Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii australieni au dezvoltat un test de sânge care vine în ajutorul pacienţilor cu transplant hepatic

Publicat:

Echipa de la Unitatea de transplant hepatic (LTU) din cadrul din Melbourne a dezvoltat un test de sange, despre care cercetatorii spun ca va putea masura "imunitatea neta" a pacienților.

Fiecare pacient cu transplant hepatic necesita imunosupresie (inhibare a unui proces imunogenetic cu ajutorul unei substane imunosupresive, n.r.) pe toata durata vieții pentru a se asigura ca noul organ este acceptat in organism, insa 70% dintre pacienți primesc prea multa sau prea puțina imunosupresie, ceea ce duce la respingerea sau la disfuncția grefei.

Potrivit lui ,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea care promite un viitor mai sigur: materialul ce elimina aproape toți virușii

05:10, 07.04.2024 - Cercetatorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-varfuri extrem de mici, capabil sa neutralizeze 96% din particulele virale la contact.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…


Ce parere ai despre aceasta stire?