Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ATENŢIE părinţi! De ce nu e bine să vă lăsaţi copilul prea mult în faţa televizorului sau a calculatorului

Publicat:

Un studiu efectuat pe un numar de 2.400 de copii din Canada a descoperit ca perioadele mari de timp petrecute de acestia in fata ecranelor au fost asociate cu scoruri mici obtinute la teste ''de referinta'' concepute pentru evaluarea capacitatilor de comunicare, de rezolvare a problemelor, a aptitudinilor interpersonale si a coordonarii fizice.

Timpul dedicat ecranelor de copiii cu varste de doi sau trei ani a avut un efect negativ asupra performantelor obtinute de acestia la trei si cinci ani.

De asemenea, cercetatorii au notat ca nu s-a evidentiat un efect pozitiv in cazul copiilor

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce avantaje au jucariile muzicale pentru cel mic

13:16, 01.04.2024 - Intr-o lume in care tehnologia și digitalizarea au devenit omniprezente, jucariile muzicale raman un instrument esențial in dezvoltarea armonioasa a celor mici. Afla din acest articol ce avantaje prezinta aceste jucarii pentru copilul tau! Dezvoltarea abilitaților motorii prin intermediul jucariilor…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Sanatatea psihica a copiilor, in atentia psihologilor. Dezvoltarea personala este esentiala pentru o crestere armonioasa

17:01, 08.02.2024 - In ultimii ani, parintii au inceput sa fie preocupati nu doar de sanatatea fizica a copilului, ci si de sanatatea psihica. Astfel, dezvoltarea personala a minorilor a devenit un punct de interes pentru parinti si pentru psihologi.

Ce este ”sindromul cladirii bolnave”.  Risc major in cazul copiilor!

16:40, 30.01.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția asupra sindromului cladirii bolnave (Sick building syndrome). Acest sindrom este provocat de nivelul ridicat de  praf, de ventilația deficitara (in școli, birouri etc.), de prezența mucegaiului, de expunerea la formaldehida, la azbest etc. Potrivit specialiștilor,…

„Profețiile” despre 2024 facuta de un ziar, in 1924. Unele s-au adeverit deja, ce ar urma sa se intample

18:00, 29.01.2024 - Un cercetator asociat la Universitatea din Calgary, Canada, a facut publice fotografii dintr-un ziar ce dateaza din anul 1924, in care se vorbea despre cum va fi viața peste 100 de ani de la momentul publicarii articolului. S-au facut „profeții” despre 2024 bune, insa și unele teribil de greșite.  „Profeții”…

Otrava din carnea pe care o consumam zilnic. Noul studiu care da totul peste cap

16:35, 28.01.2024 - Cercetatorii de la Ocean Conservancy și Universitatea din Toronto au analizat mai mult de o duzina de tipuri diferite de proteine, inclusiv fructe de mare, porc, pui, carne de vita și tofu.Au descoperit microplastice in aproape 90% din mostrele testate și au estimat ca un adult american mediu poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?