Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vrei să dai jos kilogramele în plus? Specialiștii au vești bune

Publicat:


Oamenii de știința au descoperit în anul 1994 leptina, hormonul care suprima apetitul, descoperire ce au spoerat ei ca va duce la crearea rapida a unor medicamente care sa combata epidemia obezitații.

Leptina este produsa de celulele adipoase si transmite catre creier mesajul ca exista suficienta energie stocata pentru sarcini precum activitatea fizica, pubertatea sau sarcina.

Pentru a identifica rolul exact al acestui hormon, oamenii de stiinta au crescut în laborator soareci care nu puteau produce deloc leptina. Soarecii s-au îngrasat foarte mult, ajungând…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cit de ușor este sa reduceți nivelul de zahar din singe? Oamenii de știința au identificat doua modalitați

03:16, 20.06.2024 - «Dieta lichida» și dieta keto au fost numite de oamenii de știința drept cele mai eficiente pentru stabilizarea nivelului de glucoza din singe in cazul diabetului de tip 1. Despre acest lucru a relatat publicației MedicalXpress Laura Saslow, specialista in medicina integrativa de la Școala de Nursing…

Tratament minune: distruge cancerul in 48 de ore. Oamenii de știința au gasit metoda de a-l produce in laborator

08:40, 01.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oara in toamna anului trecut ca EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat. Inițial, s-a crezut ca, avand in vedere structura sa complexa, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator, scrie doctorulzilei.ro. Lumea…

Descoperirea ingrijoratoare facuta de oamenii de știința in legatura cu dieta ketogenica

14:06, 29.05.2024 - Un nou studiu realizat de oamenii de știința de la UTHealth San Antonio arata ca dietele ketogenice pot grabi imbatranirea inimii și a rinichilor. Concluziile ingrijoratoare au fost facute publice in Science Advances, relateaza Medical News Today.

Oamenii de știința au identificat o specie de șerpi care se prefac morți cu indeminare 

02:25, 17.05.2024 - A se prefacerea mort - este o strategie de aparare obișnuita in rindul animalelor. Cu toate acestea, unele specii o fac cu prea mult succes și cu efecte speciale. Comportamentul, cunoscut sub numele de imobilitate tonica, este, de fapt, destul de raspindit in natura, la multe specii, ceea ce confirma…

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?