Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi reguli fiscale: Companiile multinaționale din România vor plăti impozit suplimentar din acest an

Publicat:

Noi reguli fiscale: Companiile multinaționale din Romania vor plati impozit suplimentar din acest an Companiile multinaționale din Romania vor plati impozit suplimentar, chiar daca la nivel național se aplica o rata standard de impozit pe profit de 16%, avertizeaza experții Mazars. Potrivit acestora, impozitul minim pe profit la nivel global se aplica in Romania incepand cu 2024. Daca rata efectiva de impozitare a unei companii este sub 15%, aceasta […] Citește Noi reguli fiscale: Companiile multinaționale din Romania vor plati impozit suplimentar din acest an in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dubla impunere: Soluții și provocari pentru companiile multinaționale din Romania

09:30, 02.05.2024 - ​In contextul globalizarii și al creșterii tranzacțiilor transfrontaliere, dubla impunere a devenit o problema majora pentru grupurile de companii multinaționale care opereaza in Romania. Controalele in domeniul prețurilor de transfer efectuate de catre autoritațile fiscale romane se concretizeaza,…

Romania a intrat intr-o prapastie economica: datoria statului a crescut puternic/ Un nou nivel record

09:21, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut puternic in luna februarie, cu circa 40 de miliarde de lei, de la 801,69 miliarde lei in ianuarie la 841,29 miliarde lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro, relateaza News.ro.

Șase arii de RISC cu privire la prețurile de transfer in ROMANIA

12:15, 29.04.2024 - Economia romaneasca este parte a sistemului global, aici desfașurandu-și activitatea numeroase companii din țara sau strainatate, care fac afaceri peste granițe. In vederea stabilirii unui sistem fiscal corect și nepartinitor, autoritațile au introdus conceptul prețurilor de transfer prin intermediul…

Noi reguli pentru crescatorii de animale. Legea a fost aprobata de Parlamentul European

09:25, 13.03.2024 - Noi reguli pentru crescatorii de animale. Legea a fost aprobata de Parlamentul European Noi reguli privind reducerea poluarii provenite de la fermele de animale au fost aprobate marți de catre Parlamentul European (PE). Prin acestea, se vor reduce emisiile nocive din instalațiile industriale și fermele…

Noi reguli pentru proprietarii de caini considerați periculoși sau agresivi. Ce obligații vor avea

09:05, 12.03.2024 - Noi reguli pentru proprietarii de caini considerați periculoși sau agresivi. Ce obligații vor avea Noi reguli pentru proprietarii de caini considerați periculoși sau agresivi. Senatul a adoptat luni un proiect privind monitorizarea detinerii unor astfel de animale. Prerogativele pe care le are Asociatia…

Studiu: De ce prefera firmele romanești sa nu acceseze beneficiile fiscale

12:11, 23.02.2024 - Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult…

Cat timp ne va lua sa scapam de deficit

20:10, 20.02.2024 - Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a tras un semnal de alarma asupra dificultaților pe care le intampina Romania in fața cerințelor dure impuse de noile reguli fiscale ale Uniunii Europene. Potrivit declarațiilor sale, un regim de reduceri bugetare anuale de 0,5% din PIB, conform noilor directive,…

97% dintre companiile din sectorul financiar internațional iși remodeleaza funcția fiscala

13:55, 06.02.2024 - Un procent de 97% dintre organizații la nivel global iși revizuiesc modelele operaționale fiscale și financiare din cauza unor factori precum resursele din piata fortei de munca, tehnologia, ritmul legislativ și costurile – arata sondajul pe teme financiar-fiscale derulat de EY la nivel internațional…


Ce parere ai despre aceasta stire?