Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teheranul cere explicaţii ambasadorului britanic pentru "afirmaţiile nefondate" ale ministrului de externe Jeremy Hunt

Publicat:

Ministerul iranian de externe l-a chemat sambata sa dea explicatii pe ambasadorul acreditat la Teheran, dupa ce vineri ministrul britanic de externe, , a afirmat ca este "aproape sigur" ca Iranul se afla in spatele atacurilor de joi din asupra a doua petroliere, potrivit agentiei de presa ISNA, transmite Reuters.

"In timpul intrevederii cu un oficial al ministerului iranian de externe, Iranul a condamnat ferm acuzatiile nefondate si a criticat pozitia inacceptabila a referitoare la atacurile din ", conform sursei citate.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iranul s-a suparat pe UE din cauza sancțiunilor: „Noi doar ne-am aparat. Ar fi trebuit aplicate Israelului”

10:05, 23.04.2024 - Sanctiunile anuntate de Uniunea Europeana dupa atacul iranian cu rachete si drone contra Israelului sunt „regretabile”, intrucat Teheranul a actionat pentru a se apara, a sustinut marti ministrul de Externe iranian, Hossein Amirabdollahian, informeaza Reuters.

Ministrul de externe iranian califica drept 'regretabile' sanctiunile UE impotriva Iranului

10:00, 23.04.2024 - Sanctiunile anuntate de Uniunea Europeana dupa atacul iranian cu rachete si drone contra Israelului sunt ''regretabile'' intrucat Teheranul a actionat pentru a se apara, a sustinut marti ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Iranul nu intenționeaza sa riposteze imediat impotriva atacurilor israeliene, susține un oficial iranian

11:06, 19.04.2024 - Un oficial iranian de rang inalt a afirmat pentru agenția de știri Reuters ca „Iranul nu are niciun plan de represalii imediate impotriva Israelului", la cateva ore dupa un atac lansat asupra orașului iranian Isfahan, despre care se spune ca ar fi fost efectuat de Israel, relateaza BBC.

Ministrul de externe britanic indeamna Israelul sa nu recurga la represalii impotriva Iranului

12:35, 15.04.2024 - Ministrul de externe britanic, David Cameron, a indemnat Israelul sa nu riposteze dupa atacul Iranului cu drone si rachete in weekend, afirmand ca ar trebui sa gandeasca ‘atat cu inima, cat si cu mintea’, intrucat actiunea Teheranului a fost un esec aproape total, relateaza Reuters. Atacul Iranului…

Turcia, reactie-cheie

16:56, 14.04.2024 - Turcia a cerut duminica Teheranului sa evite o „noua escaladare” dupa ce Israelul a fost vizat in cursul noptii de atacuri iraniene, a declarat o sursa diplomatica turca, potrivit AFP. „Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a avut astazi o convorbire la telefon cu omologul sau iranian (…) si a spus…

Israelul a bombardat consulatul iranian din Damasc și a ucis un comandant militar de rang inalt. Teheranul promite „un raspuns dur”

22:05, 01.04.2024 - Avioane de lupta israeliene au lovit luni consulatul iranian din Damasc, iar o sursa de securitate libaneza a declarat pentru Reuters ca un comandant de rang inalt al Corpului Gardienilor Revolutiei iraniene, Mohammad Reza Zahedi, a fost ucis in atac, relateaza Reuters. Iranul a reacționat la scurt…

Iranul a avertizat Moscova cu cateva zile inainte de masacrul de la sala de concerte despre „un posibil mare atac terorist in interiorul Rusiei”

13:46, 01.04.2024 - Iranul a anunțat Rusia despre posibilitatea unei „operațiuni teroriste” majore pe teritoriul ei inainte de atacul terorist de la sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei, revendicat de ISIS-K, au declarat trei surse care cunosc acest subiect pentru Reuters.In atacul de pe 22 martie, cel mai…

Iranul ar putea avea curand trei bombe atomice. Șeful AIEA i-a avertizat pe miniștrii de externe din UE

23:35, 19.02.2024 - Iranul continua sa imbogateasca uraniu mult peste concentratia necesara pentru utilizarile comerciale, atingand nivelul de 60%, aproape de cel folosit pentru armele atomice, a afirmat luni directorul Agentiei Internationale pentru Energia Atomica (AIEA) Rafael Grossi, citat de Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?