Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pericol major pentru ecosistem: Plantele au început să se polenizeze singure

Publicat:

Numarul insectelor a inregistrat o scadere semnificativa, determinand plantele sa iși asume responsabilitatea reproducerii. Acum, acestea evolueaza pentru a se autopoleniza mai frecvent, renunțand la dependența tot mai redusa de insecte pentru transportul polenului pe distanțe mari.

Cercetatorii de la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifica (CNRS) și de la din Franța au ajuns la aceasta concluzie in urma unei analize genetice efectuate asupra panseluțelor (Viola arvensis), comparandu-le cu cele mai vechi plante cultivate din semințe colectate in decenii…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Jocurile Olimpice: Ceremonia de deschidere, pe Stade de France doar in cazul unui risc major de securitate, anunta ministrul Oudea-Castera

14:05, 17.04.2024 - Franta va muta ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris pe un stadion doar daca va exista un risc major de securitate, deoarece acest lucru ar insemna renuntarea la parada pe Sena si limitarea ceremoniei la discursuri, a anuntat ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera,…

Premiera cosmica: Agricultura pe luna marcheaza primul pas in colonizarea spațiului

18:20, 08.04.2024 - Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții…

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Experții in securitate francezi identifica o rețea de dezinformare cu sediul la Moscova

11:55, 13.02.2024 - Experții militari și de securitate cibernetica francezi spun ca au identificat o rețea cu sediul la Moscova care raspandește propaganda și dezinformare in Europa de Vest. Agenția franceza Viginum, inființata in 2021 pentru a detecta interferențele digitale din partea entitaților straine care vizeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?