Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Unii oameni nu recunosc fețele semenilor ori propria față, ca urmare a unor leziuni ale creierului

Publicat:

  Prosopagnosia este o tulburare neurologica determinata de leziuni ale creierului, mai exact ale unei regiuni denumite "girusul fusiform", care se manifesta prin inabilitatea de a recunoaște fețele. Cei cu aceasta afecțiune pot vedea diferitele parți ale feței umane, dar nu pot folosi informația de care dispun pentru a distinge o persoana de alta. , un autor foarte cunoscut specializat in neuropsihologie, a facut cunoscut chiar inainte sa moara, in 2015, ca a suferit de aceasta afecțiune. Unul dintre cazurile din carțile sale se referea la propria sa persoana, deși din lectura carții…

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atentatul terorist de la Moscova. A fost arestata a 12-a persoana. 133 de oameni au murit

19:11, 27.04.2024 - Inca o persoana a fost arestata de polițiștii rușii in legatura cu atentatul de luna trecuta din sala de concerte din Moscova. Este a 12-a persoana care ajunge dupa gratii. Cel puțin 133 de persoane au murit in atacul terorist.

Barbat omorat in propria casa de iubitul nepoatei sale, dupa o petrecere

11:00, 11.04.2024 - Un barbat, de 53 de ani, a fost omorat de iubitul nepoatei sale, dupa o petrecere organizata in casa victimei din localitatea Sancel, judetul Alba. Cei doi barbați, unul de 29, iar celalalt de 53 de ani, au inceput sa se certe dupa ce au baut o noapte intreaga impreuna. Tanarul si-a injunghiat mortal…

Un europarlamentar a facut plangere la Comisia Europeana pentru discriminare, dupa ce romanii au fost controlați pe aeroport, chiar daca am intrat in Schengen aerian

17:40, 03.04.2024 - Intrarea Romaniei in spațiul Schengen aerian a fost un moment așteptat cu emoție de catre mulți romani, insa apariția problemelor și a controalelor repetate pe aeroporturile europene a starnit frustrare și nedumerire in randul populației. Europarlamentarul roman Vlad Gheorghe a depus o plangere la Comisia…

Un europarlamentar a facut plangere la Comisia Europeana pentru discriminare, dupa ce romanii au fost controlați pe aeroport, chiar daca am intrat in Schengen aerian

14:35, 03.04.2024 - Intrarea Romaniei in spațiul Schengen aerian a fost un moment așteptat cu emoție de catre mulți romani, insa apariția problemelor și a controalelor repetate pe aeroporturile europene a starnit frustrare și nedumerire in randul populației. Europarlamentarul roman Vlad Gheorghe a depus o plangere la Comisia…

Firea: „Oamenii simt cand o persoana este descurajata de propria echipa”

09:31, 28.03.2024 - Gabriela Firea a fost invitata la o emisiune de televiziune unde a recunoscut ca a fost nevoita de multe ori sa clarifice anumite situații, in urma declarațiilor la adresa ei facute de unii colegi de partid. Gabriela Firea a recunoscut ca a fost nevoita sa vina de multe ori cu precizari importante,…

Iubirea de sine. 9 cele mai bune moduri de a te iubi din nou

08:50, 09.03.2024 - Descopera in randurile de mai jos cele 9 modalitați prin care sa te iubești din nou, dar și cum poți sa reușești sa ai o atitudine pozitiva fața de propria persoana!1. Elimina gandurile limitativeEste important sa țintești sus și sa elimini gandurile limitative. In acest mod, iți vei dovedi ca te iubești…

APEL UMANITAR pentru Johann Hentz, cunoscut artist rock. “Avem nevoie de prieteni și de oameni buni.”

10:20, 19.02.2024 - “Cateodata viața ne pune in fața obstacole pe care nu le putem trece singuri. In momentele de cumpana in care sanatatea si chiar supraviețuirea depinde de orice ajutor cat de mic, avem nevoie de prieteni și de oameni buni. Azi, Johann are nevoie de noi. Viața il incearca greu și la 53 de ani diagnosticul…

Diferențele dintre emisfera stanga a creierului fața de cea dreapta. Detaliile de care mulți oameni nu aveau habar

18:30, 11.02.2024 - Știm deja ca fiecare zona a organului principal al sistemului nervos este responsabil pentru indeplinirea anumitor funcții. Este imparțit in doua jumatați ce par identice, dar care proceseaza diferit informațiile. Afla, din randurile de mai jos, care sunt diferențele dintre emisfera stanga a creierului…


Ce parere ai despre aceasta stire?