Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum a scăzut preţul energiei de şapte ori în mai puţin de o săptămână

Publicat:

  Pe 9 noiembrie, la ora 15:00, un megawatt-ora de energie costa 258 lei, pana seara pretul continuand sa creasca dupa ce un reactor de la Cernavoda iesise din functiune cu o zi inainte. Practic, de pe o zi pe alta, pretul spot mediu al energiei a crescut cu aproape 20%. Duminica insa, acelasi megawatt-ora se vindea la ora 15:00  doar cu un leu, in contextul in care vantul puternic a alimentat aproape fiecare turbina montata in Romania. Exporturile au crescut brusc in contextul in care pretul mediu spot din Romania era de cinci ori mai mic fata de cel din regiune. Dinamica pretului energiei oglindeste…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sondajul lunii aprilie: Se contureaza tendințele de vot?! Care-s diferențele, fața de luna trecuta?!

12:50, 23.04.2024 - INSCOP a realizat un sondaj de opinie privind intenția de vot la alegerile europarlamentare din 9 iunie, care se desfașoara simultan cu alegerile locale. Același institut a realizat un sondaj similar in luna precedenta, de unde rezulta niște concluzii și tendințe de vot. ”Aproape 60% dintre romani declara…

Ce trebuie sa știi cand joci la casino din Romania

18:05, 22.04.2024 - Sa joci la un cazinou online din Romania poate parea a fi foarte simplu acum in 2024, cand tehnologia a evoluat atat de mult. Practic, pentru cei mai mulți dintre cei familiarizați cu acest domeniu, sa joci la cazinou in Romania este o banalitate. Cu toate acestea, exista și persoane care…

Energie: Exportam ieftin, importam scump

13:10, 15.04.2024 - Ieri, 14 aprilie, am inregistrat doua premiere negative in piața de energie, de cand exista date centralizate și pana in prezent. Am inregistrat cele mai mici prețuri din piața, la pranz, care au ajuns, la ora 15.00, la  – 57 euro/MWh, adica -285 lei/MWh, adica producatorii au platit consumatorii, numai…

Secretariatul General al Guvernului si Transelectrica au semnat un contract de 56,2 milioane de euro, pentru cresterea rezilientei cibernetice, sustenabilitatea si eficientizarea retelei de transport al energiei electrice

12:56, 10.04.2024 - Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, anunta ca a semnat marti cu Transelectrica unul dintre cele mai mari contracte de investitie pentru modernizarea si eficientizarea retelei nationale de transport al energiei electrice, in valoare de 56,2 milioane de euro. ”Cred ca investitiile strategice…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…

Noi capacitați de producere a energiei, in județul Hunedoara

21:45, 07.03.2024 - Consiliul Județean Hunedoara dezbate proiectul de hotarare privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza SF), a indicatorilor tehnico-economici și depunerea proiectului la Fondul pentru Modernizare. Obiectivul de investiții in discuție vizeaza realizarea de noi capacitați de producere a…

Bulgaria și Romania relanseaza un proiect vechi de 50 de ani privind o centrala hidroelectrica pe Dunare. Investiția s-ar ridica la 6 miliarde de euro

12:11, 16.02.2024 - Traian Avarvarei (www.b1tv.ro) Bulgaria și Romania incearca sa relanseze un mai vechi proiect de construcție a unei centrale hidroelectrice comune pe Dunare, informeaza Intellinews. Ce presupune proiectul romano-bulgar de construcție a centralei hidroelectrice: Potrivit ministrului bulgar al Energiei,…

500 de milioane de lei aprobate pentru digitalizarea sistemului medical din Romania

13:00, 06.02.2024 - Obiectivul investitiei este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanta a datelor pentru a aborda calitatea datelor si schimbul eficient al acestora in cadrul diferitelor institutii administrative, unitati sanitare, furnizori de servicii, pacienti, potrivit Ministerului Sanatatii. Conform…


Ce parere ai despre aceasta stire?