Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoric de artă: MNAR să facă o contraexpertiză realizată de experţi internaţionali în opera lui Brauner. Sunt cunoscute cu mari probleme de autenticitate

Publicat:

In contextul controversei legata de autenticitatea unor opere de din expozitia dedicata artistului la de Arta al Romaniei, istoricul de arta recomanda, intr-un text publicat pe Facebook, ca MNAR „sa faca urgent o contraexpertiza realizata de experti internationali in opera lui Brauner, care sa confirme sau sa infirme acuzele legate de problemele de autenticitate ale operelor din colectiile: , , ”, potrivit news.ro.

Luni, expertul a adus acuzatii grave de Arta al Romaniei, afirmand…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doua expoziții itinerante, la Școala Gimnaziala din Baișești

11:35, 24.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei a deschis la Școala Gimnaziala din Baișești doua expoziții itinerante, ce pot fi vizitate pana pe 30 iunie 2024, care au fost realizate de catre muzeograf dr. Mihai Aurelian Caruntu, din cadrul Muzeului Național al Bucovinei din Suceava.Prima dintre ele și care este ...

Iasi: Muzeul ‘Nicolae Gane’, redeschis publicului dupa 16 ani, in urma finalizarii lucrarilor de restaurare

18:30, 19.04.2024 - Muzeul ‘Nicolae Gane’, unul dintre cele 17 muzee din reteaua Muzeului National al Literaturii Romane (MNLRI) Iasi, a fost redeschis publicului, dupa 16 ani, in urma finalizarea lucrarilor de restaurare finantate cu fonduri europene. Cladirea de pe strada Nicolae Gane 22 A este acum un spatiu modern…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

TNOB Constanta: Maestrul Gheorghe Stanciu isi va lua ramas bun de la scena teatrului

17:46, 02.03.2024 - Maine, duminica 3 martie, la orele 9.45, maestrul Gheorghe Stanciu isi va lua ramas bun de la scena pe care a slujit o o viata, de la cei cu care a impartit munca si succesele si de la publicul caruia i a inchinat talentul si truda sa, anunta Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" Constanta,…

Ciolacu, gest emoționat de 1 Martie: premierul le-a oferit flori angajatelor de la Guvern. Imagini inedite VIDEO

14:10, 01.03.2024 - "Premierul a mers in aceasta dimineata la o mica florarie, un business romanesc dezvoltat de doua surori, Mihaela si Irina, unde a oferit martisoare si a cumparat flori romanesti. Ajuns la sediul guvernului, prim-ministrul a impartit buchete de flori angajatelor", au transmis, vineri, reprezentanții…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Rana istoriei. Fostele inchisori comuniste, in Patrimoniul UNESCO

11:35, 21.02.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anuntat ca a pregatit foaia de parcurs a fostelor inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras – pentru ca acestea sa intre in Patrimoniul Mondial UNESCO. „Fostele inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras…


Ce parere ai despre aceasta stire?