Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

un gram costă 62,5 trilioane de dolari

Publicat:

Antimateria, prezenta deseori in operele științifico-fantastice, nu este doar un concept imaginar. Este o realitate și este considerata cea mai scumpa substanța de pe Terra, avand un preț incredibil de aproximativ 62,5 trilioane de dolari pe gram. Acest aspect poate genera uimire și sa starneasca curiozitatea multor oameni. De ce costa atat de mult? Ințelegerea valorii antimateriei incepe prin explorarea naturii sale și a eforturilor revoluționare depuse pentru a o produce. Ce este antimateria? Sa intram in lumea particulelor subatomice, unde protonii, electronii și neutronii sunt „vedetele spectacolului”.…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Prețul astronomic platit de turiștii de fițe pentru o ciorba la Mamaia, in minivacanta de 1 Mai. Alții traiesc o saptamana cu atați bani

20:25, 03.05.2024 - Turiștii care s-au aventurat pe litoralul romanesc in minivacanța de 1 mai nu au avut parte de noroc. Oamenii n-au stat la plaja din cauza frigului și a vantului, nu au putut intra in apa, și nici macar nu au putut petrece timpul la terase, din cauza vremii, dar mai ales din cauza prețurilor.Cei care…

Science Report: Cand au inceput oamenii sa raceasca pentru prima data in istorie?

10:01, 01.05.2024 - Legat de dilemele evolutive ale speciei umane, iata una la care cu greu se poate raspunde! Mai exact, cand a aparut pentru prima data raceala comuna? Raspunsul ar parea unul simplu, odata cu apariția primelor comunitați urbane, insa lucrurile sunt ceva mai complicate. Alte știri din Science Report:…

Peter Higgs, laureatul premiului Nobel in 2013, a murit la 94 de ani. Fizicianul britanic este cel care a prezis existența „particulei lui Dumnezeu”

21:55, 09.04.2024 - Fizicianul britanic Peter Higgs, laureatul premiului Nobel pentru fizica pe anul 2013 pentru lucrarile sale asupra "bosonului Higgs", o particula elementara considerata cheia de bolta a structurii fundamentale a materiei, a incetat din viața luni la varsta de 94 de ani, a anuntat marti Universitatea…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Realitate versus ficțiune: Termenul de „mascul alfa” nu se regasește cu adevarat in natura, spun cercetatorii

10:41, 18.02.2024 - Oamenii de știința care s-au dedicat studiului haitelor de lupi au evidențiat o alta versiune a termenului de lider, care se distanțeaza de ideea tradiționala de putere și dominație.Spre deosebire de parerea larg raspandita, haitele de lupi nu funcționeaza intr-o structura ierarhica rigida condusa de…

Realitate versus ficțiune: Termenul de „mascul alfa” nu se regasește cu adevarat in natura, spun cercetatorii

00:11, 17.02.2024 - Oamenii de știința care s-au dedicat studiului haitelor de lupi au evidențiat o alta versiune a termenului de lider, care se distanțeaza de ideea tradiționala de putere și dominație.Spre deosebire de parerea larg raspandita, haitele de lupi nu funcționeaza intr-o structura ierarhica rigida condusa de…

Realitate versus ficțiune: Termenul de „mascul alfa” nu sae regasește cu adevarat in natura, spun cercetatorii

00:00, 17.02.2024 - Oamenii de știința care s-au dedicat studiului haitelor de lupi au evidențiat o alta versiune a termenului de lider, care se distanțeaza de ideea tradiționala de putere și dominație.Spre deosebire de parerea larg raspandita, haitele de lupi nu funcționeaza intr-o structura ierarhica rigida condusa de…


Ce parere ai despre aceasta stire?