Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UE, tot mai dispusa sa aprobe aderarea statelor balcanice la blocul comunitar

Publicat:

UE, tot mai dispusa sa aprobe aderarea statelor balcanice la blocul comunitar Uniunea Europeana este din ce in ce mai dispusa sa accepte aderarea statelor balcanice la blocul comunitar, ceea ce ar ajuta la asigurarea pacii in regiune si la dezvoltarea UE, a declarat marti comisarul european pentru integrare, Johannes Hahn.

"Exista mai multa disponibilitate printre statele membre (UE) de aproba o extindere (fata de anul trecut)", a declarat Johannes Hahn, într-un interviu pentru o publicatie din Austria, relateaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Albania, Macedonia, Muntenegru…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Acord provizoriu privind o mai buna aplicare transfrontaliera a normelor de siguranța rutiera

12:35, 14.03.2024 - Comisia saluta acordul politic la care au ajuns noaptea trecuta Parlamentul European și Consiliul, privind o mai buna aplicare transfrontaliera a normelor de siguranța rutiera. Normele actuale ale UE privind aplicarea transfrontaliera au contribuit la creșterea gradului de respectare a normelor de siguranța…

Nicolae Ciuca, discutii cu secretarul general al OCDE despre nivelul la care se afla Romania pentru aderarea la organizatie si detaliile din Studiul Economic al Romaniei pe 2024

13:00, 13.03.2024 - „In discutiile pe care le-am avut, atat in privat, cat si impreuna cu Comisia speciala comuna a celor doua Camere, am vorbit despre nivelul la care se afla aderarea Romaniei la organizatie, detalii din Studiul Economic al Romaniei pe 2024 si beneficiile pe care romanii le vor avea dupa ce tara noastra…

Cand se schimba ora și de ce nu am renunțat la ora de vara

15:00, 10.03.2024 - Romania va trece la ora de vara in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora. Ora 3.00 va deveni ora 4.00. Astfel ca duminica, 31 martie, devine cea mai scurta zi a anului, cu doar 23 de ore. De ce nu a renunțat Romania la ora de vara In ultimii…

Infracțiuni impotriva mediului: Eurodeputații adopta o lista extinsa de infracțiuni și sancțiuni

17:35, 27.02.2024 - Marți, Parlamentul European a aprobat noi reguli privind infracțiunile ecologice și sancțiunile aferente, extinzand lista de acțiuni penale și intensificand pedepsele pentru incalcarile grave ale mediului inconjurator. Directiva noua, convenita cu Consiliul la 16 noiembrie 2023, a fost adoptata cu 499…

Ursula von der Leyen este de acord sa inființeze din vara un comisar european pentru aparare: „Apreciaza, foarte mult, aceasta idee”

16:11, 15.02.2024 - Poziția de comisar european pentru aparare ar putea sa se regaseasca in componența viitoare Comisii Europene in condițiile in care UE iși consolideaza capacitațile militare din cauza razboiului din Ucraina. Aceasta propunere i-a fost facuta actualei președinte Ursula von der Leyen, care a fost de acord,…

Siegfried Muresan: Practica comasarii alegerilor este uzuala in statele membre UE, nu este un lucru vazut negativ

13:40, 06.02.2024 - Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan sustine ca solutia comasarii alegerilor in tarile UE este o practica uzuala. Eurodeputatul liberal nu se asteapta la critici din partea Comisiei de la Venetia pe tema comasarii alegerilor europarlamentare cu cele locale in Romania, negociere purtata in acest moment…

Pacientii cu boli cronice solicita eliminarea impozitarii cu 10% a concediilor medicale. Apel disperat catre autoritați

11:30, 06.02.2024 - "Reglementarile din Romania au mers multa vreme pe considerarea pacientilor cronici ca fiind asistati social, pensionari, sustinuti de stat. In prezent, bolile cronice afecteaza tot mai multe persoane, din ce in ce mai tinere, oameni activi, cu serviciu si responsabilitati. Acesti oameni trebuie incurajati…

Statele UE au votat prima lege din lume care previne inlocuirea oamenilor cu inteligența artificiala

21:55, 02.02.2024 - Statele UE au aprobat vineri o legislatie inedita la nivel mondial pentru reglementarea inteligentei artificiale (AI), la capatul unor negocieri intense, a anuntat presedintia belgiana a Consiliului UE, potrivit AFP.Desi textul a fost aprobat in unanimitate, unele state membre, precum Germania si Franta,…


Ce parere ai despre aceasta stire?