Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viață pe Marte? Descoperirea făcută de oamenii de ştiință

Publicat:
Viață pe Marte? Descoperirea făcută de oamenii de ştiință

Viața pe Marte? O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti . Rocile, descoperite de roverul autonom Curiosity, apartinand NASA, sunt neobisnuit de bogate in oxid de mangan – un compus chimic care se adauga pe lista in crestere a dovezilor care sustin ca Marte a fost odinioara o planeta care putea gazdui viata si chiar ar fi dispus de niveluri de oxigen in atmosfera similare celor terestre,…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol si foto: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea unor roci bogate in oxigen arata ca Marte ar fi fost foarte asemanatoare Terrei

04:30, 09.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decit au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets. Rocile, descoperite de roverul autonom Curiosity, apartinind NASA, sint neobisnuit…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spațial James Webb nu a descoperit viața extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

14:35, 03.05.2024 - Datele oferite de telescopul spațial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezența unui compus organic (dimetil sulfura) care este produs de forme de viața (pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelația Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fața de Pamant. Un studiu recent…

Procesul extrem de rar prin care au luat naștere plantele pe Pamant a fost recreat de oamenii de știința

07:05, 29.04.2024 - Un eveniment despre care se știe ca a mai avut loc doar de trei ori in istoria vieții pe Pamant tocmai a fost documentat din nou. O bacterie marina a fost inglobata in organismul sau gazda, algal, co-evoluand cu acesta suficient de mult timp pentru a putea fi considerata acum o organita, parte a mașinariei…

Filmele SF incep sa devina realitate: ce vor sa faca oamenii de știința pe Luna pana in 2030

03:25, 20.03.2024 - O noua companie numita Interlune intenționeaza sa exploateze Luna pentru heliu-3 pana in anul 2030. Fondatorii Interlune sunt foști angajați ai companiei spațiale Blue Origin și un astronaut din misiunea Apollo 17. Ei iși propun sa fie prima companie privata care sa extraga resurse de pe Luna și sa…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

O noua specie de anaconda, descoperita in America de Sud

05:21, 21.02.2024 - Anacondele verzi sint cei mai grei și unii dintre cei mai lungi șerpi din lume. Ele traiesc in principal in riuri și zonele umede din America de Sud. Un nou studiu a schimbat percepția oamenilor de știința despre aceste reptile, deoarece se pare ca anacondele verzi se impart in doua specii diferite…


Ce parere ai despre aceasta stire?