Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12 octombrie – Ziua Orașului Oradea

Publicat:

Pe 12 octombrie se marcheaza doua evenimente majore in istoria orașului: 12 octombrie 1918, zi in care la Oradea, in casa dr. Aurel Lazar, se semneaza Declaratia de Independenta a Romanilor din Transilvania, dupa care acest document este citit la Adunarea de la de la 1 decembrie 1918 și 12 octombrie 1944 – ziua in care Oradea este eliberata de catre armatele romane, cu numai cateva zile inainte de eliberarea ultimului oras romanesc, Carei.

Cu aceasta ocazie, Primaria Municipiului Oradea, dupa Sedinta Festiva a Consiliului Local Oradea, va organiza o serie de manifestari…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia: Martora a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO

20:05, 20.04.2024 - Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia: Martora a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolica din Alba Iulia. Timp de 800 de ani, a asistat la tragedii și la momente de bucurie, dominand cetatea medievala dar și cetatea existenta in…

Una dintre cele mai mari companii din Alba Iulia și-a cerut insolvența. TBL are 800 de angajați și o cifra de afaceri uriașa

15:10, 16.04.2024 - Una dintre cele mai mari companii din Alba Iulia și-a cerut insolvența. TBL are 800 de angajați și o cifra de afaceri uriașa Una dintre cele mai mari companii din Alba Iulia și-a cerut insolvența in instanța. Este vorba despre Total Business Land SRL (TBL), care are, in prezent, potrivit siteului propriu,…

INCENDIU la o anexa gospodareasca din Saliștea: Intervin pompierii din Sebeș cu doua autospeciale

21:05, 31.03.2024 - INCENDIU la o anexa gospodareasca din Saliștea: Intervin pompierii din Sebeș cu doua autospeciale INCENDIU la o anexa gospodareasca din Saliștea: Intervin pompierii din Sebeș cu doua autospeciale Un incendiu a izbucnit duminica seara la o anexa gospodareasca din Saliștea. Au intervenit pompierii din…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica!

21:21, 19.03.2024 - Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica! Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica!…

Episcopul Bela Kato, invitatul unui eveniment organizat de Muzeul Județean Mureș

02:05, 14.03.2024 - Secția de Istorie a Muzeului Județean Mureș organizeaza, in data de 21 martie, incepand cu ora 18:00, un eveniment intitulat „Dialoguri culturale: 400 de ani de colegii reformate in Transilvania", care il are ca invitat special pe episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, ft. Bela Kato. Evenimentul va…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?