Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Castelul Corvinilor, ilustrat într-o emisiune filatelică limitată

Publicat:

din Hunedoara a fost inclus pe un timbru poștal in valoare de 4,5 lei, emis de Romfilatelia, colecționarii avand posibilitatea sa-și imbogațeasca clasoarele și cu o serie limitata de 420 de plicuri cu timbru și ștampila cu mențiunea 'prima zi'. "Acest plic a fost editat doar in 420 de exemplare, element ce-i confera o ridicata valoare filatelica. In cadrul aceluiași concept a fost lansat in 353 de exemplare un album special ce reunește un timbru nedantelat al emisiunii și o medalie ce reprezinta imaginea castelului și bustul lui Ioan de Hunedoara", a declarat marți primarul…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

Fenomen optic unic in Romania, vizibil in Rotonda. Misterul marelui ceas solar, vechi de un mileniu VIDEO

23:45, 09.04.2024 - Rotonda din Geoagiu (Hunedoara), cea mai veche biserica din Romania, dezvaluie in aceste zile un fenomen optic nemaivazut intr-un alt monument medieval de la noi, care atrage pasionații de astronomie. Cercetatorii au observat ca lacașul de cult se comporta ca un ceas solar.

Orașul care era polul saraciei in Romania anului 2000. Versuri amare despre viața localnicilor VIDEO

07:05, 10.03.2024 - In anii 2000, localnicii din Calan (Hunedoara) deplangeau, in versuri, soarta orașului muncitoresc și marilor sale uzine metalurgice. Combinatul in care munceau mii de oameni a disparut in doar cațiva ani.

Uimitoarea statuie a lui Ioan de Hunedoara va fi reparata dupa 150 de ani. Se afla pe cel mai inalt turn VIDEO

23:05, 09.03.2024 - Cea mai spectaculoasa statuie care il infațișeaza pe Ioan de Hunedoara va fi restaurata dupa un secol și jumatate. Monumentul din bronz a fost amplasat pe cel mai inalt turn din Castelul Corvinilor.

Cum s-a transformat centrul istoric din Hunedoara, la un an de la intrarea in șantier VIDEO

15:15, 07.03.2024 - A trecut un an de cand Centrul istoric din Hunedoara a intrat in șantier, pentru a fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Cele trei proiecte europene au schimbat treptat infațișarea zonei traversata de turiștii care ajung la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Castelul medieval din Romania ce atrage toate privirile. Se așteapta noi descoperiri VIDEO

06:40, 22.02.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost restaurat, cu fonduri europene, insa investițiile in cel mai popular monument din vestul Romaniei vor continua. Schelele au fost așezate deja pentru noile lucrari, care vor dezlega unele dintre marile mistere ale edificiului.

Orașul din Romania unde va fi construit un adapost pentru caini de aproape 2 milioane de euro. Va avea o capacitate maxima de 650 de animale

09:00, 30.01.2024 - Un adapost de caini in valoare de aproximativ 2 milioane de euro va fi construit intr-un oraș din Romania. Construcția ar urma sa aiba o suprafața de peste 20.000 de metri patrați si o capacitate maxima de 650 de animale.


Ce parere ai despre aceasta stire?