Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Biblii în miniatură într-o expoziție la Muzeul Național de Istorie a Trasilvaniei

Publicat:

O expoziție dedicata Bibliei, care cuprinde 150 de asemenea carți publicate in toata lumea, printre care și unele in miniatura, cu latura de numai cațiva milimetri, este deschisa la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

'De la pâna la Capul Bunei Speranțe, în Africa, în Europa aproape în toate țarile am fost, în Australia. Și din toate țarile am cumparat câte o biblie. Cea mai veche pe care o am în colecție este o Biblie din 1701, în limba germana, tradusa de . Este originala. Facsimile mai multe am, și în…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Care este singura țara din lume situata in toate cele patru emisfere

13:05, 08.04.2024 - Organizația Națiunilor Unite (ONU) recunoaște la ora actuala 195 de țari, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici și particularitați. Din punct de vedere geografic, țarile lumii sunt imparțite pe șapte continente, iar aceasta imparțire reflecta distribuția terestra a maselor de uscat și…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Contract semnat pentru castrul roman de la Tibiscum

10:06, 17.03.2024 - CARANSEBEȘ – 250.000 de lei vor fi investiți in lucrari de reparații și conservare la castrul de la Jupa, dupa ce managera Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș, Diana Țirdea, a semnat vineri contractul de finanțare la Institutul Național al Patrimoniului din cadrul…

Avertisment SEVER pentru barbații care utilizeaza steroizi anabolizanți. Urmarile pot fi grave și iremediabile - STUDIU

10:36, 13.03.2024 - AAS sunt folosiți tot mai des de barbații tineri pentru creșterea masei musculare.  Se estimeaza ca peste 6% din populația globala masculina folosește vs. sub 2% in populația feminina. Utilizarea este crescuta in Europa, America de Nord, Australia și Noua Zeelanda, Brazilia, Orientul Mijlociu, dar scazuta…

TASS: Romanii care lupta pe frontul din Ucraina, dați in urmarire de Rusia. Anunțul Moscovei

20:01, 11.03.2024 - Peste 700 de cetațeni straini care lupta pe front de partea Ucrainei, printre care cetațeni din Țarile de Jos, Noua Zeelanda, Norvegia, Polonia și Romania, au fost dați in urmarire de Rusia, potrivit agenției ruse de presa TASS. Direcția principala de informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apararii…

Credeai ca nu exista o Rețeta a Dragostei? Ei bine exista! Poate fi descoperita la Muzeul Farmaciei din Cluj!

16:30, 24.02.2024 - Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca a fost asaltat astazi de vizitatorii dornici sa descopere „rețeta dragostei” și nu doar pentru ca azi e Dragobetele! De iubit, iubim in fiecare zi, nu avem nevoie de o zi anume pentru asta, iar romanii cu temperamentul lor latin sunt recunoscuți pentru ca știu sa-și…


Ce parere ai despre aceasta stire?