Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pastilele pentru contracepţie cresc riscul apariției unor tumori. Concluziile unui studiu observațional pe 18.000 de femei

Publicat:
Pastilele pentru contracepţie cresc riscul apariției unor tumori. Concluziile unui studiu observațional pe 18.000 de femei

Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii, conform News.ro.

, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.

Dar, desi riscul de meningiom a fost mai mare in cazul femeilor care…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Armata da milioane de euro pe medicamente pentru digestie și analgezice

11:15, 22.03.2024 - Ministerul Apararii Nationale cumpara medicamente, in valoare de milioane de euro, pentru mai multe unitati militare. Printre acestea se regasesc multe produse antiacide, antiinflamatore, decongestionante nazale, dar și pentru tratamentul hemoroizilor. Ministerul Apararii a lansat o licitatie pentru…

Virusul mortal SARS-CoV-2 a fost gasit in sangele pacienților vindecați. Cat de ridicat este riscul apariției unei noi pandemii

19:06, 15.03.2024 - Vești proaste pentru populație! Virusul mortal SARS-CoV-2 a fost gasit in sangele pacienților vindecați anterior. Din acest motiv, cea mai mare frica este declanșarea unei noi pandemii de coronavirus. Iata ce spun specialiștii despre riscurile din lume!

Cele doua suplimente care ar putea reduce riscul aparitiei cancerului

08:30, 12.03.2024 - Cynthia Thomson, dietetician și expert in prevenirea cancerului, a publicat, luni, cel mai recent studiu al sau privind doua suplimente alimentare care pot reduce semnificativ riscul aparitiei cancerului.

CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul de cancer

10:50, 07.03.2024 - Descoperirile subliniaza importanța investigarii oricarei scaderi neașteptate in greutate și a menținerii unui stil de viața sanatos pentru prevenirea bolilor și imbunatațirea calitații vieții. The post CONCLUZIILE UNUI STUDIU RECENT Legatura neașteptata intre pierderea rapida in greutate și riscul…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?