Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua de 21 mai în istorie

Publicat:

21 mai 1471 – S-a nascut , gravor si pictor renascentist german. Opera sa impregnata de ideile Renasterii, Umanismului si Reformei a exercitat o deosebita influența in special asupra artiștilor germani si olandezi de mai tarziu. Cu cele circa 350 de gravuri in lemn și 100 gravuri in cupru a contribuit in mod hotarator […] de 21 mai in istorie apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Malta – o mica tara cu o mare istorie

21:45, 31.03.2024 - Am fost de doua ori in Malta: *in aprilie 1984, intr-o vizita oficiala a delegatiei conduse de ministrul roman al tineretului la invitatia omologului maltez; *in vara anului 2005, invitat fiind de bunul meu prieten, ambasadorul Maltei in Arabia Saudita (ca raspuns la vizita sa in Romania). In ambele…

La Cenaclul Ligii Scriitorilor din Romania, filiala Maramureș – medalion literar: Alexandru Macedonski – viața și opera

00:45, 18.03.2024 - Vasile Dan Marchiș LSR, Fondatorul revistei Sintagme codrene  La mijlocul lunii Martie, pe 15 martie 2024, cand natura prinde viața din plin,  a fost momentul prielnic sa se aduca in actualitate impresionantele rondeluri despre flori, scrise de marele poet Alexandru Macedonski, in cadrul ședinței cenaclului…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Astazi in istorie: De la nașterea umanismului la lupta pentru independența, o calatorie prin evenimentele marcante ale zilei de 6 martie

09:05, 06.03.2024 - De la schimbari de paradigme in sfera religioasa și descoperiri geografice care au extins orizonturile umanitații, pana la confruntari eroice și progrese științifice ce au redefinit cunoașterea, ziua de 6 martie a fost martora unor evenimente importante care au traversat spectrul umanitații.

Xi Jinping solicita aprofundarea reformei sistemului de administrare a terenurilor

17:00, 20.02.2024 - Capacitatea resurselor funciare trebuie intarita pentru asigurarea unei dezvoltari de inalta calitate a regiunilor din China, iar capacitatea de gestionare a situațiilor de urgența la nivel local trebuie sa fie imbunatațita in continuare, a declarat luni presedintele Chinei, Xi Jinping, la cea de-a…

Iulia Navalnaia: „Voi continua opera soțului meu”

18:26, 19.02.2024 - Iulia Navalnaia s-a aflat luni la Bruxelles, unde s-a intalnit cu Josep Borrell, șeful diplomației europene și unde a luat cuvantul in fața miniștrilor de Externe ai țarilor Uniunii Europene reuniți in capitala Belgiei. „In urma cu trei zile, a declarat ea, Vladimir Putin l-a ucis pe soțul meu, Alexei…

Volohii romani din nordul Transcarpatiei (Ucraina). O istorie romaneasca renaște

18:15, 17.02.2024 - Ionuț Țene Este aproape necunoscuta situația romanilor din nordul Transcarpatiei, regiune din vestul Ucrainei. La granița dintre Ucraina, Polonia și Slovacia se afla o populație romaneasca numita de ucraineni și unguri: volohi. Dar aceasta populație iși spune simplu, ca sunt rumani și vorbesc limba…

Azi in istorie: 13 februarie, ziua in care a murit Crișan, unul dintre conducatorii rascoalei iobagilor romani din Transilvania. A fost prins dupa ce a fost tradat de un preot

08:00, 13.02.2024 - La 13 februarie 1633, Galileo Galilei a ajuns in fața Inchiziției, iar in anul 1785, Crișan, unul dintre conducatorii Rascoalei iobagilor romani din Transilvania, a murit. 1633 – Galileo Galilei a ajuns la Roma pentru procesul sau in fața Inchiziției Galileo Galilei a fost unul dintre cei mai cunoscuți…


Ce parere ai despre aceasta stire?