Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce culturi agricole ne fac cunoscuți în lume. România – în topul țărilor producătoare de floarea-soarelui, rapiță și viță-de-vie

Publicat:

Vremurile in care țara noastra era considerata „granarul Europei” ne-au lasat nostalgici. Avem insa cateva motive sa fim optimiști și in prezent – Romania inregistreaza inca rezultate notabile, in clasamentele pe țari referitoare la suprafețe și la nivelul producției anumitor culturi, ca floarea-soarelui (primul loc in UE) sau rapița, iar vinurile romanești continua sa fie premiate in cadrul competițiilor internaționale.  Romania este recunoscuta pentru tradiția sa in cultivarea anumitor specii și soiuri de plante, in unele cazuri aflandu-se chiar in topurile internaționale care inregistreaza…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, pe locul 17 in topul destinatiilor pentru investitii straine

17:40, 05.04.2024 - S-a facut un studiu! Conform acestuia, Romania ocupa locul 17 in clasamentul destinatiilor pentru investitii straine directe pe pietele in curs de dezvoltare. Potrivit agerpres.ro , documentul analizeaza increderea cu privire la viitoarele fluxuri de investitii straine directe si a fost publicat de…

Tipuri de panouri solare. Ce trebuie sa știi despre energia solara?

09:55, 03.04.2024 - Tot mai mulți oameni cauta surse alternative pentru consumul de electricitate, fie pentru a cheltui mai puțin, fie pentru a proteja mediul inconjurator. Energia solara este una dintre cele mai populare surse alternative, oferind atat beneficii economice, cat și ecologice. Romania se claseaza pe locul…

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

Record de turiști bulgari in Romania, in 2023

11:31, 26.03.2024 - Romania e preferata de straini. Vestea buna e ca numarul turiștilor straini care vin in Romania a crescut in ultimul an. Vestea proasta e ca vin mai puțini decat veneau inainte de pandemie. Iar asta inseamna ca și cheltuielile strainilor sunt mai mici, arata datele Institutului Național de Statistica…

Igor Grosu, despre Simion: Continua sa fie un instrument al Rusiei

14:45, 05.03.2024 - Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova vine cu acuzații grave la adresa lui George Simion. Oficialul e de parere ca liderul AUR ”a fost și continua sa fie un instrument al Rusiei”. Aceasta nu este singura remarca a președintelui Parlametului din Republica Moldova. Igor Grosu e…

Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi in Romania. Elena Mateescu: Ne aflam la periferia acestuia

18:55, 28.02.2024 - Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi in Romania. Elena Mateescu: Ne aflam la periferia acestuia Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi in Romania. Este de fapt vorba despre o parte periferica a lui, potrivit șefei ANM, Elena Mateescu.  Furtuna Louis, așa cum este numita de Franța, cunoscuta și sub…

„Suntem de acord sa nu fim de acord”: Noul premier francez Gabriel Attale si cancelarul Olaf Scholz se contrazic in legatura cu acordul Mercosur

04:55, 06.02.2024 - Gabriel Attal a venit in Germania in prima sa vizita externa de cand a fost numit, luna trecuta, de presedintele Emmanuel Macron ca nou sef al guvernului francez. In timpul unei conferinte de presa care a avut loc la Cancelaria germana, cei doi lideri, francez si german, au prezentat opinii atat de…

Țara din Europa care a obținut venituri record din turism, anul trecut. Peste 85 de milioane de turiști au trecut granițele

17:55, 04.02.2024 -  Si numarul vizitatorilor straini in Spania s-a situat in 2023 la un nivel record: 85,1 milioane. Sosirile in Spania au crescut cu 18,7% fata de 2022 si au depasit nivelul de dinaintea pandemiei, cand s-au inregistrat 83,5 milioane, arata datele publicate de Institutului National de Statistica (INE).Anul…


Ce parere ai despre aceasta stire?