Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire fascinantă despre modul în care virusurile au modelat creierul uman

Publicat:
Descoperire fascinantă despre modul în care virusurile au modelat creierul uman

Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell, examineaza originile mielinei, o membrana asemanatoare cu grasimea, cu rol izolator, ce se formeaza in jurul celulelor nervoase si permite transmiterea mai rapida a impulsurilor electrice. Potrivit autorilor studiului, o secventa genetica dobandita de la retrovirusuri – virusuri care…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol si foto: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

Șoferul baut și fara permis, care a incercat sa scape de polițiști pe Calea București, a fost arestat

13:00, 17.02.2024 - Urmare a comunicatului din data de 16 februarie a.c., privind accidentul de circulație, produs pe Calea București, din municipiul Brașov, polițiștii revin cu detalii. Oamenii legii precizeaza ca barbatul, de 29 de ani, din aceeași localitate, in baza probatoriului administrat dexpolițisti, a fost reținut…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Banii nu aduc fericirea. Cercetatorii contrazic ideea ca numai oamenii din țari bogate pot fi fericiți

11:00, 09.02.2024 - Nu doar oamenii care traiesc in societați bogate pot fi fericiți. Multe persoane cu venituri mici, din societați sarace din intreaga lume, sunt fericiți cu viața lor, cel puțin așa sugereaza un nou studiu.


Ce parere ai despre aceasta stire?