Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum beau astronauţii cafea în spaţiu (VIDEO)

Publicat:

Pentru a intelege mai bine cum se comporta in spatiu lichidele, dar si unele alimente, cercetatorii au demarat un experiment (numit ) la bordul Statiei Spatiale Internationale. IŽn materialul video de mai jos, cercetatorii explica modul in care a fost inventata "ceasca" cu ajutorul careia astronautii pot bea cafea si tot felul de lichide. Unul dintre "peretii" cestii inventate de echipa care lucreaza in cadrul (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire neașteptata in spațiu. Ce a gasit NASA

01:00, 24.04.2024 - Cercetatorii au identificat 13 tulpini ale bacteriei Enterobacter bugandensis (bacterie asociata cu infecțiile sangvine) pe Stația Spațiala Internaționala (ISS). Mediul extrem de pe ISS, cu niveluri ridicate de dioxid de carbon, a forțat bacteria sa sufere mutații, iar expunerea la microgravitație i-a…

Amenajare unui living: 5 sfaturi și idei de design  

14:00, 26.03.2024 - Pregatește-te sa transformi livingul tau intr-un spațiu plin de stil și funcționalitate! In randurile urmatoare vei descoperi cateva idei creative de amenajare a unui living și vei primi sfaturi despre cum sa realizezi un spațiu confortabil și funcțional. Te vei familiariza cu cele mai moderne tendințe…

Cați pași trebuie sa facem pe zi, de fapt, pentru a evita riscul de imbolnaviri, in cazul unui stil de viața sedentar

08:40, 07.03.2024 - Cercetatorii au descoperit cați pași sunt necesari pe zi pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și a diminua șansele de a muri prematur, in randul persoanelor sedentare.Astfel, potrivit unui nou studiu publicat in  British Journal of Sports Medicine arata ca efectuarea a 9.000-10.000…

Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge

13:55, 29.02.2024 - Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge Val de praf saharian, peste Romania: persoanele cu sensibilitați și alergii ar trebui sa fie mai atente.  Un val consistent de praf din Deșertul Sahara, care va ajunge in Europa, a fost remarcat in urma cu cateva…

„Omul din Vittrup”, cel mai vechi imigrant in Danemarca, a fost ucis. Cercetatorii au aflat ce s-a intamplat acum 5.200 de ani

08:05, 19.02.2024 - In urma cu aproximativ 5.200 de ani, viața unui barbat s-a incheiat violent intr-o turbarie din nord-vestul Danemarcei. Acum, cercetatorii au folosit analize genetice avansate pentru a spune povestea neașteptata a „Omului din Vittrup”, cel mai vechi imigrant cunoscut din istoria Danemarcei, relateaza…

Cercetatorii chinezi au descoperit un nou tratament pentru AVC

20:26, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC). Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing, au constatat in cadrul…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?