Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Animalul care a răspândit CIUMA. O nouă teorie contrazice toate versiunile precedente

Publicat:

Europa a cunoscut mai multe epidemii de ciuma, cea mai devastatoare fiind cumplita pandemie din secolul al XIV-lea, ramasa in istorie sub numele de .

Agentul patogen al ciumei, bacteria Yersinia pestis, este transmisa la om prin intepaturile puricilor care infestasera anterior animale purtatoare ale microbului. S-a considerat mereu ca aceste animale ar fi fost sobolanii; acestia, in conditiile insalubre care existau in vechime in multe orase europene, traiau adesea foarte aproape de oameni, ceea ce favoriza trecerea de la sobolani la oameni a puricilor si, astfel, vehicularea…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Harțuirea cibernetica, o problema care ii afecteaza cel mai mult pe copiii noștri

20:35, 01.05.2024 - Harțuirea cibernetica – o situație fara precedent Un nou studiu arata ca numarul de cazuri ale victimelor harțuirii cibernetice a crescut semnificativ. Iar aceasta vizeaza in special copiii de varsta școlara. In Romania, fetele de 13 ani sunt cel mai frecvent afectate de acest fenomen, precizeaza studiul…

Imagini uluitoare cu oameni „zombie”, in stare de semiconștiența, drogați cu periculosul „tranq dope” VIDEO

21:25, 11.04.2024 - Un drog extrem de periculos, numit xilazina, cunoscut și sub numele de tranq dope și „drogul zombi” a patruns si pe piața din Europa, dupa ce in SUA Casa Alba a luat masura fara precedent de a declara xilazina drept o „amenințare emergenta la adresa drogurilor”.

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Mitul suprapopularii planetei se face praf - Populația lumii va scadea pentru prima data de la pandemia de ciuma bubonica, iar efectele vor fi grave

06:50, 22.03.2024 - Se așteapta ca populația mondiala sa scada pentru prima data de la Moartea Neagra incoace, din cauza scaderii drastice a natalitații, potrivit unui studiu Lancet citat de publicația britanica The Telegraph. Scaderea numarului de copii pe care ii fac femeile a inceput sa incetineasca creșterea populației…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…

Piloții ucraineni, impresionați de performanța avioanelor F-16 SUA: O noua perspectiva in apararea aeriana

20:40, 11.02.2024 - Antrenamentele pe avioanele F-16 aduc entuziasm printre piloții ucraineni, in ciuda provocarilor de reeducare. Piloții ucraineni au exprimat o impresie profunda asupra avioanelor de lupta F-16 ale SUA, potrivit declarațiilor unui pilot cu indicativul „Phantom”, intr-un interviu acordat postului Vocea…


Ce parere ai despre aceasta stire?