Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfântul Ilie, proorocul care deschide cerurile. Tradiții și supertiții

Publicat:

In fiecare an pe data de 20 iulie, Biserica sarbatoreste ridicarea la cer a Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul. este unul dintre cei mai importanti prooroci din , este cinstit de de crestini, ca aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta. In tradiția populara, este prezentat ca mergand pe cer intr-o caruța cu roți de flacari și cai albi, inaripați. El tuna, trasnește si lovește dracii cu biciul de foc. Se mai spune ca este aducator de ploaie și ca poate provoca furtuni…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Elevi din 15 județe concureaza pentru premiile festivalului de interpretare “Pe Plaiul Targoviștei”

15:55, 24.04.2024 - Tradiția merge mai departe la Targoviște, unde Palatul Copiilor Targoviște și Cercul de CANTO al Palatului Copiilor Targoviște organizeaza sambata, 27 aprilie, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Regional de Interpretare Vocala, Folclor și Tradiții „Pe Plaiul Targoviștei”. Evenimentul a fost gandit…

Ana Loredana Predescu: „Primarul comunei Bunești, un alt vataf PNL”

20:05, 22.04.2024 - Degeaba avem locuri in Brașov pe care Dumnezeu le-a binecuvantat cu frumusețe, daca oamenii precum dl Palașan Mircea, primarul comunei Bunești, un alt vataf PNL, le ține de douazeci de ani izolate, in mizerie, saracie și le administreaza cu un dispreț total fața de cetațeni! Și lipsa de empatie pentru…

Azi se sarbatorește Paștele catolic. Cum se calculeaza data Paștelui. Tradiții și obiceiuri mai puțin cunoscute

09:00, 31.03.2024 - Duminica Paștelui este sarbatorita in prima duminica dupa luna plina eclesiastica care apare aproape de 21 martie, dar calculele pot varia. Aceasta data este observata de creștinismul occidental – catolic, anglican, biserici protestante etc. Duminica Paștelui ortodox apare adesea la o data ulterioara…

Sarbatoarea de Buna Vestire sau ziua cucului, așa cum este cunoscuta in popor. Care e semnificația acestei zile deosebite și ce spune tradiția ca trebuie sa faci

07:25, 25.03.2024 -  Sarbatoarea Bunei Vestiri, denumita popular Blagovestenie, aminteste de ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Ea a fost fixata in ziua de 25 martie, cu noua luni inainte de Nasterea Domnului, 25 decembrie.Buna Vestire este cea dintai sarbatoare…

Traditia populara a sarbatorii de Dragobete

13:00, 24.02.2024 - Ciclul de sarbatori populare cu data fixa din preajma echinoctiului de primavara incepe cu Dochia, la 1 martie, cand Biserica o sarbatoreste pe Sfanta Mucenita Evdochia care, in greceste, inseamna binevoitoarea, potrivit Agerpres.Dochia carpatica nu este, insa, dupa atributiile sale in calendarul popular,…

Marți, 13. De ce se tem romanii de aceasta zi? Superstițiile din spatele acestei date: este sau nu o zi cu ghinion

14:21, 13.02.2024 - Acest fenomen este similar celui intalnit in alte culturi, in care vineri, 13, este, spre exemplu, asociata cu nenorocul. Insa, pentru romani, marți, 13, este ziua considerata mai degraba nefasta, iar credințele care stau in spatele acestei superstiții au radacini adanci in tradiția populara și in credințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?