gaia, portretul din frunze uscate și zapada facut de un tanar din Hunedoara. "M-am urcat in copaci ca sa imi iau puncte de reper"

14:25, 08.02.2024 - Portret inedit realizat, zilele trecute, de un tanar din Hunedoara. Cu ajutorul zapezii și a frunzelor uscate, artistul a "creionat" un portret de femeie de aproape 500 mp. A numit-o Gaia, iar rezultatul celor 9 ore de munca a facut ca imaginile surprinse din drona sa devina virale. "M-am urcat in copaci…

Paduri seculare neatinse din munții Hunedoarei. Unde se afla cei mai vechi codri din Romania VIDEO

05:20, 02.02.2024 - Munții Poiana Rusca, Retezat și Șureanu adapostesc paduri salbatice, pe care oamenii le-au lasat neatinse de peste un secol. Chiar și in jurul capitalei dace Sarmizegetusa Regia din Hunedoara pot fi vazuți copaci batrani cat veacul.

Blocul muncitoresc din munți inghițit de padure. Locul straniu din apropierea unui fost mare furnal VIDEO

23:05, 01.02.2024 - Un bloc muncitoresc parasit in munții Hunedoarei a ramas locul emblematic al industriei miniere și metalurgice de pe valea Govajdiei din Hunedoara. In apropierea sa, furnalul din Govajdia a fost lasat și el in ruina.


Ce parere ai despre aceasta stire?