Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cazul Angelina Jolie. Ce opțiuni au româncele pentru a detecta riscul de cancer

Publicat:

Zece la suta dintre femeile diagnosticate cu cancer nu ar mai fi trait o drama daca faceau teste genetice prin care puteau afla ca au predispozitie la cancer. , statul nu deconteaza insa analizele care costa 3.000 de euro. este un exemplu celebru: a aflat ca poate mosteni cancerul care i-a rapus mama, bunica si matusa si a trecut la masuri extreme: si-a extirpat sanii, ovarele si trompele uterine.

Dupa ce a aflat ca este purtatoare a unei gene care creste riscul de cancer mamar și ovarian, Angelina Jolie nu a stat pe ganduri.

„Mi-am spus ca nu am niciun…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

(AUDIO) Iași: Titlul de „Cetațean de onoare”, oferit astazi profesorilor Nedea

16:11, 24.04.2024 - Consilierii Județeni de Iași au votat, astazi, in unanimitate acordarea titlului de cetațean de onoare soților Nedea. Timp de peste 40 de ani, aceștia au predat disciplina Biologie la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, iar in zilele de weekend pregateau gratuit copiii care proveneau din…

Pacienții cu cancer neasigurați vor avea acces la servicii medicale decontate de Stat

06:50, 16.04.2024 - De la 1 iulie vor fi incluse in PLanul Național de Cancer servicii medicale decontate de Stat, pentru pacientii neasigurati, ca urmare a faptului ca, la finalul anului trecut, existau 204.722 de cazuri de cancer.   Dr. Valeria Herdea, președinta Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat…

Cancer: De la 1 iulie, pacienții neasigurați beneficiaza de servicii medicale gratuite de diagnostic și tratament, anunța președintele CNAS

23:26, 11.04.2024 - De la 1 iulie in Planul național de cancer vor fi incluse servicii pentru pacienții neasigurați, care vor fi decontate de la bugetul de stat, a anunțat dr. Valeria Herdea, președintele Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS). „Avem Planul National de Cancer, in cadrul acestui plan s-au introdus…

Motivul pentru care tinerii doctori evita medicina de familie: „Exista 1.529 de locuri de medic de familie neocupate”

15:45, 11.04.2024 - Valeria Herdea, președintele Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a afirmat ca sunt peste 1.500 de posturi de medic de familie neocupate și 190 de localitați fara medic de familie. Birocrația și controlul ii indeparteaza pe tineri de aceasta specialitate.

Premierul Marcel Ciolacu: Introducem azi, prin Ordonanta, scutirea de la plata contributiei pentru indemnizatiile de concediu medical in cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacientilor cu afectiuni oncologice si a cazurilor de urgenta

11:55, 04.04.2024 - ”Incepem prin a rezolva, asa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanta de urgenta, scutirea de la plata contributiei sociale pentru indemnizatiile de concediu medical in cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacientilor cu afectiuni oncologice…

Casele de asigurari de sanatate sa efectueze controale privind unele ”exagerari” in acordarea concediilor medicale

17:20, 06.03.2024 - Casele județene de asigurari de sanatate trebuie sa efectueze controale pentru a evalua situația privind concediile medicale, sa faca verificari, daca se inregistreaza ”exagerari”, este de parere ministrul Sanatații. Ministrul Alexandru Rafila spune ca este datoria caselor județene de asigurari de sanatate…

Valcea, județul cu investiții majore in…

09:00, 15.02.2024 -  1 total views … sanatate. In Romania sunt peste 360 de spitale de stat, majoritatea regasindu-se in subordinea directa a primariilor sau a consiliilor județene. Spitalele sunt finanțate din trei direcții: Ministerul Sanatații pentru investiții punctuale, Casa Naționala de Asigurari de Sanatate pentru…

Un tinar din Soroca a reușit sa obțina un succes remarcabil in domeniul inovației medicale

14:16, 29.01.2024 - Robert Gatman, un tinar in virsta de 20 de ani din raionul Soroca, impreuna cu colegii de la Facultatea de Bioinginerie Medicala a Universitații de Medicina și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași au reușit sa obțina un succes remarcabil in domeniul inovației medicale. Tinerii au creat o inima artificiala…


Ce parere ai despre aceasta stire?