Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Unele legume sunt mai sănătoase dacă le gătim în loc să le mâncăm crude. Sfatul unui nutriţionist

Publicat:

a declarat pentru ca dieta strict raw vegana nu este recomandata. Unele legume sunt mult mai sanatoase daca sunt gatite, spune ea.

Rosiile ar trebui preparate, nu consumate in stare cruda. Licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie, protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer si boli cardiace. Licopenul nu este distrus prin prepararea rosiilor, dimpotriva, prin gatire el este eliminat din celulele rosiei in cantitate mai mare si astfel este mai bine absorbit de organism. In plus, rosia gatita isi pastreaza vitamina C si beta carotenul,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Lista alimentelor pe care sa le consumi daca vrei sa traiești foarte mult

13:25, 26.04.2024 -  1. Legumele cu frunze verziSpinachul, kalele și alte legume cu frunze verzi sunt bogate in vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea conțin vitaminele A, C, E și K, precum și minerale esențiale cum ar fi fierul și calciul. Antioxidanții din aceste legume pot ajuta la protejarea celulelor impotriva…

Exista inghețata sanatoasa?

18:55, 22.04.2024 - Exista pe piața o mulțime de sortimente de inghețata, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sanatoase. Astfel, in magazine se gasesc varietați cu conținut scazut de zahar, bogate in proteine și chiar fara lapte. Dar este vreunul dintre aceste produse cu adevarat mai bun pentru consumatori?…

Ce ne face sa mirosim urat. Impactul stilului de viața asupra mirosului corporal

20:41, 12.04.2024 - Dieta: condimentele, usturoiul și alimentele picanteAlimentația joaca un rol crucial in determinarea mirosului corporal. Alimentele picante, cum ar fi cele care conțin capsaicina, nu doar ca pot provoca transpirație, dar și modifica mirosul acesteia. Usturoiul și ceapa, de exemplu, sunt renumite pentru…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

8 motive pentru a introduce urzicile in dieta dvs! Cat sunt de sanatoase urzicile și cum sa le gatești

16:31, 06.03.2024 - Mancarea din urzici aduce numeroase beneficii pentru sanatate datorita conținutului sau bogat in nutrienți.Iata cateva dintre beneficiile principale ale consumului de urzici:Bogate in nutrienți: Urzicile sunt o sursa excelenta de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier,…

Trucuri care te ajuta sa reduci consumul de carne. Alimente sanatoase și delicioase pe care sa le incluzi in dieta

23:20, 15.02.2024 - Este cunoscut faptul ca un consum de carne roșie, mai mult de 3 zile pe saptamana, creeaza probleme de sanatate. Exista insa cateva trucuri simple care te ajuta sa reduci cat mai mult carnea din alimentație.


Ce parere ai despre aceasta stire?