Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ECHINOCŢIU DE TOAMNĂ 2017. Ziua este egală cu noaptea vineri, 22 septembrie. Când se schimbă ORA

Publicat:

În acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lunga, pâna la solstitiul de iarna, marcat pe 22 decembrie. Astazi, longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180°.

ECHINOCTIU DE TOAMNA 2017. Punctul echinoctiului de toamna, numit si &"punct autumnal&" , se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamântului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traverseaza la aceasta data, trecând din emisfera nordica a sferei ceresti în…

Citeste articolul mai departe pe monitorulcj.ro…  

Sursa articol: monitorulcj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cand va avea loc urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania. Fenomenul este destul de rar

03:05, 09.04.2024 - Pe data de 8 aprilie a avut loc prima eclipsa totala de Soare din 2024, fiind un eveniment vizibil doar in America de Nord. Eclipsa a avut loc la doua saptamani dupa o eclipsa de Luna prin penumbra, inregistrata pe 25 martie 2024, care a putut fi vazuta din vestul Europei, Africa, Atlantic, America…

 NASA lanseaza rachete in umbra Lunii in timpul Eclipsei

16:26, 08.04.2024 - Intr-un proiect științific ambițios care pare a fi dintr-un roman științifico-fantastic, NASA se pregatește sa lanseze trei rachete sonda in timpul eclipsei totale de soare care are loc astazi. O eclipsa care are o coada, deoarece Large Hadron Collider va funcționa și el in timpul acestui fenomen. Fiindca…

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…

Echinocțiul de primavara 2024 – semnificație și tradiții. Cand se trece la ora de vara

11:20, 20.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Astazi, Echinocțiul de primavara și Ziua Internaționala a Fericirii

09:35, 20.03.2024 -   In acest an, echinocțiul de primavara pica miercuri, pe 20 martie, și este data la care se spune ca „ziua este egala cu noaptea”, adica orele de lumina sunt egale cu cele de intuneric. Echinoctiul reprezinta momentul in care Soarele, in miscarea sa anuala, trece prin punctul de intersectie a eclipticii…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Echinocțiu de primavara! Cand incepe primavara astronomica?

17:00, 11.03.2024 - Imediat dupa „Marțișor”, „Babe” și „Moși”, dupa “zapada mieilor”, cand calendaristic deja am pașit in anotimpul primaverii, ne apropiem de momentul echinocțiului de primavara. Echinocțiul de primavara marcheaza inceptului primaverii astronomice. Acesta se produce in jurul datei de 20 Martie, cand longitudinea…

Ce sunt eruptiile solare si cum ne afecteaza

09:05, 02.03.2024 - Erupțiile solare reprezinta explozii uriașe in atmosfera Soarelui, care pot elibera cantitați mari de energie, mai mult de 6 × 1025 J (Joule, unitatea de masura SI, sistemul internațional de unitați), a energiei.Ce sunt erupțiile solareErupțiile solare sunt variații bruște, rapide și intense a luminozitații…


Ce parere ai despre aceasta stire?