Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Statistică îngrijorătoare: Fiecare al şaselea caz de deces din Moldova este provocat de accidentul vascular cerebral

Publicat:

Fiecare al saselea caz de deces din Moldova este provocat de accidentul vascular cerebral. Iar in ultimii sase ani, numarul persoanelor care au suferit astfel de atacuri a crescut cu peste 24.000.

Potrivit statisticilor medicale, doar anul trecut au fost inregistrate 11.000 noi cazuri de accident vascular cerebral. In jur de sase mii de oameni au murit. Medicii atrag atentia ca fiecare al doilea pacient moare in decurs de un de la accident, si doar 15 la suta dintre ei isi revin pe deplin. Ceilalti raman invalizi.

Aceleasi statistici mai arata ca 13 la suta dintre moldovenii care…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Noul trend care a provocat isterie pe internet - Terapia cu melci vii. Ce presupune, dar și care sunt riscurile / VIDEO

06:40, 26.04.2024 - In mediul online circula un trend nou și controversat: terapia cu melci vii, considerata una dintre cele mai moderne metode de ingrijire a pielii. Medicii atrag atenția asupra acestui fenomen și recomanda precauție in ceea ce privește produsele pe care le folosim pe tenul nostru.

Inca un deces provocat de rujeola in Romania: O fetița de un an și doua luni, nevaccinata, a fost rapusa de boala

13:30, 20.03.2024 - Inca un deces provocat de rujeola in Romania. O fetița in varsta de un an si doua luni, nevaccinata, a murit din cauza bolii. Totodata, ​825 de noi cazuri noi s-au inregistrat in țara vecina, in ultima saptamana, anunța Institutul Național de Sanatate Publica, citat de hotnews.ro .

Tinerii Romaniei, campioni la fumat. Medicii explica aceasta tendința ingrijoratoare

17:35, 19.03.2024 - Tinerii Romaniei sunt, din ce in ce mai des, adepții fumatului, o arata statisticile. Astfel, cifrele inregistrate sunt ingrijoratoare, iar cadrele medicale cauta explicație pentru fenomenul care capata amploare.

NBA - Luka Doncic (Phoenix Suns), autor al unei triple-duble pentru al saselea meci consecutiv

14:55, 10.03.2024 - Starul sloven Luka Doncic a reusit o serie statistica record in meciul castigat in deplasare de Dallas Mavericks, cu 142-124, in fata lui Detroit Pistons, devenind sambata primul jucator din NBA care a reusit al saselea meci consecutiv cu o tripla-dubla (categorie statistica de peste 10 pct) si peste…

Dinamica investițiilor in active imobilizate in Moldova

20:05, 28.02.2024 - Conform datelor preliminare, in Moldova, in anul 2023 au fost realizate investiții in active imobilizate in valoare de 32,2 miliarde lei, in descreștere cu 1,0% (in prețuri comparabile) fața de anul 2022. Despre acest lucru a anunțat Biroul Național de Statistica, menționind ca, investiții in imobilizari…

Tragedie in Dolj. Un barbat a murit ars de viu, in propria locuința. A provocat un incendiu de vegetație

20:05, 27.02.2024 - O tragedie de proporții s-a produs in Dolj. Un barbat a murit ars de viu, marți seara, dupa ce a provocat un incendiu de vegetație. Trupul carbonizat al victimei a fost gasit de pompierii. Medicii nu au mai avut nicio șansa sa ii salveze viața.

Cum se dezvolta turismul in Moldova și care sint veniturile acestei industrii?

16:01, 18.02.2024 - Biroul Național de Statistica informeaza ca, in anul 2023 s-a inregistrat creșterea numarului de vizitatori (turiști și excursioniști), participanți la turismul organizat de agențiile de turism și turoperatori, cu 5,6% fața de anul 2022 și a constituit 503,7 mii persoane. Din care: turismul receptor…


Ce parere ai despre aceasta stire?