Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Condimentul care iti repara creierul

Publicat:

Un compus din turmeric, un condiment folosit, de regula, in compozitia carry-ului, cunoscutul amestec de mirodenii, tipic pentru buctataria asiatica, poate favoriza cresterea celulelor nervoase, considerate fa fi parte din &"kit-ul de raparatii“ al creierului, releva un nou studiu aparut in revista de specialitate &" and Therapy“.
In cadrul unui experiment pe soareci de laborator, cercetatorii Insitutului de Neurostiinte si Medicina din Julich, Germania, au descoprit ca o substanta aromatica din componenta turmericului, numita turmeron, influenteaza procesul…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Fenomenul drogurilor ia amploare: tot mai multe cazuri depistate in școli! Parinte: Am vrut democrație, avem democrație...

11:10, 03.04.2024 - Recent, un caz șocant a cutremurat județul Gorj. Trei persoane dintre care doi minori și un barbat de 43 de ani au fost reținute, au fost reținute pentru trafic de droguri de mare risc. Doi dintre traficanți au fost prinși in timp ce vindeau 55 de grame de cocaina in apropierea unei școli din Targu…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Europa nu este pregatita sa faca fața efectelor schimbarilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arata primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

21:05, 11.03.2024 - Acționați acum sau schimbarile climatice vor provoca pagube catastrofale in Europa, ii avertizeaza oamenii de știința pe liderii europeni in primul raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind riscurile climatice cu care se confrunta blocul comunitar, relateaza publicația Politico, care prezinta…

Atenție la paracetamol! Are efecte adverse periculoase

22:31, 02.03.2024 - Paracetamolul este unul dintre cele mai des folosite medicamente de catre romani. Specialiștii spun ca pastila poate avea efecte grave daca este luata intr-un mod necorespunzator. Cercetatorii au facut o lista cu efectele negative pe care aceasta pastila le poate avea asupra corpului, daca este administrata…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…


Ce parere ai despre aceasta stire?