Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele anti-foame care ajută la slăbit. Nutriționist: „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”

Publicat:

Ideal este sa alegem alimente cu multe fibre și proteine pentru a fi satui pe o perioada mai mare de timp. Iar acestea sunt utile și daca vrem sa slabim.Alimentele cu multe grasimi, sare sau zahar, dar și cele procesate ne ofera o senzație de sațietate foarte scurta.„Ca sa ne pacalim instinctele trebuie sa fim isteți și sa alegem alimentele cu putere sațiogena crescuta, care ne satura cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat.La cealalta extrema sunt alimentele…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Mihaela Bilic: Ce tip de oua sa alegem? Cu ce sunt hranite gainile care dau oua BIO și cele cu Omega 3

16:36, 22.04.2024 - Mihaela Bilic, despre ouale Bio sau cu Omega 3 Intr-o perioada in care romanii incearca sa se concentreze pe sanatatea lor și aleg alimente care sa le aduca cat mai multe beneficii, Mihaela Bilic a decis sa faca o analiza a unuia dintre cele mai consumate alimente: oul.„Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care…

Nutriționist: 15 reguli pentru slabit fara sa ții dieta

14:00, 01.04.2024 - Tania Fantana, nutriționist, prezinta cateva reguli pentru slabit, fara dieta. 1. Nu schimba nimic in felul in care mananci acum, dar redu cantitatea de mancare cu 25%. 2. Renunța la bauturile cu calorii: sucuri, freshuri de fructe sau legume, cafea cu zahar sau miere etc. 3. Mananca zilnic o porție…

O cunoscuta nutriționista dezvaluie cand este, de fapt, momentul ideal pentru desert: ,,Ingrașa mai puțin”

14:35, 11.03.2024 - Cunoscuta nutriționista Mihaela Bilic susține ca și momentul in care alegem sa mancam ceva dulce are efecte asupra siluetei. Nutriționista recomada sa optam pentru deserturile cremoase și pufoase, acestea avand cel mai bun echilibru intre satisfacția oferita și calorii. ,,Pe primul loc in top vom…

Alimentele pe care ar trebui sa le mananci primavara in fiecare saptamana. Sunt sanatate curata

15:30, 03.03.2024 -  1. SpanaculSpanacul este unul dintre primele legume care apar in primavara și este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, mangan și fier. Este, de asemenea, bogat in antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și la protejarea sanatații ochilor. Spanacul poate fi adaugat in salate,…

Mihaela Bilic. „Bai, dar te rog eu, leșina!

09:55, 28.02.2024 - Nutriționistul Mihaela Bilic e tranșanta cand vine vorba de slabit. Demonteaza argumentul multora care spun ca  le scade glicemia și leșina daca nu maninca. ”S-au creat niște așa zise argumente pe care nimeni nu incearca sa le clarifice”, atrage atenția  dr. Bilic. Pauza obligatorie de 4-5 ore intre…

Mihaela Bilic, despre cum putem slabi mancand orice ne place: „Sarmale, cartofi prajiți”

14:50, 26.02.2024 - Putem scapa de kilogramele in plus mancand orice dorim, ne asigura nutriționiștii. Diferența o face marimea porției, deoarece pentru a slabi nu trebuie decat sa injumatațim cantitatea mancarii cu care eram obișnuiți. “Se poate slabi și cu sarmale, și cu ardei umpluți, și cu sandviciuri, și, bineințeles,…

Este sau nu corect sa mancam cartofi prajiti alaturi de friptura sau gratar? Mihaela Bilic spulbera mitul: „Este diferit”

14:30, 21.02.2024 - Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spulberat miturile consumului de cartofi prajiți alaturi de o bucata de carne. Acest fel de mancare este adorat de romani, dar cat este de sanatos sa consumam friptura la gratar cu cartofi prajiți? Este bine sau nu sa consumam cartofi prajiti cu friptura? Mihaela…

Ce ne ajuta la slabit? Ingrediente care accelereaza metabolismul: „Este reala și cat se poate de științifica”

23:05, 12.02.2024 - Ne incalzim la propriu și la figurat dupa ce mancam, iar asta ajuta la slabit, spune dr.Mihaela Bilic. 10% din cheltuielile energetice zilnice se datoreaza efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food).


Ce parere ai despre aceasta stire?