Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„V” de la Veritas – Cartea Secretă, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

Publicat:
„V” de la Veritas – Cartea Secretă, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean de la , Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in perioada de pana la ! O carte secreta, de peste 900 de pagini, pe care un renumit funcționar a scris-o exclusiv pentru inaltele cercuri politice austro-ungare, deschide noi orizonturi de cercetare. a elitei culturale și politice din Banat va vedea lumina tiparului…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol si foto: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conferinta Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii, sustinuta la Universitatea Ovidius Constanta

11:31, 26.05.2024 - Universitatea "Ovidius" Constanta organizeaza marti, 28 mai 2024, de la ora 11:00, conferinta "Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii". Persoanele care vor lua cuvantul in cadrul evenimentului sunt: dr. Gayana Yuksel de la Universitatea Tavrida, Ucraina si Universitatea Istanbul, Turcia ,…

(VIDEO) Craiova: Expoziția virtuala „Ileana și Romulus Vulpescu”

15:45, 20.05.2024 - Colecția „Ileana și Romulus Vulpescu” va putea fi admirata la Muzeul Carții și Exilului Romanesc din Craiova. Colecția cuprinde opera semnata de cei doi autori, beletristica și traduceri. Fondul de carte se intregește cu volume bibliofile, carți rare scrise in limba franceza, din domeniul filologiei,…

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

Care este starea de sanatate a lui Florin Piersic, dupa ce a fost transferat de la Cluj-Napoca la Bucuresti

09:30, 08.05.2024 - Florin Piersic este internat, de marți seara, la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din Capitala. Actorul in varsta de 88 de ani a fost transferat de la Cluj-Napoca la București cu o aeronava SMURD, la cererea familiei. Starea sa de sanatate este una stabila, fiind internat pe o secție normala.…

IGPR: Romanii nu verifica daca pagina magazinului e reala

09:50, 06.05.2024 - Romanii nu se feresc de fraudele online. Poliția Romana , prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania, rezultand, printre altele, ca aproximativ o treime dintre cei…

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?