Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria apei minerale de la Buziaș, „o băutură de lux” în anii 1800

Publicat:
Istoria apei minerale de la Buziaș, „o băutură de lux” în anii 1800

Cu ocazia a Apei, marcata in 22 martie, Muzeul Național al Banatului va invita sa descoperiți povestea fascinanta a izvoarelor de la Buziaș, cu o apa „speciala, acra la gust, dar plina de beneficii pentru sanatate”.

Citeste articolul mai departe pe tion.ro…  

Sursa articol si foto: tion.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

Sute de vizitatori au trecut pragul punctului muzeal dedicat sanctuarului de la Parța/Foto

08:21, 13.03.2024 - Sanctuarul neolitic descoperit la Parța, reconstituit in cadrul unui punct muzeal amenaja de Muzeul Național al Banatului in localitate a atras sute de vizitatori inca de la deschidere. Weekend-ul trecut, Punctul Muzeal de la Parța a fost locul de intalnire pentru peste 300 de pasionați ai istoriei.…

Lucruri mai puțin știute despre bere

18:15, 11.03.2024 - Muzeul Național al Țaranului Roman gazduieste o inedita expoziție de fotografie despre bere. Cine și cum facea bere in Ungaria? De ce a devenit Kobanya epicentrul maghiar al fabricației de bere? Ungurul este bautor de vin sau de bere? Berea este bautura burgheziei sau a clasei muncitoare? Expoziția…

Se deschide Punctul Muzeal de la Parța. Poate fi vizitat doar in weekend

17:40, 06.03.2024 - Chiar de Ziua Femeii, in comuna Parța se deschide Punctul Muzeal ce aparține de Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Din lipsa de personal, va putea fi vizitat doar in weekend sau la cerere de catre grupuri in timpul saptamanii.

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Expoziția „Garana 2023 – Simpozion de Arta Contemporana”, aproape de debut

13:06, 05.02.2024 - Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Fundația Herczeg și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Egeria va invita sa admirați pe simezele Bastionului Theresia din Timișoara, rezultatul celei de-a XIII-a ediții a Simpozionului de Arta Contemporana Garana 2023. Sunt aproximativ 50 de lucrari…


Ce parere ai despre aceasta stire?