Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Date spectaculoase despre o cetate dacică mai puțin cunoscută. Comorile prețioase găsite în inima munților

Publicat:
Date spectaculoase despre o cetate dacică mai puțin cunoscută. Comorile prețioase găsite în inima munților

Date spectaculoase despre o cetate dacica mai puțin cunoscuta. Comorile prețioase gasite in inima munților

Aflata in apropiere de , dar acoperita complet cu padure, Fața Cetei a ramas unul dintre cele mai enigmatice locuri din ținutul cetaților dacice. In apropierea ei, au fost descoperite tezaure prețioase de aur.

Mii de hectare de padure acopera imprejurimile și ascund numeroase monumente antice din vremea dacilor, relateaza Adevarul.

Un astfel de loc, Fața Cetei din Hunedoara ascuns in Munții Șureanu, a fost identificat de arheologi ca…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tezaurizarea compulsiva: boala prea puțin cunoscuta, care te poate ucide

06:10, 17.04.2024 - Tulburarea de tezaurizare compulsiva pare a fi prezenta in randul populației in proporție de 2 pana la 5%, ceea ce o face mai prevalenta decat schizofrenia. Afecteaza barbați și femei in numar aproximativ egal. Dar sa-i desfacem tainele.

Filmari in opt tari, 160 de ore de material video: FRF prezinta cifre spectaculoase despre filmul In inima Nationalei – Din vestiar pana in Germania

19:15, 30.03.2024 - Povestea calificarii tricolorilor la EURO 2024, din 17 mai in cinematografele din toata tara, distribuita de Forum Film, propune o perspectiva unica si autentica asupra calatoriei echipei nationale spre turneul final din Germania, potrivit news.ro. Acces fara precedent pentru suporteri in culisele…

Aventura unor turiști in inima Munților Șureanu. „Ne-am trezit la 300 de metri sub pamant” VIDEO

17:05, 23.03.2024 - Munții Șureanu ofera oaspeților sai o mulțime de locuri uimitoare. Aici sunt cetațile dacice din Hunedoara, sate pitorești ale pastorilor și numeroase peșteri spectaculoase. Munții pastreaza insa amprenta vechilor mine abandonate.

Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa

10:35, 13.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…

EXCLUSIV. Cum vede stranepotul lui Stalin visul lui Putin de refacere a URSS: „Razboiul din Ucraina e ilegal” FOTO

06:35, 05.03.2024 - Intr-un interviu exclusiv acordat pentru „Adevarul”, Jacob Jugashvili, stranepotul lui Stalin, considera ca razboiul din Ucraina este ilegal și ca viitorul lider al Rusiei ar trebui judecat de popor in funcție de realizari la finalul mandatului.

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.

INTERVIU Șeful Poliției de Frontiera a Rep. Moldova spune ce ar face autoritațile daca Putin s-ar prezenta la granița

15:05, 25.02.2024 - Odata cu razboiul din Ucraina, Poliția de Frontiera a Republicii Moldova se confrunta cu mai multe provocari, cea mai mare fiind fluxul mare de refugiați ucraineni, susține șeful structurii, Ruslan Galușca, intr-un interviu pentru ,,Adevarul”.

Taberele militare romane puțin știute de romani. Sunt marturii ale razboaielor intre daci și romani VIDEO

23:05, 13.02.2024 - Ținutul cetaților dacice din Munții Șureanu (Hunedoara), locul din Romania unde se afla cea mai mare concentrare de monumente ale civilizației dacice, a pastrat și numeroase ramașițe ale unor tabere militare romane.


Ce parere ai despre aceasta stire?