Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vizualizarea „dietei“ celulelor ar putea ajuta la diagnosticarea precoce a  cancerului. Studiu

Publicat:

Cercetatori de la au creat o noua tehnologie de imagistica pentru a vizualiza ceea ce „mananca“ celulele vii, iar noua metoda ar putea fi utilizata pentru a ameliora diagnosticarea si tratarea unor boli, inclusiv a cancerului, potriit PA.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Screening și diagnostic precoce a cancerului gastric la Cluj! UMF anunța un proiect de cercetare unic, sunt vizați tinerii de 30-34 de ani

14:20, 29.04.2024 - Numarul cazurilor de cancer in randul tinerilor a crescut in ultimii ani, tendintele fiind ingrijoratoare la nivel mondial. Desi incidența cancerului gastric este in scadere pe tot globul, inclusiv in Europa, povara bolii este inca substanțiala și nu va disparea in viitorul apropiat. Universitatea de…

Un nou test ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Parkinson in stadii incipiente

15:20, 03.04.2024 - In prezent, nu exista un test de diagnostic definitiv pentru Parkinson, ceea ce duce la o rata ridicata de diagnosticare greșita, in special din cauza suprapunerii simptomelor cu afecțiuni precum demența cu corpi Lewy, atrofia multipla a sistemului și insuficiența autonoma pura.

Servicii medicale pentru diagnosticarea cancerului pentru persoanele neasigurate. Care sunt noutațile

07:35, 09.03.2024 - Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a pus in dezbatere publica un proiect prin care persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale pentru diagnosticarea cancerului. Se știe ca mai nou cancerul este prima cauza de mortalitate, iar in Maramureș numarul celor diagnosticați cu cancer…

Un nou test ajuta la detectarea cancerului colorectal incipient

00:26, 20.02.2024 - Cancerul colorectal se situeaza pe locul trei in topul celor mai frecvente tipuri de cancere la nivel mondial. Un nou tip de test poate ajuta la depistarea mai eficienta a acestui tip de cancer, potrivit unui studiu publicat in The Lancet Oncology și preluat de Hotnews. In Romania, potrivit raportului…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?