Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O femeie poate detecta prin miros boala Parkinson. Explicația oamenilor de știință

Publicat:

O femeie din Scoția, , care a uimit lumea medicala cu abilitatea ei de a detecta prin miros boala Parkinson, i-a inspirat pe cercetatori sa descopere o modalitate de detectare timpurie a bolii.

Femeia, in varsta de 68 de ani, fosta asistenta, a simțit prima data mirosul de mosc, specific bolnavilor de Parkinson, emanat chiar de soțul ei, care a fost diagnosticat cu boala degenerativa cațiva ani mai tarziu. Apoi, a facut legatura intre boala și miros dupa ce a participat la ședințe de terapie de grup pentru persoanele afectate de aceasta maladie și familiile lor.

Ulterior,…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Explozie de cazuri de varicela intr-un județ. Ar putea fi declarata epidemie

07:25, 10.04.2024 - Este alerta medicala in Calarași! Județul se confrunta cu numeroase cazuri de varicela. Pacienții infectați au inceput sa apara inca din luna noiembrie a anului trecut. Medicii spun ca in cazul varicelei nu exista un tratament specific, dar trebuie sa ne prezentam la un control. In acest moment nu a…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Sangele ar putea sa ne imbatraneasca creierul si sa creasca riscul de dementa / Explicația oamenilor de știința

01:05, 24.03.2024 - Creierul adultilor de varsta mijlocie se schimba foarte mult si aceste schimbari ar putea fi cheia pentru intelegerea dementei, spun specialistii, care accentueaza nevoia unor interventii inainte de varsta batranetii. Creierul nostru se schimba mai rapid in diferite momente ale vietii, ca si cum…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Cainii robot, controlați cu ajutorul Inteligenței Artificiale, noile ajutoare pentru nevazatori

18:15, 26.02.2024 - Cainii reali au nevoie de ani intregi de pregatire, pe cand roboții sunt gata imediat ce se incarca la priza. Bineințeles, cainii cu inteligența artificiala pot fi folosiți și pentru supravegherea locuințelor, dar și pentru divertisment. Tot mai multe companii au inceput sa dezvolte așa-numiții caini…

Accident grav, pe DN 68A Lugoj-Deva! O femeie a fost ranita

19:50, 10.02.2024 - Un grav accident de circulație a avut loc, sambata dupa-amiaza, pe DN 68A, intre Coșava și Coșevița. „Un barbat, in varsta de 60 de ani, a condus un autoturism pe DN 68 A dinspre localitatea Coșevița inspre Coșava, iar la un moment dat a intrat in coliziune cu un autotren condus de un…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?