Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt cei mai perculoşi vulcani activi din lume

Publicat:
Care sunt cei mai perculoşi vulcani activi din lume

Vulcanii sunt structuri geologice ale caror erupții sunt fenomene naturale care apar atunci cand magma din interiorul Pamantului ajunge la suprafața. Se ridica la o inalțime de mii de metri și pot fi foarte periculoși pentru mediul incojurator. Iata care sunt cei mai perculosi vulcani activi din lume. Vulcani activi periculoși!Ce sunt vulcaniiVulcanii sunt formațiuni geologice ce au forma conica și sunt formați din acumularea materialelor ce rezulta din erupția magmei, amestecul de lichid compus din diferite minerale ce se afla in stare topita, gaze și bucați solide de roci, dintr-un focar ce…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Erupția puternica a unui vulcan. Ce efect are asupra vremii și a climei

20:40, 23.04.2024 - Cand Muntele Ruang din Indonezia a suferit multiple erupții explozive saptamana trecuta, gazele vulcanice au fost aruncate atat de sus incat au ajuns la al doilea strat al atmosferei, la zeci de mii de metri deasupra pamantului, relateaza CNN.Erupțiile vulcanului situat pe insula Ruang au aruncat pe…

Vulcanul Etna – localizare, istoria eruptiilor, curiozitati

16:50, 11.04.2024 - Vulcanul Etna este cel mai inalt și activ vulcan din Europa. Situat pe insula Sicilia din Italia, se estimeaza ca vulcanul erupe la fiecare 3 luni și are o activitate de peste 6.000 de ani. Descopera o serie de curiozitați despre vulcanul Etna!Muntele Etna are unul dintre cei mai faimoși vulcani ai…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Care este singura țara din lume situata in toate cele patru emisfere

13:05, 08.04.2024 - Organizația Națiunilor Unite (ONU) recunoaște la ora actuala 195 de țari, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici și particularitați. Din punct de vedere geografic, țarile lumii sunt imparțite pe șapte continente, iar aceasta imparțire reflecta distribuția terestra a maselor de uscat și…

Dumitra va avea punct de lansare a rachetelor antigrindina

16:35, 02.04.2024 - Proiectul de Hotarare a Consiliului Local din Dumitra – prin care s-a propus dezmembrarea unei suprafețe de pașune din pașunea comunala aferenta satului Dumitra – a facut valva in spațiul virtual. Primarul Gheorghe Balajan a venit cu explicații, precizand ca solicitarea a venit din partea Ministerului…

Ce presupune un atac nuclear Rusia vs. SUA. Planeta devastata: zeci de milioane de morti, orase sterse de pe suprafata Pamantului (VIDEO)

09:40, 16.03.2024 - Americanii au luat in calcul ca Rusia ar putea folosi o arma nucleara tactica in Ucraina, astfel ca s-au pregatit „riguros” pentru un asemenea scenariu. O confruntare intre cele doua superputeri in care ar fi folosite armele nucleare ar putea duce la moartea a cel puțin 85 de milioane de oameni doar…

Echinocțiu de primavara! Cand incepe primavara astronomica?

17:00, 11.03.2024 - Imediat dupa „Marțișor”, „Babe” și „Moși”, dupa “zapada mieilor”, cand calendaristic deja am pașit in anotimpul primaverii, ne apropiem de momentul echinocțiului de primavara. Echinocțiul de primavara marcheaza inceptului primaverii astronomice. Acesta se produce in jurul datei de 20 Martie, cand longitudinea…

O dezbatere plina de curiozitați și multe mistere: care este sursa de alimentare a raurilor și fluviilor Pamantului

05:30, 22.02.2024 - Majoritatea raurilor pornesc din munți, inainte de a curge pe versanții acestora și de a ajunge in mari și oceane. In timp ce aceasta poveste simplista explica traseul celor mai multe rauri, multe altele au povești cu o origine mai interesanta. Punctul de plecare al unui rau este denumit izvorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?